Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.04.2009.

15:16

Pobeda Jamahe, Srbi 25. u Le Manu

Ekipa Jamaha Austrija trijumfovala je na moto trci “24 časa Le Mana” u okviru Svetskog šampionata izdržljivosti.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Austrijski tim, za koji su vozili Igor Jerman, Stiv Martin i Gven Žiabani, trijumfovao je sa ukupno 727 kruga i tako doneo treću pobedu japanskoj kompaniji u Le Manu u istoriji, ispred francuskog tima Honde u sastavu Stiv Plejte, Sebastijan Šarpentije i Matiju Lagriv.

Na jednoj od najprestižnijih moto trka Srbija je imala predstavnika i to ekipu “Markos Suzuki Serbian team” koja je osvojila 25. mesto u konkurenciji 46 timova, koliko ih je startovalo.

Srbiju su predstavljali Dragoslav Kule Perišić, Željko Staničić i Boban Lazić, koji su uspeli da izvozaju ukupno 596 krugova i zauzmu 15. mesto u klasi Superštok. Sam završetak trke predstavlja veliki uspeh kada se zna da je Staničiću i Laziću bila prva trka na kojoj su vozili koja traje 24 sata.

"Presrećni smo što smo završili", kratak je bio Nebojša Jager, predstavnik srpske ekipe u izjavi za B92.

U klasi Superštok trijumfovao je Junior tim Suzuki, čiji su vozači kompletirali 703 kruga i zauzeli su šesto mesto u plasmanu trke.

Sledeća trka na kojoj će učestvovati "Markos Suzuki Serbian team" je "8 sati Oseršlebena" u Nemačkoj, 31. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve