Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 12.06.2011.

16:08

Trijumf Audija na “24 časa Le Mana”

Posada Audija sa brojem dva pobednik je 79. izdanja legendarne trke “24 časa Le Mana”.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jubilarni, deseti, trijumf Audiju u Le Manu su doneli su Marsel Fesler, Andre Loterer i Benoa Trelije, koji su za 24 sata kompletirali 355 krugova.

Iza jedine posade Audija koja je uspela da završi trku sledile su tri posade Pežoa. Drugo mesto, sa zaostatkom od 14 sekundi zauzeli su Sebastijan Burde, Simon Paženo i Pedro Lami, dok su se na podijum popeli i Stefan Sarazan, Frank Montanji i Nikola Minasian.

Fesler, Loterer i Trelije su Audiju doneli drugu pobedu zaredom na legendarnoj trci, a prvu u protitipu R18 TDI. Ujedno su uspeli da ‘spasu’ trku za tu ekipu, pošto su preostale dve posade Audija trke završile stravičnim udesima.

Trka će se pamtiti upravo po tim udesima u kojima, srećom, nije bilo ozbiljnijih povreda. Iako snimci incidenata u kojima su učestvovali baš vozači pobedničkog tima izgledaju strašno i Alan Mekniš i Majk Rokenfeler nisu povređeni.

Mekniš je udes imao u prvom satu trke, a Rokenfeler je imao još stravičniju nesreću manje od osam sati kasnije, a od tada se vodila žestoka bitka za pobedu između Audija i Pežoa. Sve to je dovelo do najzanimljivijeg finiša trke posle nekoliko godina, u kojem su čak četiri posade imale šansu da dođu do trijumfa. Ipak, sve sumnje su otklonjene u poslednjem satu, kada je Loterer sigurno držao vođstvo na i došao do trijumfa na svom debiju u Le Manu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve