Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 17.10.2010.

19:29

Lekiću titula evropskog šampiona

Srpski automobilista Vojislav Lekić osvojio je titulu u Evropskom kupu turing automobila u klasi SP.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na zatvaranju sezone, na stazi „Franćiakorta“ u Italiji, Lekić je u Hondi Sivik na obe trke prošao kao prvi u svoj klasi, ispred jedinog konkurenta Italijana Fabija Fabijanija.

Lekić je sezonu završio sa maksimalnim učinkom i četiri trijumfa na četiri trke, odnosno 40 bodova, osam više od Fabijanija. Srpski automobilista je prethodno trijumfovao na obe trke na austrijskom „Salcburgringu“.

Imali smo savršenu sezonu, sa četiri pobede na četiri trke i to u našoj prvoj međunarodnoj sezoni, što je fantastičan rezultat. Ipak, poslednje dve trke nisu bile lake, na prvoj sam morao da se oporavim posle okretanja na stazi, dok mi se na kraju druge pokvario menjač, ali sam uspeo da prebacim u drugu brzinu i dođem do cilja“, rekao je Lekić.

Titiulu evropskog šampiona u klasi Super 2000 odneo je Britanac Džejms Tompson, dok u klasi Super 1600 slavio Karsten Sajfert iz Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve