Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 30.08.2010.

14:16

Poginuo mladi vozač na „Indiju“

Motociklista Piter Lenc poginuo je na stazi „Indijanapolis Motor Spidvej“ tokom trke jedne od nižerazrednih kategorija na Velikoj nagradi Indijanapolisa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

13-godišnji Lenc je pao sa motora tokom kruga za zagrevanje i dok je ležao na stazi pregazio ga je Ćavijer Zajat, 12-godišnji vozač.

Odmah posle nesreće lekari su pokušali da ožive Lenca, a on je ubrzo prebačen u bolnicu gde je nekoliko kasnije potvrđeno da je preminuo.

To je ujedno prva smrtonosna tragedija na stazi „Indijanapolis Motor Spidvej“ od oktobra 2003. godine, kada je na njoj život izgubio vozač Indy car serije Toni Rena. Lenc je takođe najmlađi vozač koji je poginuo na legendarnoj stazi u njenoj 101-godišnjoj istoriji.

Rezultati koje je Lenc ostvarivao pokazali su da bi on mogao da bude jedan od najboljih američkih motociklista. Ipak, njegova smrt će sigurno pokrenuti debatu o tome kolika bi donja starosna granica za motocikliste trebalo da bude i da li bi 12-godišnjaci trebalo da se takmiče na stazama gde brzine prelaze 200 km/h na pravcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve