Nova vest
Auto-moto

Sreda, 05.05.2010.

18:52

Vreme je za nove heroje: GP2 i GP3

Prestojećeg vikenda na stazi "Katalunja" u okviru Velike nagrade Španije Formule 1 počinje šesta sezona GP2 serija, a premijerna GP3 šampionata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tokom pet godina, koliko postoji kao ’hranilac’ Formule 1, GP2 serija stekla je izvrsnu reputaciju i kao poligon za stvaranje zvezda, konačna proba i odskočna daska daleko je ispred svih konkurentskih takmičenja.

Svojim pulenima ona daje nesporan legitimitet, tome u prilog govori sledeći spisak: u elitu je lansirala Rozberga, Kovalainena, Hamiltona, Gloka (kao povratnika), Senu, Buemija, Hilkenberga, Petrova, Di Grasija, Kobajašija i Čandhoka, a svoje manje-više neuspešne F1 ekskurzije imali su i Spid, Pike junior, Nakadžima i Roman Grožan. Alternativni pravci napredovanja su dakako mogući, ali su po pravilu rezervisani za supertalente (Kubica, Fetel) ili one za koje se veruje da to jesu (Algersuari).

Više o GP2 i GP3 seriji i sezoni koja je pred nama možete da pročitate u tekstu Aleksandra Babića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve