Nova vest
Auto-moto

Utorak, 03.11.2009.

17:28

Fetelu i Šumaheru “Kup nacija”

Sebastijan Fetel i Mihael Šumaher treći put uzastopno doneli su Nemačkoj titulu u “Kupu nacija”, koji se održava u okviru “Trke šampiona” u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fetel i Šumaher su, na stadionu “Ptičje gnezdo”, u finalu bili bolji od tima Velike Britanije za koji su vozili novi šampion Formule 1 Dženson Baton i bivši trostruki šampion Svetskog šampionata turističkih vozila (WTCC) Endija Prijol. Trostruki osvajači “Kupa nacija” u polufinalu su bili od predstavnika Sjedinjenih Američkih Država Travisa Pastrane i Tener Foust.

Takmičenje na “Ptičjem gnezdu” nastavlja se u sredu, kada je na programu “Trka šampiona”. Pored Šumahera, Fetela, Batona i Prijola na glavnoj trci učešće između ostalih će uzeti i DTM vozači Matijas Ekstrom, Tom Kristensen, petostruki Moto GP šampion Mik Duan, bivši WRC šampion Markus Gronholm, ovogodišnji WRC vicešampion Miko Hirvonen, aktuelni WTCC šampion Ivan Miler i bivši vozač Formule 1 Dejvid Kultard.

Više o “Trci šampiona” možete da pročitate u tekstu Aleksandra Babića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve