Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 29.10.2006.

13:59

Ovijedo ovacijama dočekao Alonsa

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Dvostruki svetski šampion "Formule jedan", Španac Fernando Alonso, dočekan je u nedelju kao nacionalni heroj u svom rodnom gradu Ovijedu.

Alonsa koji je pre nedelju dana na poslednjoj trci šampionata voženoj u Brazilu odbranio titulu, dočekalo je na hiljade navijača sa zastavama i šalovima "Renoa", tima za koji 25-godišnji španski vozač nastupao ove sezone.

"Mogu da kažem da imam najbolje navijače na svetu, to je sigurno", rekao je Alonso svojim poštovaocima sa jednog balkona u centru Ovijeda.

"U fudbalu i drugim sportovima ima ovakvih navijaca koji pevaju navijačke pesme i pružaju podršku, ali u auto-sportu se ovakvi fanovi veoma retko vidjaju i osećam se počastvovano", kazao je vidno uzbudjen Alonso.

Osvajanjem drugog mesta u Brazilu, Alonso je postao najmladji vozač u istoriji takmičenja koji je uspeo da osvoji dve titule. Prethodnu
titulu osvojio je prošle godine.

Alonso će sledeće sezone voziti za tim "Meklarena" gde će pokušati da po treći put za redom osvoji titulu. Time bi se izjednačio sa legendama "Formule jedan" Argentincem Huanom Manuelom Fandjom, i Mihaelom Šumaherom, jedinim vozačima kojima je to pošlo za rukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve