Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.09.2010.

23:04

Staničić šampionski u Batajnici

Velika finala Istočnoevropskog kupa i Otvorenog šampionata Srbije na pisti u Batajnici obeležili su neverme, prekidi, padovi i kasni završetak, u smiraj dana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Blizu 2.000 posmatrača pored staze ponelo je kao najjači utisak duel Željka Staničića i Nenada Petrovića u najačoj klasi, 1.000 štoksport, tokom obe trke.

Na prvoj trci u finalnom krugu Petrović je u poslednju krivinu ušao previše usko i nije uspeo da se održi u sedlu pa je pao, što je, naravno, iskoristio Staničić i lagano prvi prošao kroz cilj.

Velika prednost Petrovića u odnosu na trećeplasiranog Dragoslava Perišića omogučila mu je da ustane, uzjaše motor i prođe kao drugi kroz na prvoj trci.

U drugom finalnom okršaju, finalu istoka Evrope i nacionalnog šampionata, gotovo u smanjenim uslovima vidljivosti motociklista iz Kragujevca ovoga puta nije se dao iznenaditi, već je trijumfovao ispred konkurenta iz Aranđelovca. Staničiću je to bilo sasvim dovoljno da se zasluženo okiti titulom šampiona Srbije u najjačoj klasi, pošto je sezonu završio sa tri trijumfa i jednim drugim mestom.

Trku na batajničkom aerodromu su otvorili takmičari u klasi 600 hepening, po kiši, ali pristojnim uslovima na stazi, a posle 15 krugova najbrži je bio Igor Arsić. Usledio je start klasa 125 SP i junior koji su vozili u diviziji, a čast domaćim vozačima po pravilu odbranio je Đorđe Jovanović. Usledila je treća trka dana u klasi do 1.000 kubika hepening, ali je ona prekinuta u sedmom krugu zbog provale oblaka. Posle pauze usledio je ponovni start i slavio je Nenad Perišić.

Klasa 600 super sport i ozbiljni jahači, u praktično nemogućim uslovima, priredili su organizatoru pregršt aktivnosti. U desnoj krivini na povratnom pravcu, zbog ogromne vodene površine na stazi, prvo je pao Mislav Perkušić, a dok mu je ekipa hitne medicinske pomoći ukazivala pomoć, posle dva kruga u istoj krivini izleteo je Nenad Stojanović. U tom trenutku njegov motor umalo nije pokupio ekipu hitne pomoći i povređenog takmičara iz Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve