Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 24.07.2006.

21:06

Rosi: "Teško do titule"

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Svetski Moto GP šampion Valentino Rosi priznao je da su izgledi da odbrani titulu samo teoretski, pošto šest trka do kraja ubedljivo zaostaje za Nikijem Hejdenom.

Još šest trka, uz 51 bod zaostatka... Prvi put ću voziti bez pritiska vezanog za osvajanje šampionata“, rekao je Doktor, koji nije završio VN SAD na stazi Laguna Seka.

Plan mi je da se u preostalim trkama dobro zabavim i osvojim koliko god mogu. Ako to uspem, ko zna...“, izjavio je Rosi.

Italijan je imao velike probleme tokom celog vikenda na stazi, koju obeležava džinovski mural Nikija Hejdena u krivini Korkskru (na slici). Na samoj trci krenuo je sa desetog mesta, napredovao je do četvrtog.

Kada je izgledalo da će prestići i Australijanca Krisa Vermelena, morao je da uspori i kasnije odustane zbog problema sa zadnjom gumom.

Tako je Rosi izgubio sve što je zaradio sjajnim trijumfom na VN Nemačke, posle koje hje prišao Hejdenu na samo 26 bodova zaostatka.

Hejden, koji je samo dve od 11 trka ove sezone završio ispod trećeg mesta, iako je u Kaliforniji stigao tek do druge pobede. Sada Amerikanac ima otvoren put ka prvoj tituli u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve