Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 24.07.2006.

11:22

MotoGP: Hejden nikad bliži tituli

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Pobednik trke u moto GP šampionatu za Veliku nagrada SAD, na stazi Laguna Seka, jeste Amerikanac Niki Hejden na "hondi". Time je, ne samo razveselio domaću publiku, već i stekao veliku bodovnu prednost nad konkurentima u prvenstvu.

Trku je poveo Kris Vermeulen, koji je krenuo sa najbolje startne pozicije i na čelu trke zadržao se do njene polovine, kada ga dostiže i prestiže Hejden, koji od tada beži svima i dolazi do druge pobede u sezoni. Dani Pedrosa trku je završio na drugom mestu, iza klupskog kolege Hejdena, a treće mesto zauzeo je Marko Melandri u "hondi".

Valentino Rosi je krenuo sa desete pozicije u trku, pa se fantastičnom vožnjom probijao prema vrhu. Stigao je do četvrtog mesta, kada su ga snašli problemi, prvo sa gumom, pa onda i sa motorom, koji je na kraju potpuno otkazao, i svetski prvak morao je da odustane.

Hejden sada ima 194 boda i vodeći je u generalnom plasmanu, a do kraja sezone je ostalo još šest trka. Drugo mesto drži Pedrosa, koji je sakupio 160 bodova, deset više od trećeg -  Marka Melandrija. Rosi je četvrti, ali sa velikim zaostatkom, od 51 boda, za vodećim Amerikancem. Sledeća trka na programu je 20. avgusta u Brnu, u Češkoj.

VN SAD:
1. N. Hejden (SAD/Honda) 45:04.867
2. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) + 3.186
3. M. Melandri (ITA/Honda) + 10.929
4. K. Roberts (SAD/KR) + 11.941
5. K. Vermeulen (AUS/Suzuki) + 27.439

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve