Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 05.09.2010.

19:29

Milić ubedljivo najbrži u Negotinu

Međunarodnom trkom na stazi Bukovo iznad Negotina, završen je šampionat Srbije na brdskim stazama.

Izvor:

Autor:

Default images

Dragoslav Milić iz Crne Gore u Audiju A4 ubedljivo najbržom vožnjom u drugom penjanju ka cilju, oduševio je više hiljada gledalaca, koji su uživali u majstorijama još 50 takmičara.

Na pravcu prema podvožnjaku Milić je doleteo brzinom od 164 km/h i na taj način stavio do znanja konkurenciji da je prvo mesto u generalnom plasmanu rezervisao za sebe.

Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Jovanu Aćimiću u prototipu Osela, definitivno najatraktivnijem automobilu na stazi. Dušan Borković u Micubiši Lanseru devete evolucije, najbrži od domaći takmičar, koji je za vodećim posle tri vožnje kasnio sedam sekundi, u automobilu spremljnim za reli.

Jedino ozbiljnije izletanje u drugoj vožnji, na svu sreću bez posledica, imao je Laslo Hernadi u Micubiši Lanseru, gost iz Mađarske, kojem nisu svojstvene ovakve egzibicije. U blagoj desnoj krivini, pre spuštanja ka nadvožnjaku, izgubio je kontrolu i izleteo sa staze u pravcu šume, i parkirao se u krošnji drveta.

Darko Božilović u Opel Astri, vrlo raspoložen za takmičenje, osvojio je sedmo mesto u generalanom plasmanu i osigurao prvo mesto u klasi. U Jugićima su najbolji bili Radoslav Vukosavljević u klasi 2 i Miloš Spasojević u klasi 1.

Aleksandar Vidosavljević u Lanča Delti vrlo atraktivnim prolascima tokom vikenda u Negotinu ozbiljno je privlačio pažnju publike, ali nije imao sreće jer je u trećoj vožnji zbog kvara na automobilu morao da odustane.

Generalni plasman: D. Milić, J. Aćimić, D. Borković, B. Radić, B. Miljević, M. Strožić, D. Božilović, K. Trajkovski...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve