Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 28.11.2010.

18:54

Albukerki pobednik “Trke šampiona“

Portugalac Filipe Albukerki trijumfovao je na “Trci šampiona”, održanoj u nemačkom Diseldorfu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na putu do titule Albukerki, koji se ove godine takmičio u italijanskom GT šampionatu, je eliminisao dvojicu aktuelnih šampiona.

25-godišnji Portugalac je u polufinalu pobedio novog šampiona Formule 1 Sebastijana Fetela, da bi u finalu slavio protiv sedmostrukog svetskog šampiona u reliju Sebastijana Leba, koji je tri puta trijumfovao na “Trci šampiona”.

U najzanimljivijem delu eliminicija pre polufinala došlo je do duela između Fetela i sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, koji su samo dan ranije osvojili Kup nacija. Mlađi od dvojice Nemaca je slavio, ali je već u polufinalu završio takmičenje, a za utehu ima da je Albukerki kasnije pobedio. Portugalac je u finalu poveo posle prve vožnje, ali je Leb izjednačio posle foto finiša, ali je Albukerki na kraju u odlučujućoj vožnji slavio.

Ovogodišnju “Trku šampiona”, pored iznenađujućeg trijumfa Albukerkija, obeležio i udes Heikija Kovalainena, pobednika trke iz 2004. godine. Finac, vozač Lotusa u Formuli 1, je udario u barijere između staza i udario u zid tokom okršaja sa Lebom, ali su, srećom, i on i njegova Ketrin Hajd iz udesa izašli bez težih povreda. Oboje su iz predostrožnosti, ipak, prebačeni u bolnicu na preglede i Kovalainen je zato morao da se povuče iz daljeg takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve