Nova vest
Auto-moto

Sreda, 27.05.2009.

17:07

Audi odredio vozače za Le Man

Audi, aktuelni šampion trke „24 časa Le Mana“ objavila je listu svojih vozača za 77. izdanje trke koje je na programu 13. i 14. juna.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Audi R15 TDI sa brojem 1 voziće prošlogodišnji pobednici Italijan Dindo Kapelo, Tom Kristensen iz Danske i Škot Alan Mekniš, ujedno ista posada koja je trijumfovala na trci „12 sati Serbinga“ na Floridi, koja se smatra za generalnu probu pred Le Man.

Drugi Audi voziće trojica Nemaca Lukas Lur, Majk Rokenfeler i marko Verner, dok će se za volanom trećeg prototipa nemačke ekipe naći Timo Bernard iz Nemačke i Francuzi Roman Duma i Aleksandr Prema.

„Trka „12 sati Sebringa“ je bila odlična generalna proba za nas. Zato nismo promenili vozačke posade koje su se tamo takmičile tamo. Uveren sam da smo sve posade popunili fantastičnim vozačima“, rekao je prvi čovek Audija zadužen za auto-moto sport dr. Volfgang Ulrih.

Audi ima priliku da ove godine dođe dodevetog trijumfa u Le Manu čime bi se izjednačio sa Ferarijem na drugom mestu sa najvećim brojem pobeda. Najviše pobeda ima Porše, čak 16.

Najprestižnija trka izdržljivosti „24 časa Le Mana“ startuje u ponedeljak, 8. juna, tehničkim pregledom u Le Manu. Dva dana kasnije na programu su prvi noćni treninzi, dok će kvalifikacije biti održane u četvrtak uveče. Trka startuje u subotu, 13. juna u 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve