Nova vest
Auto-moto

Sreda, 04.11.2009.

16:32

Ekstrom pobednik „Trke šampiona“

Šveđanin Matijas Ekstrom pobednik je ovogodišnje „Trke šampiona“ koja je prvi put održana na stadionu „Ptičje gnezdo“ u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekstromu je to treća titula na jedinstvenoj manifestaciji, posle trijumfa u Parizu 2006. godine i londonskom „Vembliju“ godinu dana kasnije. Vozač Audija u Šampionatu nemačkih turističkih vozila (DTM) do pobede na „Ptičjem gnezdu“ došao je pošto je u finalu ubedljivo bio bolji od sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera.

Bio je ovo specijalan dan i pobeda koja je došla posle sezone u kojoj nisam imao nimalo sreće u DTM šampionatu. Presrećan sam“, rekao je Ekstrom odmah posle pobede.

Šumaher iz Pekinga, ipak, neće otići praznih ruku jer je zajedno sa sunarodnikom Sebastijanom Fetelom za Nemačku osvojio „Kup nacija“. Upravo Fetela je Šumaher eliminisao u borbi za finale, dok je Ekstrom u polufinalu bio bolji od novog šampiona Formule 1 Džensona Batona.

Pored prve četvorice na „Trci šampiona“ učešće su uzeli i bivši vozač Formule 1 Dejvid Kultard, dvostruki WRC šampion Markus Gronholm, petostruki šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mik Duan, osmostruki pobednik legendarne trke „24 časa Le Mana“ Tom Kristensen, aktuelni šampion Svetskog šampionata turističkih vozila (WTCC) i mnogi drugi vozači iz ostalih kategorija auto-moto sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve