Nedelja, 29.01.2023.

08:00

Istorija! Novak deseti put šampion Melburna

Novak Đoković je po deseti jubilarni put šampion Australijan opena.

Izvor: Z.K.

Istorija! Novak deseti put šampion Melburna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

732 Komentari

Sortiraj po:

Smilica

pre 1 godinu

Tooooooooo No1E SOKOLE!!!
TO NOVAČE JUNAČE!!!

I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

No1E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.

POBEĐUJEŠ SVE U NIZU
U LONDONU,RIMU, MELBURNU
POBEDIĆEŠ NA RG U PARIZU!

U SRED AUSTRALIJE
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1E CAR SRBIJE.

No1E SVE PRED SOBOM MRVI
OPET JE PRVI

HVALA TI BOŽE ŠTO NAM PODARI OVAKO DETE
NAJBOLJEG SPORTISTU PLANETE.
BLAGO SRBIJI ŠTO TE IMA
O TEBI PRIČAĆE SE VEKOVIMA!

NE PREDAJEŠ SE NIKADA
NAJBOLJI SI IKADA.

KAO SVOJA SINA DVA
VOLIM TE No1E JA
VOLI TE TVOJA SRBIJA!

ŽIV I ZDRAV NAM No1E BIO
I SVA 4GS OSVOJIO

Grizlor

pre 1 godinu

Dobro je sto je uzeo ovo jer bice sve teze.Ovi ovde sto lupetaju da je konkurencija ocajna,blage veze o tenisu nemaju.Medvedev,Cicipas,Zverev,Alkaraz,Rune su brutalno dobri teniseri i mnogo bolji nego npr prethodna generacija Cilic,Nisikori,Raonic itd ili ona pre te sa Berdikom,Tsongom,Gaskeom,Monfilsom itd.Kroz sve generacije pre ove, kao ozbiljni rivali su se istakli samo Marej,Delpo i Vavrinka...

Dojkan

pre 1 godinu

Tenis dugo nece biti isti sport, kad Novak zavrsi karijeru. Samarace se medjusobno kojekakvi Cicipasi i Alkarazi ali ce dugo njegova senka ledbeti nad najvecim teniskim terenima. I dugo ce se svi pitati kako bi bilo da je Novak tu. Srecni i ujedno nesrecni su ovi sto su dobili sansu da se odmere protiv njega.

Zuba

pre 1 godinu

A gore sa neba gleda Jelena Gencic i sa osmehom posmatra dvoje od troje svojih najuspesnijih pulena koje je otkrila.
Novak Djokovic najbolji teniser u istoriji sa svojim trenerom Goranom Ivanisevicem. Nedostaje jedino Monika Seles. Zena kojoj je manijak oduzeo pravo da bude najbolja teniserka u istoriji.

Milan

pre 1 godinu

Gde su sad oni gmizavci koju su prosle godine (u poprilicnom broju) u ovo vreme pisali da je Djokovic zavrsio karieru i da moze samo jos da igra "Donji Milanovac Open". Dal' postoje dovoljno duboke rupe u koje se mogi sakriti?

mirjana simionska

pre 1 godinu

Dusu mu ''vade'',ali ne vredi!!! Sve im naplati sa kamatom uzme im i Pare i Trofeje.Na kraju mu se poklone,hteli ili ne, Nece mu podici spomenik,ali bi mogli da postave neku bistu ispred Rod Lejver Arene,da ostane trag ko je ovde bio GAZDA.samo mi je zao sto je onaj proslogodisnji''pobednik'' pobegao.To bi bilo za istoriju,da mu u direktnom okrsaju pokaze ko je ''JARAC''!!Bice prilike na Rolan Garosu ,ako onaj folirant uopste dodje u Pariz,sto je sve teze,godine su to,ha,ha.Hvala ti Nole sto postojis i sto nas koji nismo imali tako veliki san,usrecujes!A,sad uzivaj sa porodicom i izleci tu nogu ,da oni zavidljivci zatvore usta.

Vrg

pre 1 godinu

Da li je neko izvalio da je Novak odmah posle osvajanja poslednjeg poena pokazao prstom na glavu, pa na srce, pa dole ka izmedju nogu (kadar nije savrseno uhvatio ali je skroz ocigledno)? :D
Bravo Novace, samo udri!

Gordana

pre 1 godinu

B. Živkoviću, on je zaista bio jedan od najboljih boksera u istoriji ali u odnosu na celokupan sport nije u vrhu, jedna zlatna medalja na OI i nekoliko godina svetski šampion u profesionalnom boksu u teškoj kategoriji, 1964, 1967 i 1974-1978. Pri tome, pitanje je da li je u svoje vreme bio bolji bokser od Teofila Stivensona iz Kube koji je bio trostruki olimpijski šampion u teškoj kategoriji 1972, 1976, 1980.

Vaše ime

pre 1 godinu

Ja не знам за вас људи али jа Новака доживљавам као члана породице, као неког кога знам од рођења јер ту негде каде је он 2003. починњао са тенисом ја сам био мали дечак и почео сам да га пратим каде је играо на већим турнирима. Сад кад бих га срео мислим да бих се према њему понашао као према члану породице иако он мене не познаје, па човек би помислио да сам неки лудак што се тако према странцу односим. Много тренутака je у мом животу прошло уз Нолета, када га гледам данас, као да ме врати у основну школу и моје почетке. Пратио ме и до мале матуре, кроз средњу школу, велику матуру, губитак пар вољених особа, упис факултета, прве лубави итд.
Сваки тај моменат, био добар или лош
je испраћен неким Новаковим мечом у том периоду. И једног дана, кад Ноле више не буде играо и кад све ово буде давна прошлост, ако будем жив, сешћу када никог не буде било кући и уклучити неки од негових мечева за вечност и исплакати се као човек, поново проживети исте тренутке и вратити се у неко прошло сигурно лепше време где бол и туга на тренутак потпуно нестају меч лоптом од аса, ванземаљским ритерном или фуриозним форхенд винером једног човека самог у колосеуму против непријатељске аждаје са 20 000 глава. Човек због кога сам научио све о тенису, кога не знам али бих му дао све што имам и никад ништа не бих тражио за узврат јер је он задужио и мене и 10 милиона Срба.
(Miljan, 29. januar 2023 13:09)

Brate, hvala ti do neba za ovaj komentar!! Najezio sam se ceo i oci mi se nesto zamaglile, ne znam zasto XD
Po komentaru vidim da smo negde istih godina, i mogu da potpisem svaku rec. Potpuno isto misljenje i dozivljaj imam o Novaku Djokovicu kao i ti, i ne mogu to nikome da objasnim niti se trudim, prosto cuvam to za sebe. A ti si to majstorski predstavio, kao da sam citao svoje misli i osecanja. Pozdrav, ziv bio.

OptaAce

pre 1 godinu

2. deo
-Teniseri sa najviše titula na AO od 1905. (singl+dubl+miks):
13 A. Quist (3s+10d+0m)
11 J. Bromwich
10 Đoković (10s+0d+0m)
-Teniseri sa najviše titula AO u singlu od 1905.:
10 Đoković
6 R. Emerson, Federer
-Đoković ima 89 pobeda na AO (Federer 89 na USO). Novak je 5. igrač sa najviše pobeda na 1 GS u Open eri.
-Đoković je 3. najstariji pobednik AO u Open eri (K. Rosewall 1971, 1972 i Federer 2018).
-Đoković (na AO) je 2. teniser u Open eri koji je neporažen u prvih 10 finala na 1 ATP turniru posle Nadala (RG i Barselona).
-Đoković je 2. teniser u Open eri koji je osvojio 1 GS nakon 15+ godina od 1. titule (AO 2008-2023), nakon Nadala (17 god, RG 2005-2022).
-Teniseri sa najviše uzastopnih pobeda na AO u singlu od 1905.:
28 Đoković 2019-23
27 R. Emerson
26 A. Agasi
25 Đoković 2011-14
-Teniseri sa najviše finala u singlu na 1 GS od 1877.:
14 Nadal RG
12 Federer W
10 Đoković AO, B. Tilden USO
-Đoković je 1. teniser u istoriji sa 10+ osvojenih GS nakon 30. rođendana.

Bravo Nole!

optimus prime

pre 1 godinu

Gde su sada oni sponzori koji pobegoše prošle godine i brže bolje napustiše Đokovića najboljeg sportistu na svetu. Iskrene čestitke za 22 osvojeni grend slem trofej.

B.Živković

pre 1 godinu

@Gordana
Verovatno niste pratili sport iz 60-ih i 70-ih da bi znali pravu istinu. Muhamed Ali je u periodu od 25-e do 29-e godine živote bio onemogućen da se takmiči, bio je hapšen, zatvaran, osuđen itd. Kada se vratio, nije to bio onaj Muhamed Ali (Kasijus Klej) ali je ipak tukao najvećeg "razarača" i nokautera u istoriji boksa Foremana, potom Frejzera i desetinu "napaljenih", mnogi su govorili da posle "Trilera u Manili" Muhamed Ali treba da se povuče. Sada mi odgovorite, koji od svih navedenih koje ste pomenuli, da mu je bila uskraćena sportska karijera od 25-e do 29-e godine, a da bi mogao da napravi nešto čudesno, bi to i napravio. Muhamedu Aliju su američki predsednik Ford i tadašnja svetska elita ukazali počast, prostrli "crveni tepih" i "pomilovali ga", on je bio protiv rata u Vijetnamu, kada je rat izgubljen on je rehabilitovan. Đoković je nešto slično, hapšen prošle godine, zatvaran, deportovan, zabranjeno mu učešće, i danas ne može u SAD. Torturu protiv Fišera ne bih ni pominjao. Možda je samo Pele bio blizu, jer su ga "lomili" i 1962. i 1966. 1962. je Mane Garinča sa Vavom, Didijem, Đalmom i Niltonom Santosom itd. uzeo titulu. Ipak, Muhamed Ali, Bobi Fišer, Novak Đoković, hapšeni, zatvarani, opstruisani sa svih strana itd. Kažite mi da svakome od onih koje ste naveli "izbrišu" karijeru od 25-e do 29-e godine, gde bi bili? Sportski pozdrav!

OptaAce

pre 1 godinu

1. deo
-Osobe sa najviše GS finala u singlu u Open eri (od 1968.):
34 K. Evert
33 N. Đoković (22 GS titule), S. Vilijams
32 M. Navratilova
-Samo B. Shelton (85) i K. Hačanov (83) su imali više asova od S. Cicipasa (69) na ovom AO. Jedini ATP turnir u karijeri na kome je Cicipas imao više asova: 94 na AO 2019.
-Teniseri sa najviše titula u Open eri:
109 Dž. Konors
103 R. Federer
94 I. Lendl
93 N. Đoković (93-39)
92 R. Nadal
-Teniseri sa najviše GS titula u singlu od 1877.:
22 N. Đoković (10 AO+7 W+3 USO+2 RG), R. Nadal
20 R. Federer
14 P. Sampras
-Teniseri sa najviše GS titula od 1877. (singl+dubl+miks):
28 R. Emerson (12s+16d+0m)
26 J. Newcombe
23 B. Bryan
22 N. Đoković (22s+0d+0m), F. Sedgman, T. Woodbridge, M. Bryan, R. Nadal
-Teniseri sa najviše titula na AO od 1905. (singl+dubl+miks):
13 A. Quist (3s+10d+0m)
10 N. Đoković (10s+0d+0m)
9 R. Emerson, J. Bromwich

Gordana

pre 1 godinu

Po kom kriterijumu je Muhamed Ali uopšte u konkurenciji za najboljeg sportistu ikada, pored Novaka, Federera, Nadala, Bolta, Džordana, Karla Luisa, Mesija, Maradone, Pelea, Kobija, Lebrona, Karija, Karla Luisa, Felpsa, Nurmija, Marka Špica itd?

bogomoljka

pre 1 godinu

Šta je sponzori koji ste brže bolje potrčali i raskinuli ugovore s ovakvim sportistom i čovekom!!!!
Najbolji ikada!!! Ostati svoj u ovom ludom svetu to je najveća privilegija za jednog čoveka!!!! Takva mentalna snaga i takva vera se ne viđa često!!! Bravo Novače, ti si ovo zaslužio!!!!

Vlada

pre 1 godinu

(Nikola, 29. januar 2023 14:34)
Ako budu izjednačeni na kraju februara, Nole je prvi jer ima GS.
Prema tome, Alkaraz ga može prestići jedino u martu.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Ljudi koji zaista misle da su Bagdatis, Filipusi, Henman pa i Hjuit i Rodik, bolji teniseri od Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Alkaraza, Sinera itd... da batale da gledaju tenis, jer nema ništa gore od uzaludno utrošenog života. Bravo Djokoviću, šampione... njegova posvećenost, fokus i disciplina, kako na terenu tako i van njega je prevazišla granice sporta. Naklon i poštovanje ??
(Dušan, 29. januar 2023 14:09)

Zaboravio si ljutu mašinu Davidenka!!

Q

pre 1 godinu

Da li ubuduće čitamo komentare kako su u tenisu jedino važne OI i osvajanje zlatne medalje na istim.Možda se provuče tu ineka elegancija.

Ja

pre 1 godinu

Ljudi koji zaista misle da su Bagdatis, Filipusi, Henman pa i Hjuit i Rodik, bolji teniseri od Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Alkaraza, Sinera itd... da batale da gledaju tenis, jer nema ništa gore od uzaludno utrošenog života. Bravo Djokoviću, šampione... njegova posvećenost, fokus i disciplina, kako na terenu tako i van njega je prevazišla granice sporta. Naklon i poštovanje 👏🏻
(Dušan, 29. januar 2023 14:09)
Za ove koje si naveo jedino je Alkaras bolji od njih,a Soderling je bolji od Zvereva,Cicipasa Sinera

Oli

pre 1 godinu

Sreli se Novak Đoković i Čak Noris.
I kaže njemu Nole brate tebra da odigramo jednu partiju tenisa u gajbu piva.
A Čak će njemu Nole tebra brate hoću, ali samo tetki da odnesem lek...

Miko

pre 1 godinu

Ljudi moji, da li je ovo moguce.Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena.Ludnica,tresu se portali,sta je ovo,sta je ovo.Bravo Nole,bravo i za Gorana Ivanisevica,ovo je i njegova zasluga.

Bili

pre 1 godinu

Ne razumem sto pljujete Federera. On je statisticki odavno iza Novaka. Novak ga pretekao u svemu tako da nema smisla prozivati ga. Ako hocete bas da pljujete, onda bolje Nadala(iako i to nije u redu) jer je on "donekle" pretnja, ali samo donekle jer ce i on uskoro da bude iza Novaka. Da ne dodje do zabune Novakov sam veliki fan

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

GOAT mora da ima zlatnu medalju na OI, tako da...žao mi je...
(marko, 29. januar 2023 13:56)

Pitaćemo Mekinroa, Samprasa, Agasija, Bekera i ostale tenisere ko je najveći a ne tebe...

Bista

pre 1 godinu

Samo da pitam... Prošle godine je bila priča da onaj ko osvoji deset titula u Australiji dobija bistu pored Rod Lejverove. Ne znam da li je to bila tačna priča, ili trač... I ako je bila tačna, zašto se ne pominje više?

Giga Moravac

pre 1 godinu

Kad se setim njegovog prvog grend slema, tada sam pomislio da je super što će i jedan Srbin imati bar jedan trofej i ne sanjajući da ćemo brojati do 22. Sada mi je i to malo, voleo bih bar još 2 - 3,da se učvrsti na poziciju 1 i da ostane zapisano zauvek kako je jedan Srbin, Novak Djoković igrao najbolji tenis u istoriji.

B.Živković

pre 1 godinu

Danas je Novak Đoković postao najveći teniser u istoriji i drugi najveći sportista svih vremena. Na prvom mestu je Muhamed Ali, ako izuzmemo šah iz sveta sporta, bio bi Bobi Fišer na drugom mestu. Međutim, ako osvoji još dva do tri gren-slem turnira, ostane još desetak nedelja na prvom mestu ATP liste (iako su mu ukradene 22 nedelje zbog korone, a i bar jedan do dva gren slema zbog zabrane učešća) onda on prelazi i Muhameda Alija, legendu nad legendama. Najveći sportista svih vremena ipak mora biti iz pojedinačnog sporta, jer tu nema "vađenja" na tim, na trenera, na taktiku itd. Tu si sam pred sobom i Bogom. Čelična volja Novaka Đokovića je učinila svoje, on je već u istoriji, a kao što je i sam rekao, rođen je i živeo u zemlji koja je trpela strašne posledice. Genijalno i podstrek svim budućim generacijama. Najveći Pozdrav Najvećem!

Posmatrač

pre 1 godinu

Novaku nedostaje jos jedan Roland Garos pa da bude jedini u istoriji koji je osvojio sva 4 Gred slema tri puta. Mozda već ove godine!

Topolac

pre 1 godinu

@Marko, Varaždin, srećna ti slava Marko! Da mnogo slava slaviš, sa tvojom porodicom u zdravlju i veselju!
Sve najlepše Ti od srca želim, veliki pozdrav iz Šumadije!!

Bravo Nole LEGENDO, koji povezuješ dobre ljude, najveći si!!!

SAŠA FRANKFURT

pre 1 godinu

Bravo Nole, bilo je teško ali zato slađe! Pokazao si svima i sebi, da možeš još da igraš na najvišem nivou. Kroz šta si sve prošao od prošle godine, i sada svaka čast Nole, najveći si!!

Sub013

pre 1 godinu

Malo se mi ponosimo njim, a po neki "Srbi" ga cak i pljuju, verovatno ne mogu da mu oproste sto je odbio britanske milione da nastupa pod njihovom zastavom nego se odlucio za tezi put, za put na kome je morao da se snalazi za novac, put na kome je bio u nemilosti svetskih medija i mocnika, put na kome je osporavan, lazno optuzivan, mnogo puta izvizdan, zatvaran, proterivan, put na kome su svi bili protiv njega, put koji mnogi nikada nece shvatiti, put gde ce mu ispred imena umesto Ser Djokovic stajati brat Djokovic, Dame i Gospodo, najveci sportista svih vremena, Srbin i brat Novak Djokovic, idemooo breeeee!

Sou Bisnis

pre 1 godinu

Povreda nista?
(Negativni, 29. januar 2023 13:43

Ništa.
Vakcina isto - ništa.
Na terenu - sve!

Buauahahahaha!
(Komša, 29. januar 2023 14:08)

Ahahahahahahahaha bravo!

Miko

pre 1 godinu

Ljudi moji, da li je ovo moguce.Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena.Ludnica,tresu se portali,sta je ovo,sta je ovo.Bravo Nole,bravo i za Gorana Ivanisevica,ovo je i njegova zasluga.

BLuka

pre 1 godinu

Ivanisevic deluje izgubljeno, sramota ga je sto ne zna sta da mu kaze.
(MJordan, 29. januar 2023 11:35)
Čoveče šta reći nekome kao Novak što je,Novak o tenisu zna više nego svi oni zajedno i šta reći osim onoga šta je Goran rekao 'Polako".
Šta god drugo da mu kaže pogrešiće jer sve od Novaka zavisi i njegove glave.
I..Goran bio i pravu,polako sve došlo na svoje i Novak ustabilio igru i naravno POBOJEDIO.

Nikola

pre 1 godinu

Po svakom bitnijem kriterijumu, Nole je GOAT.
Broj nedelja je odavno prevazidjena stvar, a i tesko da se zadrzi na 1. mestu, jer se nije prijavio za turnire u Februaru, a Alkaras igra jedan 250 i jedan 500 i ako ih osvoji, a veliki je favorit, bice izjednacen sa Noletom poslednjeg ponedeljka Februara. U Martu slede turniri 1000 u USA gde je Noletu zabranjeno da ucestvuje i tu je sansa Alkarasu i Cicipasu da ga ponovo prestignu. Nefer trka, ali sta da se radi. Najbitnije je da se ukinu mere do US opena, jer za koji dan SZO ukida stanje pandemije i sve se vraca na staro.

Marko

pre 1 godinu

Novak drži 10 najbitnih teniskih rekorda (uprkos brojnim opstrukcijama) i ovi sa Eurosporta ladno kažu "jedan" od najboljih tenisera svih vremena. Hahahahah pa jesu li oni normalni ??

Dušan

pre 1 godinu

Ljudi koji zaista misle da su Bagdatis, Filipusi, Henman pa i Hjuit i Rodik, bolji teniseri od Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Alkaraza, Sinera itd... da batale da gledaju tenis, jer nema ništa gore od uzaludno utrošenog života. Bravo Djokoviću, šampione... njegova posvećenost, fokus i disciplina, kako na terenu tako i van njega je prevazišla granice sporta. Naklon i poštovanje 👏🏻

Zverko

pre 1 godinu

Postovanje do neba. Nista mu drzava nije dala, nije nikakav drzavni projekat. Sve sam sa porodicom! Da ne znam kakve obaveze imam sve odgadjam da gledam Noleta i uzivam u pronosenju zastave jer znam da obrukati nece. Odbojkasi i vaterpolisti takodje omiljeni uvek bili, fudbal me nece zadugo videti pred TV. Od sjaja do ocaja u samo tri utakmice i cak i to im mogu zaboraviti ali one proslave golova sa pokazivanje m..., e to je vec neoprostivo. Bojkot na par godina. BRAVO NOLE!!!

Calcio

pre 1 godinu

Sve će na kraju doći na svoje. Pominju se ovde stalno porazi u finalima, od Mareja, Vavrinke i naročito Medvedeva. Da, mogao je Novak sad da ima i više od 22 ali pitanje je onda i motivacije u tom slučaju i da li bi se opet "ugasio", kao nakon RG 2016. Čak i da je sad u penziji sa recimo 25, Nadal bi ako treba igrao i do 50. godine, da dođe do 26. I pričali bi licemeri da je GOAT.

Ovako, svesno ili ne, postao je "zec" u trci koju će dobiti Đoković. Čak i da opet uzme RG ove godine, nakon VB će biti 23-23. US Open, opet politika odlučuje, no svejedno, sa ili bez Đokovića, Nadal više nije favorit tamo. I onda 2024, najkasnije, stvari će doći na svoje mesto. Jednom kad ga prestigne, trka je završena, naročito ako se odlepi i na +2. I da, cilj i treba da bude minimum 25, da se prestignu i Serena i Margaret Kort. Znam da nije isto muški i ženski tenis ali oni su ti koji ubacuju i to u priču, nakon što Rodžer za celu večnost ostaje iza. Prvo je ubačena u igru Graf, sa 377 (dobrim delom nezasluženih) nedelja, a sada i Serena i Kort sa 23 i 24 slema. Graf definitivno uskoro pada, a i ostalo će doći. Da, da, Novače, uzmi im sve!

Beobrad

pre 1 godinu

Jos 2011. smo mi neki ovde pisali naveliko i nasiroko da je Novak vec tada prikazao najvisi nivo tenisa ikada vidjen, do tada. A od tada do danas je sve to potvrdio kroz brojeve i statistiku. Ali ovde nije kraj, istorija ce jos da se pise.
Legenda o Novaku ce samo biti veca i veca.
On "preti" da postane najveci sportista svih vremena, ne samo teniser!
Ziveo Novace, Srbine!

Sub013

pre 1 godinu

Miseviiiiii, mi vam pricamo da smo nebeski narod a vi ne verujete, aj sad nazad u rupe gde vam je i mesto. Necu se ni truditi da nadjem reci, najbolji sportista u istoriji covecanstva, Dame i Gospodo, Srbin i brat Novak Djokovic! Hvala ti kralju!

Vladimir

pre 1 godinu

Nisu vise gren slemovi merilo, sad je najvaznije zlato na OI, titule u Barseloni,Haleu, Kvinsu i naravno Rolan Garosu, te ukupan broj ATP titula.Na svim tim turnirima Novak lose stoji, tako da je jasno da ne moze biti GOAT.

Nole je definitivno GOAT

pre 1 godinu

Ivanisevic deluje izgubljeno, sramota ga je sto ne zna sta da mu kaze.
(MJordan, 29. januar 2023 11:35)

Goran uopšte ne deluje izgubljeno, sve je to deo plana i čini mi se da i on i Nole tačno znaju šta rade i da su već uigran tim. Nije lako preuzeti takvog tenisera koji je već najbolji na svetu, sa jako malo mana u igri, a opet naći dovoljno prostora da iz godine u godinu zajedno usavršite i unapredite njegovu igru, stabilnost i fokus. To mogu samo veliki znalci.

Novak Đoković GOAT(G-onič O-dvratnih A-merickih T-eletabisa

pre 1 godinu

Bravo Nole.Najveći ikad.I samo ce podebljavati rekord
Bravo i za Cicipasa,naročito za govor na kraju.

posmatrac

pre 1 godinu

Nema vremena za slavlje ! Mozda veceras slavlje, onda od sutra ozbiljnost i nedelju dana odmora. Pa Novak u februaru da prijavi turnire koje ce da igra, jer ce odmarati ceo mart kada su mastersi u Americi. Ne sme da pravi pauzu 2 meseca, a ujedno ce sad u februaru da skupi Atp poena i zacemmentira broj 1 mesto do Wimbledona. Raspored 6.2. Monpele 250, 13.2. Roterdam 500, 20.2 Katar 250, 27.2. Dubai 500. I tamo kad ode ne treba da ide u svecarskoj atmosferi, nego sam sa trenerima, ozbiljno, smireno kao sto je igrao ovaj AO, i tamo u Monpeleu odma fokus na prvog protivnika i fokus da osvaja servis gemove. A u martu odmor mesec dana

Дуле

pre 1 godinu

GOAT mora da ima zlatnu medalju na OI, tako da...žao mi je...
(marko, 29. januar 2023 13:56)
Ахахахахахаха. Пући ћу. Браво мајстореее

draganTenis

pre 1 godinu

Gde su sadas što su pametovali da Novak ne treba da ideu Australiju? Da se odrekne 22. GS-a i nekoliko miliona dolara zarade. Mnogo pamtno.

Backo

pre 1 godinu

Da mu nisu zabranili da igra prosle godine, prevara Nadal bi imao 21 a Djokovic 23, ali dobro ovoko je sladje, penzionisace prevaru na RG!

Ja

pre 1 godinu

Јел се огласио Надал? 😁 Рекао је да ће честитати титулу Новаку ако је освоји.

Marko, Varaždin

pre 1 godinu

Pozdrav!
Danas mi je obiteljska slava Časne verige,
na slavu mi Novak osvaja tenisku povijest.
Šta reći...
Lp
Marko, Varaždin

Sremac

pre 1 godinu

Нек се овај вијек горди над свијема вјековима,
он ће ера бити страшна људскијема кољенима. Новак шампион!

Riki

pre 1 godinu

Nole svaka čast. Igrao si taman onoliko koliko je bilo potrebno. Da li je moguće da 20 godina imamo tenisera u samom vrhu a da se za to vrijeme niko nije naučio da komentariše tenis na tv. Užas. Bitno da oni brbljaju cijelo vrijeme i ubijaju sa statistikom i imenima koja sjede na tribinama. Prenos sa našim jezikom bukvalno nije za gledanje,bar ja tako mislim. Bravo Nole, sve cestitke.

glukozamin

pre 1 godinu

zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Ja gledao Nikolu Pilića, Boru Jovanovića, Željka Franulovića, Bobu Živojinovića (u 1/2 Vimbldona) a gledao u Vimbldonu Borga, Njukomba, Nastasea, Tirjaka, Anu, Jelenu, Moniku
(Matorac, 29. januar 2023 12:22)

Bravo! A niste jedini. Tenis pratim od tamo negde 1966 (imao sam 15 godina). Verujem da nas ima još koji tenis pratimo mnogo duže nego što dotična ima godina.
Noletu sve najbolje i još puno uspeha!

doox

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)
Da ali novak je najviše trofeja uzeo u eri Rodžera i Rafe, kraj priče.
(Zastava101Specijal, 29. januar 2023 12:45)

Sada me samo zanima da li može da se odgovori na kraj priče?! Tek će Novak da začepi usta svima, sačekajmo još malo. Čestitke za 22. titulu. Možda i jedna od najbitnijih :)

only fools and horses

pre 1 godinu

...
Kad bi se Federer i njegov otac ovako se ponašali?
(Jelena, 29. januar 2023 12:13)

Federer i njegova žena bolje reći. A sećamo se Mirkinog vrištanja i dobacivanja kako bi omela Vavrinku. Zamislite šta bi mediji pisali da se tako ponaša Jelena. Sigurno je ne bi pravdali i minimizirali to kao u slučaju Mirke.

velikoslovog

pre 1 godinu

Kao sto sam rekao da folirnat nece izgubiti nijedan set posle onog Francuza.

Sta bi bilo da je "zdrav"!
(Grobar, 29. januar 2023 12:55)



Uuuuuf, boliiiiii, a? Kako mi je drago zbog vas zlobnika, bukvalno mi toplo oko srca!

jorgovanka

pre 1 godinu

Stvarno steta sto je pobijedio,zbog ovih mrzitelja koji su vec komentarisali kako lose igra i izgubice.. A on 3:0 lagano, ali opet za nase susjede mrzitelje, jedva da je pobijedio.

Kosta

pre 1 godinu

I dalje "jedan od najvecih"
Tukao je Rodju vise nego ovaj njega, Rafu. Tukaobih kao mlad, tukao ih kao "mator"
Tuce i ove zutokljunce kao matorac. Uskoro tuce i apsolutni rekord broja nedelka kao br1. iako je to rekord zenskog tenisa.
I opet "jedan od najvecih"
Da obori neki "nebinarni" rekord, opet ga ne bi oslovili kao NAJBOLJI
E pa licemerni zapade, ovoliko ljubavi kao ispre RL arene ni jedan vas Rodja niti Rafica nije niti ce doziveti.
NAJBOLJI je ipak Novak Djokovic.
Srbin. Ejjjj, SRBIN!

Toliko

pre 1 godinu

Još jedna pobeda i titulaaaaa... vraćanje na tron,gde mu je i mesto,koji su mu nepravedno oteli prošle godine ali ove malo šta brani,tako da će potrajati na čelo kolone.

Gejm Over

pre 1 godinu

Sad Cicipas pravi brejk koji će biti prekretnica meča i preokret u njegovu korist za konačnih 3:2 za grčkog tenisera. Ovo pišem na 4:4 u trećem setu, Novak servira.
(marko, 29. januar 2023 12:17)

TOOO markoooooo
RADUJ SE, ETO PREOKRETA. JAVI KAD BUDE 2:2 DA SE UKLJUČIM DA ODGLEDAM

Djed Gavrilo

pre 1 godinu

Otvoreno prvenstvo Australije otvorilo je novu stranicu istorije.Na naslovnu stranu se smestio Novak Đoković.Možda će tu ostati za sva vremena.Zaslužio je to Novak.Hvala Novače što si mi podizao moral i životni smisao čonio pozitivnim.
Srećno i nastavi sa isposivanjem istorije tenisa na ovoj našoj Planeti.

Jestra

pre 1 godinu

Tesko da ce kod nas u Srbiji da se skoro pojavi ovakav sportista i covek pre svega.
Zato uzivajmo jos 2-3 godine, gledajuci NOVAKA DJOKOVICA na ovakvom nivou.
Zadovoljstvo mi je sto sam sam bio svedok njegove teniske ere.
Jedan od vrlo retkih trenutaka gde mogu da ponosno kazem da sam Srbin, jer poticem iz zemlje odakle je veliki Novak.
Hvala Nole.

Ufo

pre 1 godinu

Nije najveci, to I ne kapiram sta vam znaci, nije najkrupniji teniser, nego je NAJBOLJI teniser svih vremena I uzece jos par slemova idemooo Noleeeeee !

Amin

pre 1 godinu

Pazi ovog sa naočarima. Kaže Novak jedan od najboljih … ne jedan od … već najbolji. Kmecite, suze su vam uvijek besplatne.
Tsitsipas ti je upravo rekao ko je najbolji.

jorgovanka

pre 1 godinu

Susjedi sada placu.. Vise bi voljeli da nam se desi nesto lose nego da se njma desi nesto dobro. Nole je jedan jedini, neponovljivi, a vi mu trazite mane i pricajte kako je danas slaba konkurencija..

Cinik

pre 1 godinu

Ako je iko sumnjao ko je najveći i najbolji teniser u istoriji ovog sporta, Novak im je to danas objasnio!
Sad treba da odmori, pa da razvali na RG i Vimbldonu, pošto ga Ameri sigurno neće pustiti da igra masterse u SAD!
Pogotovo ne posle nove GS titule!

Девампиризатор

pre 1 godinu

Србомрсци и западољубци су врло несрећни слој у нашем народу јер због својих скромних интелектуалних, вољних и радних особина почињу утеху тражити у дивљењу Западу и у ниподоштавању Срба и Србије те тако себе покушавају да учине важним и оствареним личностима.
Онда сваког Србина који покаже врхунску способност и успех на националном, регионалном, европском и светском нивоу са мржњом доживљавају као свог непријатеља као неког за шта они немају моћи да икада буду.
Тако и најбољег свих времена, Нолета, који доминира управо на западном терену из дна душе мрзе.
Дакле, нолетомрсци и србомрсци, не дајте се паклу и мраку своје неспособности и ништавности већ своју енергију мржње према успешним Србима усмерите у своје усавршавање и напредовање.
НОЛЕ, СРБИНЕ, КРАЉУ, ХВАЛА !!!

srle010

pre 1 godinu

Svaka čast Nole, najveći si! Uzmi još nekoliko komada, čisto da imaš više od Rafe i uživaj, zaslužio si sve najbolje od života! Novak > Srbija.

ostali samo dugmići

pre 1 godinu

Да сам ја на Нолетовом месту никад више не бих играо АО из разлога што не бих више дозвољавао да пролазим голготу кроз коју сам пролазио у задњих годину дана. Не бих им дао прилику да ме понижавају и вређају почев од државе Аустралије, преко владе, челника АТП и на крају гледалаца који су својим примитивним понашањем употпунили ову причу. Не бих им дао прилику да гледају тенис који нико нема ни на приближном нивоу који игра Ноле. Нека гледају фолиранта Надала и њему сличних.

Zv

pre 1 godinu

Sad je i zvanično, najbolji u istoriji i to na kakav način, najslađa osveta za najveću legendu! Svaka čast sampione, preponosni na tebe

Dezurni smarac

pre 1 godinu

Novak i Rafa su isto godiste a ostalo sto si nabrojao... sve moj do mojega.
(Dusan Uros, 29. januar 2023 13:18)

Nisu isto godiste, ne mogu da verujem da neko to ne zna posle toliko godina.

Пера

pre 1 godinu

Оно што је Роџер освојио пре Рафе и Нолета, са слабијим противницима, сад ће Ноле да освоји.

Иван

pre 1 godinu

Гледајући некада као клинац Иванишевића,Прпића,Орешара како играју Дејвис куп за ондашњу државу,нисам могао ни да сањам да ће Србија 30-ак година касније имати играча са 22 Г.С. и 10 А.О..Фантастично!!!Да ли је Новак највећи свих времена,не знам,али да је најбољи свих времена јесте.

Дарко С

pre 1 godinu

И ... шта ћемо сад? После свих некоректности и саплитања - ко је најбољи свих времена? Браво Новаче легендо !!! И поздрав за сународнике који су навијачи некаквих Роџера и Рафе.

Randy Marsh

pre 1 godinu

@To je nezapamcena nepravda u istoriji sporta koja je direktno uticala da Djokovic vec sad nema 4 ili 5 GS više od Nadala.
(Zoran, 29. januar 2023 12:56)

Tako je. Da je Novak igrao na svim turnirima sada bi imao 10 slemova više od Nadala...
Pa zar i ovakvom danu morate da lupetate ovoliko!!

glineni

pre 1 godinu

Najdominantnije osvojen GS ikad, Novak je jedini pravi GOAT :-)
Rolan Garos ove godine mogu razigrati za drugo mjesto :-):-):-)

Teško da je najdominantnije osvojen, s obzirom na to da su neki igrači osvajali slemove bez izgubljenog seta, i to više puta. Nešto što Novaku nije pošlo za rukom na ovom, niti bilo kojem prethodnom slemu.

A što se RG tiče, tu priču slušamo svake godine, međutim, 14 titula (naspram 2).

Čestitke Novaku na osvojenom jubilarnom 10. AO. Verovatno uzima i Vimbldon ove godine, ako održi formu.

Andrej

pre 1 godinu

Bravo za Novaka! Tako treba pobediti sa 3:0 sa samo jednim brejkom... Ali molim vas nemojte preterivati, kao Novak najbolji sportista sveta ikad...možda jeste, ali još mnogo velikih sportista u raznim sportovima. On je najbolji teniser sveta. Treba da budemo ponosni na njega ali na žalost imamo mnogo heroja naših, na primer lekara koji svakodnevno spašavaju živote, naučnika itd o kojima nismo ni čuli. Naravno to ne umanjuje zasluge Novaka, on je naš najbolji ambasador koji predstavlja Srbiju u celom svetu. Hvala mu

Štuka bez repa

pre 1 godinu

Kaže ovaj ovo je bio najbolji AO ikada 😂😄😂🤣 Meni odgovara jer ga je Novak Đoković osvojio ali nije baš da je istina.

Simbolika

pre 1 godinu

Grom zagrmi na Svetoga Savu, usred zime kad mu vreme nije,(polufinale)
Sevnu munja na Časne Verige, potrese se zemlja sa istoka...(finale)
Nole...munjo nebeska!

The_Dejan

pre 1 godinu

Da li je moglo emotivnije da bude..
Poklonite se kralju!
Bog sve vidi, Bog sve vrati! Svi oni koji su bili protiv tebe prošle godine, sve si ih ponizio sada! Svaka čast kralju, divim ti se! Živ nam bio!

Moravac

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Ako će ti biti lakše, teši se i raduj tome što si napisao. Mi ostali ćemo plakati... Sa Novakom, od sreće zbog uzetog 22. slema...

Tako je

pre 1 godinu

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je ATP od 2010 zbog publike oducijo da uspori brzine teniskih loptica što odgovara njegovom stilu igre I sakupio 21 od 22 GS sa sporim lopticama.Da se nisu smanjile brzine loptica nikad ne bi bio u GOAT trci,a ta odluka najviše šteti Federeru koji uvjek igrao da brzo rešava poene.Federova najbolja forma je bila 2004-2009.Takodje Djokovic najfleksibilni teniser i mentalno najaci tako da mu je i to dalo prednost i on se ne zna kretati na sporim tvrdim podlogama

Cane

pre 1 godinu

Rekoh juče, očekivanih 3:0 doduše uz dva tajbrejka, ali bez ikakve dileme ko ovaj meč može jedini da dobije. Naravno, to što je očekivano, nimalo ne umanjuje Novakov podvig, naprotiv je tim veći, dominantno i ubedljivo osvojen trofej. Veličanstveni Novak!

Mirijevac

pre 1 godinu

Pisu ljudi kako je Rocko igrao protiv Rodika,Hjuita,Safina,Nalbandijana i kako je imao strasnu konkurenciju.Pa ovi teniseri nisu zajedno isvojili ni 3 gren slema.O cemu pricate.Novak je igrao i protiv Rocka i protiv Nadala i osvojio 22 gren slem turnira.Kako to ljudima ne ulazi u glavu,to nije normalno.O tome kakav je zivot imao Novak u odnosu na ostale nema potrebe da se prica.To nijedan teniser u zivotu nije imao a narocito Rocko i Nadal.Dakle prosto i jednostavno najbolji a glogov kolac ce da zakuca na Vimbldonu kada ga osvoji i stigne Rocka pp broju osvojenih turnira 8.Samo da ga posluzi zdravlje i ove godine bice ispisana istorija za vek vekova.

Dusan Uros

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)

Novak i Rafa su isto godiste a ostalo sto si nabrojao... sve moj do mojega.

Moravac

pre 1 godinu

Sad kad uzmes, reci im, dovidjenja, prijatno pokusni kunići!!!
(Lord, 29. januar 2023 12:39)

A zašto kad može da uzme i 11. put. Što bi terao sam sebi inat.

Боске

pre 1 godinu

Слава Богу!

Новак Ђоковић, највећи спортиста који се икад родио на овој планети!

Dule Popović

pre 1 godinu

Svaka čast i slava najboljem svih vremena ! Posle svega šta su mu priredili ovo je 3 x veći uspeh !

Gde su sada naši miševi i sitne domaće duše koji ga prozivaše i blatiše prošle godine !?

Ovo su najsvetliji i najveći trenuci Srpskog sporta...uživajte i slavite ga kao najvećeg Srpskog sportistu jer to on zaista i jeste !

dd

pre 1 godinu

PONELE GA EMOCIJE ZBOG PROSLE GODINE!!i sta su mu uradili.nakupilo se u njemu i jednostavno je moralo da izadje napolje da izbaci iz sebe!!!

inace koliko je samo nepravde ucinjeno prema njemu,ukrali su mu vec 3 GS!!!pa normalno da je bio pod stresom.ko ne bi bio?

ove suze su rezultat toga to je veliki pritisak,zabrane ti da se takmicis a ti se vratis sledece godine i uzmes im trofej!!!to moze sam vrhunski sportista.

bravo Novace ti si najbolji teniser koji je ikada igrao,tu vise nema price na tu temu.ove godine uzimas RG i Wimbldon!!!

krznena recolucija

pre 1 godinu

plačem od sreće. vratio se najveći ikada nakon nezapamćene nepravde i hajke.
hvala ti legendo, što postojiš.
vec 15 godina uljepšavaš naše živote.
volimo te nole, idemo do istorije!

majstor

pre 1 godinu

Bravo Nole bravo legendo. Sad odmor pa polako privikavanje na šljaku i da se otme RG ako moze ali najozbiljniji napad na London pa opet AO. Moze jos 3 komada do kraja karijere. Napred Nole

acika

pre 1 godinu

Svaka čast Novače!
Ljudi moji, Nadal sada nema izbora, napašće RG iz svih oružja pa makar igrao sa bioničkim rukama i nogama, nema više mnogo prilika. Ako želi do 23 GS, RG 2023 mu je poslednja šansa.

nikvet

pre 1 godinu

Па добро, ставили га на робију колико да осети дух оснивача Аустралије, да види како су се они злопатили док су освојили. Сад споменик гарант.

González

pre 1 godinu

Goat, ljudina, poštovanje do neba, ako pobedi biće mu ovo najvažnija titula od svih GS u karijeri.
(González, 29. januar 2023 12:21)

Najteži meč u karijeri, emocionalno najteži, i najvažnija titula u karijeri, i kamen bi zaplakao...

Pozdrav za sve licemere, mrzitelje, provokatore, mentalno bolesne... a pogotovo ove LICEMERE koji se uzvišeno zgražavaju...

"babajko" koliko godina gledaš Novaka a još nisi shvatio tako jednostvano da je to oslobadjanje energije posle koje igra još bolje, to je njegov način uvek, od početka i biće takav do kraja, možda je bolje da iskoristiš inteligenciju što je sumnjivo ako do sada još nisi shvatio da "pitaš" Vajdu i Gorana kako to da su oni ZAJEDNO sa Novakom u tome, možda se iznenadiš... Ako ne možeš da prihvatiš nadji neku drugu "metu"... izvini

I još jednom poštovanje i hvala za teniskog genija Novaka Najvećeg

Goat i na terenu i van terena, zauvek

wolwerine

pre 1 godinu

Nije isto kada napisa neko što je Federer osvoijo sa slabijima dok nije bilo Noleta i Nadala, sada će to Nole pošto nema F.. I Nadala donekle.. Nije isto jer Nole sada ima 35 na zalasku, a Federer je Mao takve protivnike u najboljim godinama, dakle mnogo, mnogo lakše.. Posle ga je gazio Nole izmedju ostalog!!! Uglavnom ne pevajte se ljudi na toksične ljude ovdje, ne dozvolite da se lozite, njima je sve u životu da pljuju po svemu što VALJA, PO SVEMU, JOS AKO NISU SRBI IHHHAAA.. NOLEEEE JEEEEE LEGENDDDAAA SRBSKOG RODAAAAAA, I SVIJETAAAA!!!

Vlada

pre 1 godinu

Najviše GS, najviše Mastersa, najviše nedelja na prvom mestu, najviše GS finala, najviše pobeda nad top 10 igračima, najbolji H2H sa osvajačima GS-ova, najviše završnih mastersa, najviše završenih godina na prvom mestu. GOAT! I to više niko ne može da ospori!

Megatronman

pre 1 godinu

N.W.A.
Novak With Attitude.
Em je hrabar, em je čovjek, em je No 1 u tenisu, em je duhovit, em je moralan.
Ako se ne varam (ispravite me) jedan od prvih naslova je bio na ATP u Umagu.

Tata

pre 1 godinu

Najdominantnije osvojen GS ikad, Novak je jedini pravi GOAT :-)
Rolan Garos ove godine mogu razigrati za drugo mjesto :-):-):-)
(gloria, 29. januar 2023 12:54)

Drago mi je da voliš tenis i Novaka Đokovića ipak pogledaj barem rezultate Bjorn Borga. Taj se šetao, ali Novak je poput Mesija najduže trajao i najbolji je ikada.

чемерница РС

pre 1 godinu

Огромно огромно ти хвала ,чиниш нас поносним гдје год да живимо ,поносу наш вољени,мили драги,амин

Miloš

pre 1 godinu

Novak je definitivno najjjjbolji teniser svih vremena.Dokazao je svima ko je GOAT,ovima na zapadu to nije drago ali moraće da se pomire sa time da je Novak kralj tenisa.

matori

pre 1 godinu

@Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...
(Serpico, 29. januar 2023 11:19)

onda znaš da mu je stalo.
a kada mu je stalo da pobedi, ništa ga ne može zaustaviti!!!!
bravo !!!!!!!

Dr Hitch

pre 1 godinu

Meni je i dalje najjači utisak da je Grk igrao zaista dobro, a ni jednog trenutka niste imali utisak da može da pobedi. Toliko je Novak moćan.

Sa obe noge na zemlji

pre 1 godinu

Uz Dzordana najveći sportista u istoriji svetskog sporta! Novaka Đoković!!!
(kum žoržo, 29. januar 2023 12:44)

Fali ti Muhamed Ali i mnogi drugi u manje popularnim pojedinačnim sportovima skijanje, ski skokovi imaju svoje legende. GOAT u tenisu to jeste. Da bi sportista iz sporta kao što je tenis (nije nigde najpopularniji sport a mnogo gde slabo i znaju za Novaka, Rafu, Rožera ako i znaju to je sve jer ne gledaju tenis. Da bi bio najveći sportista u istoriji svetskog sporta morao bi da ima po 6-7 GS sa sva 4 turnira olimpijska zlata (ne toliko cenjena u tenisu ali u svakom olimpijskom sportu sem tenisa i fudbala su kruna karijere). Zar ne malo da imamo najboljeg tenisera u istoriji? Eeej mi malena Srbija sa manje od 7 miliona ljudi. Verovatno u svetu ima 20-30 gradova koji imaju više stanovnika nego naša zemlja. Možemo da budemo ponosni kao Šveđani na Ingemara Stenmarka.

Cojle manojle

pre 1 godinu

Sve su radili da ga izvedu iz takta. Publika, provokacije, uveli i Srdjana u igru. A igra počinje kada je stigao i prestigao svetskog kućnog ljubimca Rodžera. Kada je prestigao Rodžera ajde da se ne izjednači sa drugim ljubimcem Rafom. I biće još provokacij da ne prestigne Rafu. A i kada to uradi a uradiće onda će svet da se smiri

Goely

pre 1 godinu

Poruka celom zapadu:
Na kolena pred Srbe! Svaki Australijanac i svaki sax, treba da kleci moleci se bogu za oprost jer su najveceg sportistu svih vremena prosle godine vratili kuci kao dzak krompira! Tako pakosni i prosti, tako maliciozni i tupi, nikada nece imati to sto Srbija ima! Udavili se u sopstvenoj mrznji i nemoci! Da Srbin je najveci sportista kojeg je planeta ikada imala! Srbin!
To mogu samo Srbi! Zapamtije: SRBI!
Hvala Novace!!!

Sasa

pre 1 godinu

Hoće vam sada biti "dobar" ovaj Grk nakon što je skinuo zvijezde s neba Đokoviću??
(Šokre, 29. januar 2023 13:08)

Novak samome sebi skida zvezde, nije mu potreban Grk ili stolnjak. A ovaj Grk ce ostati mali covek, nema to veze sa Djokovicem. Sada se sklupcaj i placi. : ))))

John

pre 1 godinu

Zamislite ovo:
Imate 10 godina, gledate na televiziji kako jedan tip osvaja Australijan open po prvi put. I 15 godina kasnije vi igrate sa njim u tom istom finalu.
Cicipas ne mora da zamišlja, on je taj (OK, ne znam da li je stvarno gledao finale na televiziji...)

bane

pre 1 godinu

Sve više mi smeta Novakovo psovanje i urlanje na svoje ljude. Niko to ne radi od boljih tenisera sem njega pa može po tome ostati upamćen više nego po dobroj igri.

Hentreal

pre 1 godinu

Ovom pobedom Nole nije samo potvrdio titulu goata, vec se uvrstio i medju 5 najvecih sportista svih vremena! Kengurima je pokazao gde im je mesto jer su mu hladnokrvno oduzeli titulu bas kao i americki kauboji onomad! Srbija ima nesto sto niko na svetu nema! Ziveo nam Nole! Zivela nam Srbija, zivela nam Rusija!!
Nole FOREVER!!!

GOAT a nas

pre 1 godinu

Idemo svi, ceo svet da se pokloni najvecem teniseru svih vremena! Konkurencija je potucena, Novak je na vrhu potpuno sam bez ikoga ko bi u buducnosti mogao da ga ugrozi na tronu.

Vanja Petrović

pre 1 godinu

Ma Nole nema konkurencije. Svi ispadnu smesni kada Nole igra. Jo sje i povredjen. najbolji sportas u svemiru u sportskom historiji i on je SRBIN!!!!!
(Jovan_Göteborg, 29. januar 2023 12:35)

Samo bih ispravila da je Đoković najbolji sportista u tenisu, i da je polu Srbin, jer majka koja ga je rodila nije Srpkinja. Nauka je dokazala da pri rođenju dobijamo DNK 50% od oca i 50% od majke.

Bravo Novaku za desetu pobedu na AU!! Silan momak!!

Neko se gricnuo za jezik

pre 1 godinu

Prošle godine su ga zatvorili u hotel sa izbjeglicama,ove godine ga gledaju na pobjedničkom postolju sa čekom od tri miliona.Prijatna situacija za nas,ne baš za njih.

Kole

pre 1 godinu

Pogledao sam visoko titažni grčki list Ekaterini, prva vest na sportskoj strani je fudbalski tim Paok, zatim košarkaška tema vezana za euro ligu i tek na trećem mestu je Melburn i Cicipas. Posto im tenis nije toliko bitan, onda bolje da trofej ide po navici kao i do sada.

Cojle manojle

pre 1 godinu

Djokovic je frustrirana osoba, imat ce statistiku na svojoj strani al' nikad magiju u rukama kao maeatro Roger! Posle Rogera sve su ovo prebacivaci loptice.
(Realno, 29. januar 2023 11:58)

Vidiš jarane. Tenis nije umetničko klizanje pa da se ocenjuje i utisak. Tenis je šah, ko koga nadmudri. Taj Novak juri 22 GS titulu. Ima će 2 više od tvog ljubimca. Imaće i bolji medjusobni skor, imaće sve oborene rekorde. A koji sport je tvoj ljubimac igrao? Jeli prebacivao lopticu preko mreže? Ili pravio piruete.

Cojle manojle

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Pratiš tenis? Da ga pratiš znao bi da je Rodžer imao konkurenciju u Hjuitu, Safinu, Nabladianu.Musteru a onda se pojavili Novak i Rafa i Rodžer od 2011 nije mogao da dobije ništa. A zamisli da Novak nije imao Rodžera i Rafu?

Ponos

pre 1 godinu

Nikada niko protiv Đokovića nije okrenuo 2:0 u finalu Australija opena.
(Statistika iz trbuha, 29. januar 2023 11:45)

Ako ćemo precizno niko nije okrenuo ni 3:2. Šalu na stranu Novak istina u tenisu liči na Klička u boksu. Federer jeste atraktivniji ali Novak je naš najbolji sportista u istoriji, naš Igeman Stenmark, Pele, Džordan...

Mikii

pre 1 godinu

4 gema zaredom Đoković na svoj servis uzima s nulom?! Ej, finale grend slema! A setite se jučerašnjeg ženskog finala kako je sve prštalo od prvog do poslednjeg poena. Hajde da još jednom vidim da neko nešto napiše za ženski tenis. Ovo je cirkus, najobičniji cirkus u šta se ATP pretvorio.

Ales clear

pre 1 godinu

3:0 za Novaka. 6:4 6:2 7:5
(Legenda živi, 29. januar 2023 09:57)

Uzeo je Cicipas 4 gema više. Ipak rezultat si pogodio. Svi srećni. Barem mi koji smo normalni i navijamo za Đokovića.

Vračarac

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.

dejan

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?
(Zbunjen, 29. januar 2023 12:41)

Zato što će Djokovic posle meča slaviti titulu da njima.

питам за друга

pre 1 godinu

Sad Cicipas pravi brejk koji će biti prekretnica meča i preokret u njegovu korist za konačnih 3:2 za grčkog tenisera. Ovo pišem na 4:4 u trećem setu, Novak servira.
(marko, 29. januar 2023 12:17)

Анимиран твојом прогнозом, ево ме у кладионици, стављам кућу на тих 3:2 (пишем ово на 5:0 за Ђоковића у тај-бреку трећег сета).

Zoran

pre 1 godinu

Kralj tenisa. Šteta što mu nisu dali da igra na nekoliko turnira. Dosad bi imao najmanje 24 Gren Slema.
(Sab, 29. januar 2023 12:45)

Šteta ?? To je nezapamcena nepravda u istoriji sporta koja je direktno uticala da Djokovic vec sad nema 4 ili 5 GS više od Nadala.

Tasmanijski Djavo

pre 1 godinu

@Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.

Pa uzmu genije reket u ruke i lagano onda zgrni milione kad je bedna konkurencija,ti si mi mnogo pametan pa se razumes

Gordana

pre 1 godinu

Zbunjeni, bilo bi ti jasno da malo bolje razmisliš. Dakle, ulaznice su preskupe a gledanje na velikom ekranu pored arene je besplatno. Drugo, Srbi iz Australije tako dobiju priliku za veliku žurku, a treće, i najvažnije na kraju uživo pozdrave Novaka koji ih pozdravlja s galerije

Racundzija

pre 1 godinu

Tako se dolazi na prvo mesto, a ne kao onaj lesinar Medvedev sto je igrao 40 turnira u godinu dana i obletao oko Novaka kojem nisu dozvolili da igra. Nemam nista protiv Rusa da neko pogresno ne shvati ja sam Rusofil, nego ocenjujem ponasanje pojedinca kao Medvedev. Potpune prezasluzen povratak Novaka na prvo mesto, tako se to radi osvojis najvaznije turnire, a ne da lovis sa 40 turnira u kojima dolazis do polufinala

Riki

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)

Samo se ti tesi,Nole je GOAT.

Del Boj

pre 1 godinu

Deportacija zabrana igranja oduzimanje poena. Sta su sve radili najvećem ikada da ga na razne načine iskljuce iz ritma da ga onesposobe ali nisu uspeli. Zato si kralj zato si GOAT ne mogu ti nista. I ove emocije su na kraju pokazale to. Najbolji si teniser svih vremena.I jedan od najvećih sportista ikada. Uz Muhameda Alija Dzordana Mesija Sumahera tu ti je mesto legendo ziva. Sve čestitke majstore svog zanata.

Realno

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?
(Zbunjen, 29. januar 2023 12:41) # Link komentara
Isto tako bi umesto dočeka ispred skupštine, sportiste mogli da dočekamo svako kod svoje kuće. Pravi si genije.

Nebojša

pre 1 godinu

Ne superiornom igrom na kakvu nas je navikao u finalima u Australi ali čeličnim umom je slomio sjajnog Cicipasa G.O.A.T. sad po svim kriterijumima i neće stati.

Gordana

pre 1 godinu

Rade, otkako je Novak 2011. postao dominantan u svetskom tenisu Federer je osvojio samo 4 Grend slema od 35 koliko je igrao, a ukupno 8 otkako su se na sceni pojavili Nadal i Djokovic. Pre toga je osvoji 12. Toliko o konkurenciji

буразер

pre 1 godinu

Колико се глупо осећају ови што су у другом сету рекли да Ноле губи меч? Где сте? Браво мајсторе!

Loznica

pre 1 godinu

Sve više mi smeta Novakovo psovanje i urlanje na svoje ljude. Niko to ne radi od boljih tenisera sem njega pa može po tome ostati upamćen više nego po dobroj igri.
(bane, 29. januar 2023 12:20)

Rade to mnogi, samo sto ti ocigledno razumes samo Srpski jezik :) Da si u zivotu naucio jos neki, mogao si da razumes i druge tenisere. Lp

gloria

pre 1 godinu

WTA uvodi novo pravilo: dok je Novak aktivan igrač svi turniri na kojim on igra se razigravaju za drugo mjesto, u Cara se ne dira :-):-):-)

Vaga

pre 1 godinu

Mnogo generacija su "uništili" Novak, Rafa i Radžer, sve "next" a oni 25-26godina i samo u njihovim odsustvima osvoje neki trofej.
Dok se skroz ne povuku nema novih lidera.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Nerešeno je.

10/10!!! Jer je tako u mogućnosti.

Sve najvažnije poene i razmene je dobio. Falilo je malo više agresivnosti, ali kad je trebalo bio je pravi.

U finalu Melburna mu ne može niko ništa. Niti će verovatno ikad moći.

Cici je bio dobar, ali mora još girosa i suvlakija da se pojede da bi se uzela velika šerpa.

Bravo kralju, sad se spremaj za prašinu pa da se porveš sa Rafom kako dolikuje. Svaka čast i sve najbolje.

Aca

pre 1 godinu

ЈЕДАН ЈЕДИНИ!!!! НАЈВЕЋИ НА СВЕТУ!!! НИСУ УСПЕЛИ ДА СЛОМЕ ДУХ ЊЕГОВ ИЗБАЦИВШИ ГА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ЗБОГ СМРДЉИВОГ КОВИДА!!!
ДОШАО ЈОШ ЈАЧИ И ПОБЕДИО!!
БРАВО НОВАЧЕ!! БРАВООО!!!

Sumeca tableta

pre 1 godinu

Ne mogu da opisem srecu i zadovoljstvo nakon ove pobede bas zbog svega sto mu se izdesavalo prosle godine. Da li smo svesni sta imamo, kakvu tenisku gromadu,ljudinu, kakav pritisak on trpi svih ovih godina od publike, medija i opet mu ne mogu nista, skacem u sobi ko tinejdzer neki nakon poslednjeg poena, zena gleda u mene koji su ti ludak u fazonu i na kraju posebno mi je drago zbog onog mrtvaka Lejvera, sklonite ga odande, strefice ga infrakt.

kengur94

pre 1 godinu

Pratiš tenis? Da ga pratiš znao bi da je Rodžer imao konkurenciju u Hjuitu, Safinu, Nabladianu.Musteru a onda se pojavili Novak i Rafa i Rodžer od 2011 nije mogao da dobije ništa. A zamisli da Novak nije imao Rodžera i Rafu?
(Cojle manojle, 29. januar 2023 12:25)

Da nisu imali jedan, drugog, treceg, nijedan od njih ne bi bio to sto je danas. Ni Novak, ni Rodzer, ni Rafa, da si igrao klikere u zivotu a ne neki ozbiljniji sport to bi znao. :) Sportski pozdrav!

Mandingo

pre 1 godinu

Bravo Nole. Ispisao si istoriju ovog sporta za sva vremena. Svaka cast. Puna podrska iz Makedonije kao uvek i zelje za jos mnogo uspeha.

Nedelja

pre 1 godinu

U zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Nisi u pravu. Gledao sam i Bobu a naravno da posle Đokovića neće biti isto.

marko

pre 1 godinu

Sad Cicipas pravi brejk koji će biti prekretnica meča i preokret u njegovu korist za konačnih 3:2 za grčkog tenisera. Ovo pišem na 4:4 u trećem setu, Novak servira.

Delije Jug

pre 1 godinu

Nije Djokovic toliko dobar koliko su svi losi. Pratim tenis 25 godina ne pamtim losiji GS.
(RW#0, 29. januar 2023 10:43)

I ja pratim skoro 30 godina. Najlošiji je bio AO prošle godine. Ovaj je dobar, niko nije izbačen zbog politike.

vlajko

pre 1 godinu

Najslađi Grand Slam svih vremena. Strašna osveta Nole,dokazao si svim hejterima da si GOAT.

A oni neka sada kukaju i brbljaju.

Istorija je ispisana i niko ne može to nikada da negira

Bravo Nole ti si ponos Srbije

Jelena

pre 1 godinu

Naši kad odu u svet, neznaju se ponašati.
Ponašaju se kao da su na svojoj dedovini.
Svako treba da voi računa o svom ponašanju.
Kad bi se Federer i njegov otac ovako se ponašali?

Tn

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.

tresnjojed

pre 1 godinu

Legendo nasa, isplakah se zbog tebe!
Ima Boga, pravda je zadovoljena za bruku Australijske vlade prosle godine.
Svaka cast, sokole nas!!!Idemo!!!!

Ales clear

pre 1 godinu

3:0 za Novaka. 6:4 6:2 7:5
(Legenda živi, 29. januar 2023 09:57)

Uzeo je Cicipas 2 gema više možda i 3. Ipak rezultat si pogodio. Svi srećni. Barem mi koji smo normalni i navijamo za Đokovića.

Matorac

pre 1 godinu

zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Ja gledao Nikolu Pilića, Boru Jovanovića, Željka Franulovića, Bobu Živojinovića (u 1/2 Vimbldona) a gledao u Vimbldonu Borga, Njukomba, Nastasea, Tirjaka, Anu, Jelenu, Moniku

Beast

pre 1 godinu

Svaka cast Novaku na rezultatima, meni je njegov tenis dosadan. Tenis nije sah, ne uzivam u prebacivanju, nema elegancije kao kod Rogera i ostalih majstora ove igre.

Jovan_Göteborg

pre 1 godinu

Ma Nole nema konkurencije. Svi ispadnu smesni kada Nole igra. Jo sje i povredjen. najbolji sportas u svemiru u sportskom historiji i on je SRBIN!!!!!

my way

pre 1 godinu

Браво, шампионе! Не постоје речи које ово могу да опишу, па се нећу ни трудити! Нико јачи није се родио, живео краљу! Хвала ти на свему, наклон до пода!

Tasmanijski Djavo

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?

Ne moze ti ni biti jasno kad si ogranicen ko balkon

Mensur NP

pre 1 godinu

Novače,

DOBRODOŠAO KUĆI !!!
Na prvom mestu ATP liste, tu je vaš dom, tu se osjećate najkomotnije. Želim Vam da ostanete tu još dugo, dugo. Zaslužujete to!!!

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)
Da ali novak je najviše trofeja uzeo u eri Rodžera i Rafe, kraj priče.

Paradox

pre 1 godinu

Djokovic se tek sad zaleteo, dajte jos jedan krug, sve ce bobediti do kraja bez izgubljenog seta. Hvala ti Novace sto si mi ulepsao ove dve nedelje, i zadnjih 17 godina!!!

bane

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?
(Zbunjen, 29. januar 2023 12:41)

zato sto kad osvoji ovo a osvojio je. uzece ovaj trofej i izaci u park kao i svaki put kad je osvojio i slavice sa tim istim navijacima i sve su nasi ljudi

Batko

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Kapiraš da pišeš u "prošlom vremenu" ?
Kapiraš da je 2023. ?
Kapiraš da ćeš još par godina da patiš i nadaš se nekom Novakovom porazu ?
Kapiraš da nada umire poslednja ?

Bili

pre 1 godinu

AO, RG i Wb ovi mladji nece skoro osvojiti. Jednostavno velika trojka, sada dvojka im nece jos dozvoliti. Na US jedino mogu da traze svoju sansu

Bubson

pre 1 godinu

Samo da još nešto napomenem, svaki normalan čovek koji poseduje kulturu i poštovanje i svestan je sebe kao ljudskog bića te činjenice da je u bilo čemu biti najbolji na planeti, verovatno ikada do sad u (ovom slučaju) tenisu, neverovatan i nestvaran doseg vredan divljenja. Zato Srbi budite ponosni na Noleta i činjenici da živimo u njegovoj eri. Čovek nikom nije nikad naudio i uvek se trudio da prema svima ispada korektan. Jedini problem mu je što se preziva na ić i što dolazi sa Balkana, svet to teško guta, ali na kraju će isti taj svet da mu se pokloni, budite sigurni.

Sou Bisnis

pre 1 godinu

4 gema zaredom Đoković na svoj servis uzima s nulom?! Ej, finale grend slema! A setite se jučerašnjeg ženskog finala kako je sve prštalo od prvog do poslednjeg poena. Hajde da još jednom vidim da neko nešto napiše za ženski tenis. Ovo je cirkus, najobičniji cirkus u šta se ATP pretvorio.
(Mikii, 29. januar 2023 12:31

Ahahahahahahahaha

Znaci ovo su im sledeci argumenti... Nema vise nedelja na prvom mestu, nema vise 20>17,18,19...pa 22>20,21...sad ce da se bace na konkurenciju... Alo druze! Covek sa 36 godina brise pod sa ovim klincima a Nadal ispada od dosta losijih! Misli o tome!!!!

Куп је битан

pre 1 godinu

Ако га заобиђу повреде и ако буде играо више турнира од 250 вероватно ће стићи Конорса. Недостаје му још 16 титула.

Aragorn

pre 1 godinu

Prvi put sam zaplakao a pratim legendu od Amerstorfa.
Nakon što su ga kao kriminalca deportovali, snagom i duha i uma vratio se kralj u svoje kraljevstvo. Krunisan deseti put.
Volim te Novače.

Vrg

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Dok se setim ko bese Roger... Nekadasnji GOAT koji je mlatio jadnog Davidenka dok mu nisu dosli Nadal i Djokovic.

Bole vampir

pre 1 godinu

Ivanisevic deluje izgubljeno, sramota ga je sto ne zna sta da mu kaze.
(MJordan, 29. januar 2023 11:35)

A koji trener uopste može bilo šta da savetuje Đokovića. Trener je uglavnom tu da upije negativnu energiju Novaka. Novak mora na nekog da se razdere i obruši. Tako dobija neku dodatnu energiju izgleda. I Ivanišević to zna. Sve za pobedu.

ten-is

pre 1 godinu

Istina da Novak ne briljira u meču, loše se kreće ( kako kaže pesnik: ponekad se sa mesta ne pomakneš al’ ipak svima odmakneš)

sinisalazic

pre 1 godinu

Бравоооо краљуууу!!!
Свака ти част.
Намјерно немој да стајеш молим те,газииии самоо газии.
Бања Лука чука 23 ако Бог да.
Све честитке још једном.

Nikola

pre 1 godinu

Nolemrsci, dobro jutro, kako stojimo? Ima li nade? Svi su vam izgubili, ostao samo Cicipas. Verujte u cuda i nadajte se jos malo, dok se ne dodeli 10. pehar AO i 22. GS.

Jasna

pre 1 godinu

zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Ja gledao Nikolu Pilića, Boru Jovanovića, Željka Franulovića, Bobu Živojinovića (u 1/2 Vimbldona) a gledao u Vimbldonu Borga, Njukomba, Nastasea, Tirjaka, Anu, Jelenu, Moniku
(Matorac, 29. januar 2023 12:22)

Da, ti si gledao i ćutao, ali ..........?
Ostali su postaše stručni komentatori, savetnici, sudije, portparol agenti i .....

Aleksa

pre 1 godinu

australijske vlasti: još uvek čekamo rezultate na COVID test za Đokovića, Cicipas još uvek ima šansu za titulu... :) dominiraaaaaaaaaaj!!!!!...

šarenilo

pre 1 godinu

Volim njegovu priču. Mentalno najčvršći igrač ikada. Najbolji i najuspešniji teniser ikada. Idemo dalje.

Čestitam Novaku povratak na prvo mesto i obaranje rekorda Štefi Graf za koju nedelju.

Niko mu nije ni do kolena.

davor

pre 1 godinu

Da li je moguće da slika na Eurosportu toliko koči, ne može da se gleda?!
(direkt, 29. januar 2023 12:32)

Još je neverovatnije da javni servis uopšte ne prenosi meč za titulu, iako je obavezna pretplata. Pitam se samo za šta mi plaćamo tu pretplatu.

Onkel Dagobert

pre 1 godinu

novak je sampion broj jedan hajde prijatno kriticari
(haris, 29. januar 2023 11:53)

Ako je šampion onda je broj jedan, ne postoji šampion broj 2...

Drugoplasirani je prvi među luzerima!

Bubson

pre 1 godinu

Za navijače Fedexa i Rafe, ne sekirajte se uvek imate priliku na konzolama da nešto osvojite sa svojim mezimcima. Zato gejmped u rukice pa ožeži.

Papillon

pre 1 godinu

Svaka mu čast, kakva mentalna snaga zapravo.ć, ali i taktika da pomera Cicipasa iz ugla u ugao.
Na kraju je i meni oko zasuzilo.

Комша

pre 1 godinu

Новак је невероватан лик. И кад попусти игра, кад крене нервоза, провокације са трибина итд. он опет узме сет. Ајмо Ноле још овај сет!!!

Marija D

pre 1 godinu

Velika prednost za Noleta. 2:0
Nervoza je prisutna,vidi se. Prošao je kroz mnoge stvari, to se odražava na nervozu. Ne sudite dok ne prodjete isto. Podrška za Noleta uvek!

Serpico

pre 1 godinu

Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...

veliki strumf

pre 1 godinu

Колико је први сет био лаганини, толико је други сет био мучење. Потпуно непотребно се Новак нервирао кад је имао предност од једног сета, губио живце - ипак је ово финале, није Грк неки тамо левак, може да одигра на високом нивоу. Проблем за Нолета је био што негде од средине другог сета уопште није могао да погоди ас или сервис винер, није из сервиса погађао линије или ћошкове, сервирао је по средини и Циципас му је враћао сваки сервис, често дубоко и тиме га одмах стављао под притисак. Тек је задњи поен био сервис винер, после сигурно пола сата игре. Срећом, Грк је лабилан, све је промашио у тај бреку и сам себе добио практично. Сад Ноле само треба да га дотуче.

Ratko

pre 1 godinu

Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...
(Serpico, 29. januar 2023 11:19)

Ne to može samo da utiče (i utiče) na sponzore, visinu ugovora i broj reklama kao i njihovu cenu. U sportu je to tako i nisu isto plaćeni oni koje poput Ronalda, Bekama i Ronaldinja voli čitav svet i Maradone koji jedva da je snimio po neku reklamu i to više za lokalno tržište. Naravno Maradonu su voleli svi ali loš imidž je uticao na one koji plaćaju.

kuc kuc

pre 1 godinu

Činilo mi se da je Novak zeznuo nogu pred onaj pad jer se opustio i pustio je da kliza sa stopalom zavrnutim/zategnutim unazad. Ili se bar uplašio da ju je zeznuo.
Videćemo sad u trećem setu, a možda i čuti na kraju meča.

Zmajko

pre 1 godinu

Neverovatno koliko lepsi tenis igrao Djokovic kada je povredjen. Sve stoji, finale, zivci, rekordi ali brate ti si kao Najbolji ovo trebao da igras silovito covece

bokelj

pre 1 godinu

Ko moze ovog Novaka trpjet svaka mu cast. Da sam na mjesto ovog Ivanisevica odavno bih ga napustio. Para vec ima sta ce mu primitivac a mislio sam nema goreg od Ivanisevica.

Forestlander

pre 1 godinu

Novak loš, pasivan, nervozan u II setu, Cicipas odličan i opet nije dovoljno da ga Grk osvoji.Ne sviđa mi se samo ova bezrazložna nervoza prema Ivaniševiću...

Stari Babajko

pre 1 godinu

"Ne sviđa mi se samo ova bezrazložna nervoza prema Ivaniševiću..."

Ta nervoza nije usmerena ka Ivaniševiću kao osobi nego Ivaniševiću kao njegovom treneru. To isto je radio i Vajdi. Mada se slažem da je apsolutno nepotrebno i ružno.

Jovo K

pre 1 godinu

Da nije Djokovic opsovao onako "gospodski" socno dva-tri puta, izgubio bi drugi set. Trener Ivanisevic veli da ce se zaliti "uniji trenera" i human resource-u, jer se šef prema njemu ponasao politicki nekorektno tj. nije postovao inkluzivnu diverzifikaciju ili vec kako se to moderno politicki korektno zove.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Koliko je neverovatno toliko nepostovanje Novaka od stranih komenratora (bar strim na kojem pratim).

Sve vreme stavljanje u istu ravan Cicibana i Djokovica... Kao sudar dva titana, a jedan 21 GS a drugi 0! Ko je drugi Titan, Cicipas?

Onda 20min pricaju o odlasku Novaka da se presvuce i sto je 7min a ne 5min PRITOM ne spominjuci toliko pricanu temu i problem kod Cicipasa koji je to toliko dugo i toliko puta radio to (mesecima bila gl teniska tema Cicipasove pauze, svi se zivi zalili)... Ni da spomenu, kada je vec ta tema (totalno neopravdano i bespotrebni), u 20min kritikovanja sto je igrac koji vodi 2:0 u setovima produzio malo pauzu za presvlacenje. Neverovatno. Da ne gubi Ciciban zbog toga mozda...

Karaburac

pre 1 godinu

Na kolena zapadna civilizacijo! Kleknite,izvinite se o okajte sve grehe koje ste ucinili prema Novaku.
Budite ljudi bar jednom u zivotu.

Zoran33

pre 1 godinu

Mile, a zasto se nadas da ce Cicipas preokrenuti mec?! Jesi li ti Mile grk? Objasni nam taj fenomen da navijas za australijanca,grka,rusa,francuza i svakog drugoga protiv tvog zemljaka i sunarodnika?!

Nebojša

pre 1 godinu

Dobar u prvom setu pasivan u drugom ali dobi set nekako i za one što se čude nervozi uz sav onaj skandal od prošle godine sad i ovaj Srđan možda nenamerno napravi problem neće mediji i javnost napasti njega već Novaka treba sve to izdržati pa nije robot plus ovi što se dernjaju dok je poen u toku...ajde Nole još jedan.

Istina

pre 1 godinu

na AO DJOKOVICA moze pobediti samo NOVAK. Sve dok bude igrao, makar i sa 76 godina, ostali mogu samo da mazne tanjiracu. Toliko o AO.

davor

pre 1 godinu

Otvorena cela paralela u on šalje lopticu dijagonalom na reket protivniku. 3 puta zaredom. A onda se dernja na trenera što mu ništa ne priča. Pa prijatelju, ako za to treba da ti trener tutoriše, onda stvarno preteruješ za medalju. Niko ti za tako prostu stvar nije potreban, dovoljno je posedovati 2 grama mozga.

veliki strumf

pre 1 godinu

Bojim se da ako ode u 4. set sanse ce biti 50-50%… Novak igra na 70%. Previse defanzivno…
(Straight Outta München, 29. januar 2023 11:48). Јуче сам написао да су шансе Циципаса 0%, а и ако поведе 2-0 у сетовима биће - и даље 0%. Али пошто губи 2-0 у сетовима, шансе су му паааа - 0%. Нула је нула.

Čovek po imenu Uve

pre 1 godinu

To bre Djole legendo, daj sebi oduska, zna se kako Balkanci najbolje prazne negativnu energiju, sigurno nije meditacijama, guru ucenjima i slanjem srca :D

AO

pre 1 godinu

Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...
(Serpico, 29. januar 2023 11:19)
Samo im vraca za njihovu "kulturu" tokom poena,za mene je bas zbog tih stvari najveci jer pokazuje da je covek a ne ona dva licemera kojima nikad ne znas sta misle....ziveo Nole!

deki27

pre 1 godinu

Nikako mi se ne svidja Novakovo ponasanje i stalno izderivanje na Ivanisevica kao da je on pocetnik pa treba da mu trener prica sta da radi.Gde je onaj Novak koji ima mentalnu snagu kao niko i ne mogu ga poremetiti ni pijani navijaci ni dobra igra protivnika?Ako se ne smiri ,nece ovo na dobro da izadje

Realno

pre 1 godinu

Djokovic je frustrirana osoba, imat ce statistiku na svojoj strani al' nikad magiju u rukama kao maeatro Roger! Posle Rogera sve su ovo prebacivaci loptice.

WarpSpeed.

pre 1 godinu

Brate mili, pa da li ste vi nekada gledali Noleta?? Uvek iznova glupi komentari. Finale je to, nije lako ali na kraju Nole pobedjuje!!!

Aca bg

pre 1 godinu

Cici jednostavno nema glavu za pobedu.Iako ga bekhend pristojno sluzi.Novaka polako stizu godine,ali i dalje je dovoljno dobar za ovakve,ipak,nekompletne igrace.

goblin

pre 1 godinu

Novak je nervozan,pasivan i stegnut tokom celog meča i opet vodi 2:0,nestvarno... Čovek nije ni na 70 posto svojih mogućnosti. Inače,mislim da se malo priča o tome koliko ovaj Grk ima dobar "retern".

Mikica

pre 1 godinu

Da sam na mjesto ovog Ivanisevica odavno bih ga napustio. Para vec ima sta ce mu primitivac a mislio sam nema goreg od Ivanisevica.
(bokelj, 29. januar 2023 11:15

Ne brini se ti za djokovica i ivanisevica, neki igraci redovno izbace trenera sa stadiona, ovo je njihov nacin komunikacije da izbace grc iz svoje igre, nauci ostale jezike pa da vidis jel neko primitivan ili ne, ti ces uvek naći manu za najboljeg svih vremena to je tvoja nocna mora!!

Marko

pre 1 godinu

Pravo je čudo kako je Djokovic sa ovakvim servisom uopšte osvojio 21 GS. Na početku meča servirao savršeno, i onda iz nekog razloga servis samo stao. Jednostavno ne mogu da razumijem to.

Milan

pre 1 godinu

Brt sad vidimo zasto je Novak najnezanimljiviji šampion tenisa. dok je bio povredjen Nole je igrao agresivno kad se setim samo prvog meča bkv sam u neverici sada kada je fit on se vraca svom defanzivnom ziheraskom spavam dok igram tenisu zbog kojeg i dalje postoje oni koji misle da je Federer ipak najbolji svih vremena jer Federer je citavu karijeru igrao tim stilom a jasno je da Djokovic i to moze bolje od Rogera i sad se dere kao neko dete na Ivaniševića da mu ovaj kaže šta da igra jer kao ima zid preko puta sebe a onaj preko nije do pre deset minuta imao pojma sta da radi i ja sam mislio da ce ovo biti rezultatski najdosadnije finale ikada ali ne lezi vraze Nole pronalazi novi level pasive i sad je momentum na strani Stefanosa koji ni kriv ni duzan dobija sansu

hotahota

pre 1 godinu

Ne vidim razlog zašto Novak postaje nervozan. Zar je stvarno mislio da će Cicipas ceo meč grešiti. Mora da se opusti malo i prihvati to da će jedan set Cicipas proraditi. Ovako samo sebi pravi pritisak bespotrebno.

Nebojša

pre 1 godinu

Kad god je bilo za istoriju, Nole je gubio.
(Robert, 29. januar 2023 09:36)

Kad god je igrao za istoriju većinski je odradio posao osvojio RG i tako kompletirao Gren slem pa je osvojio četiri grenslema u nizu nekalendarski da ali četiri u nizu su i dalje četiri u nizu za istoriju kada je osvojio dvadeseti pehar isto je bilo za istoriju imaš i najsvežiji primer ima jedva dva meseca od kako je uzeo rekordni završni masters nemoj da se brineš biće sve tu u redu.

Alex

pre 1 godinu

Realno Grk ovde jedino nešto može ako ubacuje prvi servis preko 80%. Stvarno ne vidim na koji drugi način on može da dobije Djokovica.

Куп је битан

pre 1 godinu

Ako posle Vimbldona bude 23:22 za Noleta, verujem da je to kraj najveće sportske priče ikada.
(Zoran, 29. januar 2023 10:13)

Не бих да отпишем Надала, али мислим да ако не освоји предстојећи РГ, прича је завршена.

Filip

pre 1 godinu

Ako posle Vimbldona bude 23:22 za Noleta, verujem da je to kraj najveće sportske priče ikada.
(Zoran, 29. januar 2023 10:13)

Pa ako bude 22:22 to je kraj priče jer je Djokovic pokraden za 4 GS(Nadalu poklonjen 1 GS).

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ali sorc Cicibana :))) ...kao na rekreaciji amatera, bas neozbiljno. Ajd, ne mora biti lose kad je neozbiljno (obozavam alternativno, originalno i van sablona) ali bas nekako neukusno, otrcano izgleda... Dodje ti da pomislis da je dress code ipak mozda potreban i na ostalim GS mimo Wimbldona.

Car

pre 1 godinu

Novak je izgubio živce. Gleda u svoj tim kao ludak. Mešavina straha i besa. Nije dobro. Šta mu to treba? Čak i ne gubi nego svako uzima svoj servis. Nije valjda mislio da će eto bez i malo napetosti da bude 3:0.

Suspicious Minds

pre 1 godinu

Hoće da ga uništi.Unistio mu je bekhend a sad hoće i forhend.I na kraju i fizički da ne može da stoji na nogama.Kakav majstor.

stoka21

pre 1 godinu

Ja sam isto ‘87 godiste i od prvog Umaga pratim svaki tvoj turnir, nisam idolopoklonik ali stvarno navijam iz sve snage sve ove godine ne samo zato sto si nas nego zato sto si ispravan i zato sto smo zajedno odrastali, postajali roditelji, cak sam i ja imao neku minus fazu kao i ti kad smo bili oko 27-28 godine pa sam te nekako i razumeo kad si bio u daunu. Kad si prvi put dobio Federera 6:2 6:7 6:2 skakao sam do plafona, uz one preokrete na US openu i Vimbldonu sam bio kao na iglama, onaj ritern iz mrtvih na 5:2 na US openu te je vinuo u zvezde to je tog momenta bilo jasno! Toliko radosti ovih 15 godina od tebe. Hvala generacijo! Najveci si ikad! Idemo do 22.!!!
(Deda mraz, 29. januar 2023 09:23)

76 26 76 prva pobjeda protiv Federera. Ostalo potpisujem :)

draganTenis

pre 1 godinu

Gledam prenos na ESPN, tri američka reportera prenos, braća McEnroe i još jedan. Jesu naklonjenu Novaku, za razliku od engleskih, ali smišljaju kako bi Cicipas mogao da iznenadi Novaka pa predlažu, duge razmene da izmori Novaka, slajsovi, drop šotovi itd... Ne sećaju se pre par godina, igraju Novak i Cici, i Cici viče ocu: Den boro tipota!, tj. Ne mogu ništa! O tome se radi, ne može se ništa protiv Novaka.

Vlajko

pre 1 godinu

Da na kraju vidim suzne oči Grka i da mu Novak kaže da je grku ovo bio odličan turnir, da ga nahvali i da će se još susretati u finalima

VUK

pre 1 godinu

Iz čista mira počinje Novak da divlja. Ima čistu situaciju za đus i početnički greši . A onda verbalno iživljavanje nad Ivaniševićem !!! Nepotrebno !!!

markos

pre 1 godinu

Za moju pokojnu majku, koja je bila tvoj najveci obozavalac, razvali ovog Cicipasa i uzmi taj 22. slem da izbijemo svaki argument Nadalovim fanovima. IDEMOOOOO!!

Miloš Milosavljević

pre 1 godinu

Trudi se naš Nole ali nema više snage. Umor čini svoje. Gubi ovo, vidi se iz aviona. Šteta, šteta, šteta. Baš mi je žao.

Avatar

pre 1 godinu

Novak je verovatno najveci sportista koji ikada hodao nasom planetom!Da kojim slucajem nije Srbenda vec bi se odavno o tome spekulisalo.Ovako ce to svima biti jasno,ali krunu mu na glavu nikada nece staviti.Ni nemoraju,nije bitno,potvrda ce stici kad-tad,a do tada uzivaj srpski rode sirom planete!!!Nole je olicenje Srpstva,snazan,prkosan,sposoban,preinteligentan,SVOJ!!!!Idemo legendo u istoriju kako god da danas zavrsis sa Cicijem!!!

Djole ns

pre 1 godinu

Ajmooo Noleee! Cicipas naravno ima šanse ali morao bi da igra na 110% mogućnosti i tada nije sigurno da će osvojiti jer Novak igra savršeno. Moja prognoza 3:1 za našeg sokola

šomaboba

pre 1 godinu

ako Novak ovo uzme vise ni jedan bitan parametar za trku GOAT nije protiv njega.

NOVAK DJOKOVIC NAJBOLJI TENISER KOJI JE IKADA HODAO ZEMLJOM!!!

ideeemo za istoriju

Cinik

pre 1 godinu

Mora Nole bolje da igra na brejk lopte, evo prve dve već nije iskoristio!
Ovo će biti težak meč, ako Cicipasa psihički ne slomi već u prvom setu, a to se najbolje radi brejkovima!

питам за друга

pre 1 godinu

Ja imam tremu... Srecno Nole
Ako neko ima neki link neka prosledi, jer nemam uslove da gledam, a vise ld svega to trenutno zelim. Hvala svima
(Malimis, 29. januar 2023 08:41)

Куцај "buffstreams" на Гуглу, снаћи ћеш се после сам.

Crvena

pre 1 godinu

Idemo Nole! Nadam se da nece imati pritisak kao protiv Medvedeva kada je trebalo da ispise istoriju. I da mu je "los dan" bio u prvom setu polufinala, a da ce danas biti na svom nivou. Srecno!

Deda mraz

pre 1 godinu

Ja sam isto ‘87 godiste i od prvog Umaga pratim svaki tvoj turnir, nisam idolopoklonik ali stvarno navijam iz sve snage sve ove godine ne samo zato sto si nas nego zato sto si ispravan i zato sto smo zajedno odrastali, postajali roditelji, cak sam i ja imao neku minus fazu kao i ti kad smo bili oko 27-28 godine pa sam te nekako i razumeo kad si bio u daunu. Kad si prvi put dobio Federera 6:2 6:7 6:2 skakao sam do plafona, uz one preokrete na US openu i Vimbldonu sam bio kao na iglama, onaj ritern iz mrtvih na 5:2 na US openu te je vinuo u zvezde to je tog momenta bilo jasno! Toliko radosti ovih 15 godina od tebe. Hvala generacijo! Najveci si ikad! Idemo do 22.!!!

majstor

pre 1 godinu

Ako bude trebalo 5 setova...5 setova. Medvedev je iskoristio pad na US Openu i otkinuo mu deo istorije...treba dati poslednji atom snage protiv najjaceg Cicipasa u punoj formi i vrhuncu igre i doci do toga da se ove godine prestigne Rafa i time stavi tacka i na tu temu. Ako ga ne dobije, lagano moze da se desi da mu opet pobegne u Parizu za 2 trofeja i onda ce biti jako jako tesko prestici ga. Napred Nole #10

Aragorn

pre 1 godinu

Njegova najveća pobeda je ta što je ostao svoj, što nije povio kičmu!
Malo nas bi išlo do kraja u svom stavu, održalo reč.
Karakter kakav se retko rađa, i po cenu trofeja, ulaska u večnost sa najviše osvojenih titula na Slemovima.
I danas mu se ukazuje poštovanje, za sve napore i iskušenja koje je doživeo.
Voleo bi da ne bude nervozan, uznemiren. A znam da je teško.
Pamtiće istorija da je u 35-oj godini, bez ijednog treninga razvalio i odigrao maestralno, došao do finala, u kojem mu želim svu sreću i uspeh!

posmatrac

pre 1 godinu

Cicipasa bi moglo da kosta to sto je u polufinalu odigrao 2 duga seta i plus sto je izfulao vec dobijen set, pa se i to oduzilo. Novak treba da drzi svoju servu i sigurno ce biti u prednosti kako vreme bude odmicalo, jer Cicipas mora jako da servira i jako da udara non stop da bi se odrzao u egalu, ako mu snaga u udarcima popusti gotov je. A tu igra ulogu sto je u polufinalu igrao duze. Prva 2 seta ce verovatno biti resene u taj breku, a posle toga Novak ima prednost.

Strelac

pre 1 godinu

Kada se malo pogleda sa druge strane,svi ovi klinci se max trude da pobede jednog,moze se reci penzionera i ne ide im.Nekamo mi je i zao tih ljudi,kako ne kontaju da je Novak njihovig godina,meceve bi zavrsavali sa nula gemova redovno.Prosto kako ih nije sramota bar malo.

Malimis

pre 1 godinu

Ja imam tremu... Srecno Nole
Ako neko ima neki link neka prosledi, jer nemam uslove da gledam, a vise ld svega to trenutno zelim. Hvala svima

znanje-imanje

pre 1 godinu

Po prvi put za AO imam neki osecaj da ga Nole nece osvojiti. Na stranu sto je noga povredjena i dan manje za oporavak zbog kostura, ali vise jer je razmazeni Grk postao manje razmazen, a vise namazan. Na sve ovo kada se doda da Novak postaje zadihan posle ozbiljnih razmena neutralise i to sto je poceo da udara lopticu kao maljem. Nazalost, ima vece sanse da izgubi nego da pobedi, ako ga ne bude slizio servis na unutrasnju stranu definitivno nece podicu pehar ove godine.

Bljuzgo Drpović

pre 1 godinu

Mislim da je Cicipas izgubio vec u svlacionici.10:2 i ovakva Novakova igra ne ostavlja puno prostora za neku nadu.Veomq bitan je prvi set ali ne kljucan,uzimanje prvog seta od Novaka bi Ciciju oduzelo i onaj jedan procenat nade koji negde ima.

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Zeleo bih da vidim Novaka, koji se bori, koji se ne predaje i koji pobedjuje. Sve je mobilisano i sve je ikorisceno da mu se ovaj mec oteza, da se omete i saplete na putu ka novom osvajanju AO. Naravno, shodno velikom licemerju, kojim raspolazu majstori intriga, sve se odvija suptilno, ispod zita i u "okvirima zakona". Novak je sam u toj borbi, kao i toliko puta do sada. Nadam se da ce i ovaj put uspeti da se izbori. Ne bi mu bilo prvi put. Pobeda ce samo biti sladja i pravednija.

Aragorn

pre 1 godinu

Njegova najveća pobeda je ta što je ostao svoj, što nije povio kičmu!
Malo nas bi išlo do kraja u svom stavu, održalo reč.
Karakter kakav se retko rađa, i po cenu trofeja, ulaska u večnost sa najviše osvojenih titula na Slemovima.
I danas mu se ukazuje poštovanje, za sve napore i iskušenja koje je doživeo.
Voleo bi da ne bude nervozan, uznemiren. A znam da je teško.
Pamtiće istorija da je u 35-oj godini, bez ijednog treninga razvalio i odigrao maestralno, došao do finala, u kojem mu želim svu sreću i uspeh!

markos

pre 1 godinu

Za moju pokojnu majku, koja je bila tvoj najveci obozavalac, razvali ovog Cicipasa i uzmi taj 22. slem da izbijemo svaki argument Nadalovim fanovima. IDEMOOOOO!!

Deda mraz

pre 1 godinu

Ja sam isto ‘87 godiste i od prvog Umaga pratim svaki tvoj turnir, nisam idolopoklonik ali stvarno navijam iz sve snage sve ove godine ne samo zato sto si nas nego zato sto si ispravan i zato sto smo zajedno odrastali, postajali roditelji, cak sam i ja imao neku minus fazu kao i ti kad smo bili oko 27-28 godine pa sam te nekako i razumeo kad si bio u daunu. Kad si prvi put dobio Federera 6:2 6:7 6:2 skakao sam do plafona, uz one preokrete na US openu i Vimbldonu sam bio kao na iglama, onaj ritern iz mrtvih na 5:2 na US openu te je vinuo u zvezde to je tog momenta bilo jasno! Toliko radosti ovih 15 godina od tebe. Hvala generacijo! Najveci si ikad! Idemo do 22.!!!

draganTenis

pre 1 godinu

Gledam prenos na ESPN, tri američka reportera prenos, braća McEnroe i još jedan. Jesu naklonjenu Novaku, za razliku od engleskih, ali smišljaju kako bi Cicipas mogao da iznenadi Novaka pa predlažu, duge razmene da izmori Novaka, slajsovi, drop šotovi itd... Ne sećaju se pre par godina, igraju Novak i Cici, i Cici viče ocu: Den boro tipota!, tj. Ne mogu ništa! O tome se radi, ne može se ništa protiv Novaka.

Vlajko

pre 1 godinu

Da na kraju vidim suzne oči Grka i da mu Novak kaže da je grku ovo bio odličan turnir, da ga nahvali i da će se još susretati u finalima

Loznica

pre 1 godinu

Sve više mi smeta Novakovo psovanje i urlanje na svoje ljude. Niko to ne radi od boljih tenisera sem njega pa može po tome ostati upamćen više nego po dobroj igri.
(bane, 29. januar 2023 12:20)

Rade to mnogi, samo sto ti ocigledno razumes samo Srpski jezik :) Da si u zivotu naucio jos neki, mogao si da razumes i druge tenisere. Lp

Bljuzgo Drpović

pre 1 godinu

Mislim da je Cicipas izgubio vec u svlacionici.10:2 i ovakva Novakova igra ne ostavlja puno prostora za neku nadu.Veomq bitan je prvi set ali ne kljucan,uzimanje prvog seta od Novaka bi Ciciju oduzelo i onaj jedan procenat nade koji negde ima.

Vlada

pre 1 godinu

Najviše GS, najviše Mastersa, najviše nedelja na prvom mestu, najviše GS finala, najviše pobeda nad top 10 igračima, najbolji H2H sa osvajačima GS-ova, najviše završnih mastersa, najviše završenih godina na prvom mestu. GOAT! I to više niko ne može da ospori!

Zoran33

pre 1 godinu

Mile, a zasto se nadas da ce Cicipas preokrenuti mec?! Jesi li ti Mile grk? Objasni nam taj fenomen da navijas za australijanca,grka,rusa,francuza i svakog drugoga protiv tvog zemljaka i sunarodnika?!

Cojle manojle

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Pratiš tenis? Da ga pratiš znao bi da je Rodžer imao konkurenciju u Hjuitu, Safinu, Nabladianu.Musteru a onda se pojavili Novak i Rafa i Rodžer od 2011 nije mogao da dobije ništa. A zamisli da Novak nije imao Rodžera i Rafu?

Delije Jug

pre 1 godinu

Nije Djokovic toliko dobar koliko su svi losi. Pratim tenis 25 godina ne pamtim losiji GS.
(RW#0, 29. januar 2023 10:43)

I ja pratim skoro 30 godina. Najlošiji je bio AO prošle godine. Ovaj je dobar, niko nije izbačen zbog politike.

Ales clear

pre 1 godinu

3:0 za Novaka. 6:4 6:2 7:5
(Legenda živi, 29. januar 2023 09:57)

Uzeo je Cicipas 4 gema više. Ipak rezultat si pogodio. Svi srećni. Barem mi koji smo normalni i navijamo za Đokovića.

Djed Gavrilo

pre 1 godinu

Otvoreno prvenstvo Australije otvorilo je novu stranicu istorije.Na naslovnu stranu se smestio Novak Đoković.Možda će tu ostati za sva vremena.Zaslužio je to Novak.Hvala Novače što si mi podizao moral i životni smisao čonio pozitivnim.
Srećno i nastavi sa isposivanjem istorije tenisa na ovoj našoj Planeti.

Dr Hitch

pre 1 godinu

Meni je i dalje najjači utisak da je Grk igrao zaista dobro, a ni jednog trenutka niste imali utisak da može da pobedi. Toliko je Novak moćan.

Jovan_Göteborg

pre 1 godinu

Ma Nole nema konkurencije. Svi ispadnu smesni kada Nole igra. Jo sje i povredjen. najbolji sportas u svemiru u sportskom historiji i on je SRBIN!!!!!

Giga Moravac

pre 1 godinu

Kad se setim njegovog prvog grend slema, tada sam pomislio da je super što će i jedan Srbin imati bar jedan trofej i ne sanjajući da ćemo brojati do 22. Sada mi je i to malo, voleo bih bar još 2 - 3,da se učvrsti na poziciju 1 i da ostane zapisano zauvek kako je jedan Srbin, Novak Djoković igrao najbolji tenis u istoriji.

velikoslovog

pre 1 godinu

Kao sto sam rekao da folirnat nece izgubiti nijedan set posle onog Francuza.

Sta bi bilo da je "zdrav"!
(Grobar, 29. januar 2023 12:55)



Uuuuuf, boliiiiii, a? Kako mi je drago zbog vas zlobnika, bukvalno mi toplo oko srca!

Marko, Varaždin

pre 1 godinu

Pozdrav!
Danas mi je obiteljska slava Časne verige,
na slavu mi Novak osvaja tenisku povijest.
Šta reći...
Lp
Marko, Varaždin

Cojle manojle

pre 1 godinu

Djokovic je frustrirana osoba, imat ce statistiku na svojoj strani al' nikad magiju u rukama kao maeatro Roger! Posle Rogera sve su ovo prebacivaci loptice.
(Realno, 29. januar 2023 11:58)

Vidiš jarane. Tenis nije umetničko klizanje pa da se ocenjuje i utisak. Tenis je šah, ko koga nadmudri. Taj Novak juri 22 GS titulu. Ima će 2 više od tvog ljubimca. Imaće i bolji medjusobni skor, imaće sve oborene rekorde. A koji sport je tvoj ljubimac igrao? Jeli prebacivao lopticu preko mreže? Ili pravio piruete.

Paradox

pre 1 godinu

Djokovic se tek sad zaleteo, dajte jos jedan krug, sve ce bobediti do kraja bez izgubljenog seta. Hvala ti Novace sto si mi ulepsao ove dve nedelje, i zadnjih 17 godina!!!

Marko

pre 1 godinu

Novak drži 10 najbitnih teniskih rekorda (uprkos brojnim opstrukcijama) i ovi sa Eurosporta ladno kažu "jedan" od najboljih tenisera svih vremena. Hahahahah pa jesu li oni normalni ??

Neko se gricnuo za jezik

pre 1 godinu

Prošle godine su ga zatvorili u hotel sa izbjeglicama,ove godine ga gledaju na pobjedničkom postolju sa čekom od tri miliona.Prijatna situacija za nas,ne baš za njih.

Sou Bisnis

pre 1 godinu

4 gema zaredom Đoković na svoj servis uzima s nulom?! Ej, finale grend slema! A setite se jučerašnjeg ženskog finala kako je sve prštalo od prvog do poslednjeg poena. Hajde da još jednom vidim da neko nešto napiše za ženski tenis. Ovo je cirkus, najobičniji cirkus u šta se ATP pretvorio.
(Mikii, 29. januar 2023 12:31

Ahahahahahahahaha

Znaci ovo su im sledeci argumenti... Nema vise nedelja na prvom mestu, nema vise 20>17,18,19...pa 22>20,21...sad ce da se bace na konkurenciju... Alo druze! Covek sa 36 godina brise pod sa ovim klincima a Nadal ispada od dosta losijih! Misli o tome!!!!

Avatar

pre 1 godinu

Novak je verovatno najveci sportista koji ikada hodao nasom planetom!Da kojim slucajem nije Srbenda vec bi se odavno o tome spekulisalo.Ovako ce to svima biti jasno,ali krunu mu na glavu nikada nece staviti.Ni nemoraju,nije bitno,potvrda ce stici kad-tad,a do tada uzivaj srpski rode sirom planete!!!Nole je olicenje Srpstva,snazan,prkosan,sposoban,preinteligentan,SVOJ!!!!Idemo legendo u istoriju kako god da danas zavrsis sa Cicijem!!!

Goely

pre 1 godinu

Poruka celom zapadu:
Na kolena pred Srbe! Svaki Australijanac i svaki sax, treba da kleci moleci se bogu za oprost jer su najveceg sportistu svih vremena prosle godine vratili kuci kao dzak krompira! Tako pakosni i prosti, tako maliciozni i tupi, nikada nece imati to sto Srbija ima! Udavili se u sopstvenoj mrznji i nemoci! Da Srbin je najveci sportista kojeg je planeta ikada imala! Srbin!
To mogu samo Srbi! Zapamtije: SRBI!
Hvala Novace!!!

Aragorn

pre 1 godinu

Prvi put sam zaplakao a pratim legendu od Amerstorfa.
Nakon što su ga kao kriminalca deportovali, snagom i duha i uma vratio se kralj u svoje kraljevstvo. Krunisan deseti put.
Volim te Novače.

Nebojša

pre 1 godinu

Kad god je bilo za istoriju, Nole je gubio.
(Robert, 29. januar 2023 09:36)

Kad god je igrao za istoriju većinski je odradio posao osvojio RG i tako kompletirao Gren slem pa je osvojio četiri grenslema u nizu nekalendarski da ali četiri u nizu su i dalje četiri u nizu za istoriju kada je osvojio dvadeseti pehar isto je bilo za istoriju imaš i najsvežiji primer ima jedva dva meseca od kako je uzeo rekordni završni masters nemoj da se brineš biće sve tu u redu.

Cojle manojle

pre 1 godinu

Sve su radili da ga izvedu iz takta. Publika, provokacije, uveli i Srdjana u igru. A igra počinje kada je stigao i prestigao svetskog kućnog ljubimca Rodžera. Kada je prestigao Rodžera ajde da se ne izjednači sa drugim ljubimcem Rafom. I biće još provokacij da ne prestigne Rafu. A i kada to uradi a uradiće onda će svet da se smiri

питам за друга

pre 1 godinu

Sad Cicipas pravi brejk koji će biti prekretnica meča i preokret u njegovu korist za konačnih 3:2 za grčkog tenisera. Ovo pišem na 4:4 u trećem setu, Novak servira.
(marko, 29. januar 2023 12:17)

Анимиран твојом прогнозом, ево ме у кладионици, стављам кућу на тих 3:2 (пишем ово на 5:0 за Ђоковића у тај-бреку трећег сета).

Sou Bisnis

pre 1 godinu

Povreda nista?
(Negativni, 29. januar 2023 13:43

Ništa.
Vakcina isto - ništa.
Na terenu - sve!

Buauahahahaha!
(Komša, 29. januar 2023 14:08)

Ahahahahahahahaha bravo!

optimus prime

pre 1 godinu

Gde su sada oni sponzori koji pobegoše prošle godine i brže bolje napustiše Đokovića najboljeg sportistu na svetu. Iskrene čestitke za 22 osvojeni grend slem trofej.

Vaše ime

pre 1 godinu

Ja не знам за вас људи али jа Новака доживљавам као члана породице, као неког кога знам од рођења јер ту негде каде је он 2003. починњао са тенисом ја сам био мали дечак и почео сам да га пратим каде је играо на већим турнирима. Сад кад бих га срео мислим да бих се према њему понашао као према члану породице иако он мене не познаје, па човек би помислио да сам неки лудак што се тако према странцу односим. Много тренутака je у мом животу прошло уз Нолета, када га гледам данас, као да ме врати у основну школу и моје почетке. Пратио ме и до мале матуре, кроз средњу школу, велику матуру, губитак пар вољених особа, упис факултета, прве лубави итд.
Сваки тај моменат, био добар или лош
je испраћен неким Новаковим мечом у том периоду. И једног дана, кад Ноле више не буде играо и кад све ово буде давна прошлост, ако будем жив, сешћу када никог не буде било кући и уклучити неки од негових мечева за вечност и исплакати се као човек, поново проживети исте тренутке и вратити се у неко прошло сигурно лепше време где бол и туга на тренутак потпуно нестају меч лоптом од аса, ванземаљским ритерном или фуриозним форхенд винером једног човека самог у колосеуму против непријатељске аждаје са 20 000 глава. Човек због кога сам научио све о тенису, кога не знам али бих му дао све што имам и никад ништа не бих тражио за узврат јер је он задужио и мене и 10 милиона Срба.
(Miljan, 29. januar 2023 13:09)

Brate, hvala ti do neba za ovaj komentar!! Najezio sam se ceo i oci mi se nesto zamaglile, ne znam zasto XD
Po komentaru vidim da smo negde istih godina, i mogu da potpisem svaku rec. Potpuno isto misljenje i dozivljaj imam o Novaku Djokovicu kao i ti, i ne mogu to nikome da objasnim niti se trudim, prosto cuvam to za sebe. A ti si to majstorski predstavio, kao da sam citao svoje misli i osecanja. Pozdrav, ziv bio.

Дарко С

pre 1 godinu

И ... шта ћемо сад? После свих некоректности и саплитања - ко је најбољи свих времена? Браво Новаче легендо !!! И поздрав за сународнике који су навијачи некаквих Роџера и Рафе.

Calcio

pre 1 godinu

Sve će na kraju doći na svoje. Pominju se ovde stalno porazi u finalima, od Mareja, Vavrinke i naročito Medvedeva. Da, mogao je Novak sad da ima i više od 22 ali pitanje je onda i motivacije u tom slučaju i da li bi se opet "ugasio", kao nakon RG 2016. Čak i da je sad u penziji sa recimo 25, Nadal bi ako treba igrao i do 50. godine, da dođe do 26. I pričali bi licemeri da je GOAT.

Ovako, svesno ili ne, postao je "zec" u trci koju će dobiti Đoković. Čak i da opet uzme RG ove godine, nakon VB će biti 23-23. US Open, opet politika odlučuje, no svejedno, sa ili bez Đokovića, Nadal više nije favorit tamo. I onda 2024, najkasnije, stvari će doći na svoje mesto. Jednom kad ga prestigne, trka je završena, naročito ako se odlepi i na +2. I da, cilj i treba da bude minimum 25, da se prestignu i Serena i Margaret Kort. Znam da nije isto muški i ženski tenis ali oni su ti koji ubacuju i to u priču, nakon što Rodžer za celu večnost ostaje iza. Prvo je ubačena u igru Graf, sa 377 (dobrim delom nezasluženih) nedelja, a sada i Serena i Kort sa 23 i 24 slema. Graf definitivno uskoro pada, a i ostalo će doći. Da, da, Novače, uzmi im sve!

Jestra

pre 1 godinu

Tesko da ce kod nas u Srbiji da se skoro pojavi ovakav sportista i covek pre svega.
Zato uzivajmo jos 2-3 godine, gledajuci NOVAKA DJOKOVICA na ovakvom nivou.
Zadovoljstvo mi je sto sam sam bio svedok njegove teniske ere.
Jedan od vrlo retkih trenutaka gde mogu da ponosno kazem da sam Srbin, jer poticem iz zemlje odakle je veliki Novak.
Hvala Nole.

šomaboba

pre 1 godinu

ako Novak ovo uzme vise ni jedan bitan parametar za trku GOAT nije protiv njega.

NOVAK DJOKOVIC NAJBOLJI TENISER KOJI JE IKADA HODAO ZEMLJOM!!!

ideeemo za istoriju

Miloš

pre 1 godinu

Novak je definitivno najjjjbolji teniser svih vremena.Dokazao je svima ko je GOAT,ovima na zapadu to nije drago ali moraće da se pomire sa time da je Novak kralj tenisa.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

GOAT mora da ima zlatnu medalju na OI, tako da...žao mi je...
(marko, 29. januar 2023 13:56)

Pitaćemo Mekinroa, Samprasa, Agasija, Bekera i ostale tenisere ko je najveći a ne tebe...

Куп је битан

pre 1 godinu

Ako posle Vimbldona bude 23:22 za Noleta, verujem da je to kraj najveće sportske priče ikada.
(Zoran, 29. januar 2023 10:13)

Не бих да отпишем Надала, али мислим да ако не освоји предстојећи РГ, прича је завршена.

Nikola

pre 1 godinu

Nolemrsci, dobro jutro, kako stojimo? Ima li nade? Svi su vam izgubili, ostao samo Cicipas. Verujte u cuda i nadajte se jos malo, dok se ne dodeli 10. pehar AO i 22. GS.

Dusan Uros

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)

Novak i Rafa su isto godiste a ostalo sto si nabrojao... sve moj do mojega.

Beobrad

pre 1 godinu

Jos 2011. smo mi neki ovde pisali naveliko i nasiroko da je Novak vec tada prikazao najvisi nivo tenisa ikada vidjen, do tada. A od tada do danas je sve to potvrdio kroz brojeve i statistiku. Ali ovde nije kraj, istorija ce jos da se pise.
Legenda o Novaku ce samo biti veca i veca.
On "preti" da postane najveci sportista svih vremena, ne samo teniser!
Ziveo Novace, Srbine!

Bubson

pre 1 godinu

Za navijače Fedexa i Rafe, ne sekirajte se uvek imate priliku na konzolama da nešto osvojite sa svojim mezimcima. Zato gejmped u rukice pa ožeži.

krznena recolucija

pre 1 godinu

plačem od sreće. vratio se najveći ikada nakon nezapamćene nepravde i hajke.
hvala ti legendo, što postojiš.
vec 15 godina uljepšavaš naše živote.
volimo te nole, idemo do istorije!

Bubson

pre 1 godinu

Samo da još nešto napomenem, svaki normalan čovek koji poseduje kulturu i poštovanje i svestan je sebe kao ljudskog bića te činjenice da je u bilo čemu biti najbolji na planeti, verovatno ikada do sad u (ovom slučaju) tenisu, neverovatan i nestvaran doseg vredan divljenja. Zato Srbi budite ponosni na Noleta i činjenici da živimo u njegovoj eri. Čovek nikom nije nikad naudio i uvek se trudio da prema svima ispada korektan. Jedini problem mu je što se preziva na ić i što dolazi sa Balkana, svet to teško guta, ali na kraju će isti taj svet da mu se pokloni, budite sigurni.

Иван

pre 1 godinu

Гледајући некада као клинац Иванишевића,Прпића,Орешара како играју Дејвис куп за ондашњу државу,нисам могао ни да сањам да ће Србија 30-ак година касније имати играча са 22 Г.С. и 10 А.О..Фантастично!!!Да ли је Новак највећи свих времена,не знам,али да је најбољи свих времена јесте.

чемерница РС

pre 1 godinu

Огромно огромно ти хвала ,чиниш нас поносним гдје год да живимо ,поносу наш вољени,мили драги,амин

Bista

pre 1 godinu

Samo da pitam... Prošle godine je bila priča da onaj ko osvoji deset titula u Australiji dobija bistu pored Rod Lejverove. Ne znam da li je to bila tačna priča, ili trač... I ako je bila tačna, zašto se ne pominje više?

Cinik

pre 1 godinu

Ako je iko sumnjao ko je najveći i najbolji teniser u istoriji ovog sporta, Novak im je to danas objasnio!
Sad treba da odmori, pa da razvali na RG i Vimbldonu, pošto ga Ameri sigurno neće pustiti da igra masterse u SAD!
Pogotovo ne posle nove GS titule!

Bole vampir

pre 1 godinu

Ivanisevic deluje izgubljeno, sramota ga je sto ne zna sta da mu kaze.
(MJordan, 29. januar 2023 11:35)

A koji trener uopste može bilo šta da savetuje Đokovića. Trener je uglavnom tu da upije negativnu energiju Novaka. Novak mora na nekog da se razdere i obruši. Tako dobija neku dodatnu energiju izgleda. I Ivanišević to zna. Sve za pobedu.

only fools and horses

pre 1 godinu

...
Kad bi se Federer i njegov otac ovako se ponašali?
(Jelena, 29. januar 2023 12:13)

Federer i njegova žena bolje reći. A sećamo se Mirkinog vrištanja i dobacivanja kako bi omela Vavrinku. Zamislite šta bi mediji pisali da se tako ponaša Jelena. Sigurno je ne bi pravdali i minimizirali to kao u slučaju Mirke.

davor

pre 1 godinu

Da li je moguće da slika na Eurosportu toliko koči, ne može da se gleda?!
(direkt, 29. januar 2023 12:32)

Još je neverovatnije da javni servis uopšte ne prenosi meč za titulu, iako je obavezna pretplata. Pitam se samo za šta mi plaćamo tu pretplatu.

WarpSpeed.

pre 1 godinu

Brate mili, pa da li ste vi nekada gledali Noleta?? Uvek iznova glupi komentari. Finale je to, nije lako ali na kraju Nole pobedjuje!!!

veliki strumf

pre 1 godinu

Bojim se da ako ode u 4. set sanse ce biti 50-50%… Novak igra na 70%. Previse defanzivno…
(Straight Outta München, 29. januar 2023 11:48). Јуче сам написао да су шансе Циципаса 0%, а и ако поведе 2-0 у сетовима биће - и даље 0%. Али пошто губи 2-0 у сетовима, шансе су му паааа - 0%. Нула је нула.

Ponos

pre 1 godinu

Nikada niko protiv Đokovića nije okrenuo 2:0 u finalu Australija opena.
(Statistika iz trbuha, 29. januar 2023 11:45)

Ako ćemo precizno niko nije okrenuo ni 3:2. Šalu na stranu Novak istina u tenisu liči na Klička u boksu. Federer jeste atraktivniji ali Novak je naš najbolji sportista u istoriji, naš Igeman Stenmark, Pele, Džordan...

Batko

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Kapiraš da pišeš u "prošlom vremenu" ?
Kapiraš da je 2023. ?
Kapiraš da ćeš još par godina da patiš i nadaš se nekom Novakovom porazu ?
Kapiraš da nada umire poslednja ?

Amin

pre 1 godinu

Pazi ovog sa naočarima. Kaže Novak jedan od najboljih … ne jedan od … već najbolji. Kmecite, suze su vam uvijek besplatne.
Tsitsipas ti je upravo rekao ko je najbolji.

Del Boj

pre 1 godinu

Deportacija zabrana igranja oduzimanje poena. Sta su sve radili najvećem ikada da ga na razne načine iskljuce iz ritma da ga onesposobe ali nisu uspeli. Zato si kralj zato si GOAT ne mogu ti nista. I ove emocije su na kraju pokazale to. Najbolji si teniser svih vremena.I jedan od najvećih sportista ikada. Uz Muhameda Alija Dzordana Mesija Sumahera tu ti je mesto legendo ziva. Sve čestitke majstore svog zanata.

Tasmanijski Djavo

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?

Ne moze ti ni biti jasno kad si ogranicen ko balkon

Backo

pre 1 godinu

Da mu nisu zabranili da igra prosle godine, prevara Nadal bi imao 21 a Djokovic 23, ali dobro ovoko je sladje, penzionisace prevaru na RG!

Дуле

pre 1 godinu

GOAT mora da ima zlatnu medalju na OI, tako da...žao mi je...
(marko, 29. januar 2023 13:56)
Ахахахахахаха. Пући ћу. Браво мајстореее

Gordana

pre 1 godinu

Rade, otkako je Novak 2011. postao dominantan u svetskom tenisu Federer je osvojio samo 4 Grend slema od 35 koliko je igrao, a ukupno 8 otkako su se na sceni pojavili Nadal i Djokovic. Pre toga je osvoji 12. Toliko o konkurenciji

BLuka

pre 1 godinu

Ivanisevic deluje izgubljeno, sramota ga je sto ne zna sta da mu kaze.
(MJordan, 29. januar 2023 11:35)
Čoveče šta reći nekome kao Novak što je,Novak o tenisu zna više nego svi oni zajedno i šta reći osim onoga šta je Goran rekao 'Polako".
Šta god drugo da mu kaže pogrešiće jer sve od Novaka zavisi i njegove glave.
I..Goran bio i pravu,polako sve došlo na svoje i Novak ustabilio igru i naravno POBOJEDIO.

Tasmanijski Djavo

pre 1 godinu

@Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.

Pa uzmu genije reket u ruke i lagano onda zgrni milione kad je bedna konkurencija,ti si mi mnogo pametan pa se razumes

Hentreal

pre 1 godinu

Ovom pobedom Nole nije samo potvrdio titulu goata, vec se uvrstio i medju 5 najvecih sportista svih vremena! Kengurima je pokazao gde im je mesto jer su mu hladnokrvno oduzeli titulu bas kao i americki kauboji onomad! Srbija ima nesto sto niko na svetu nema! Ziveo nam Nole! Zivela nam Srbija, zivela nam Rusija!!
Nole FOREVER!!!

Posmatrač

pre 1 godinu

Novaku nedostaje jos jedan Roland Garos pa da bude jedini u istoriji koji je osvojio sva 4 Gred slema tri puta. Mozda već ove godine!

Nole je definitivno GOAT

pre 1 godinu

Ivanisevic deluje izgubljeno, sramota ga je sto ne zna sta da mu kaze.
(MJordan, 29. januar 2023 11:35)

Goran uopšte ne deluje izgubljeno, sve je to deo plana i čini mi se da i on i Nole tačno znaju šta rade i da su već uigran tim. Nije lako preuzeti takvog tenisera koji je već najbolji na svetu, sa jako malo mana u igri, a opet naći dovoljno prostora da iz godine u godinu zajedno usavršite i unapredite njegovu igru, stabilnost i fokus. To mogu samo veliki znalci.

Bili

pre 1 godinu

Ne razumem sto pljujete Federera. On je statisticki odavno iza Novaka. Novak ga pretekao u svemu tako da nema smisla prozivati ga. Ako hocete bas da pljujete, onda bolje Nadala(iako i to nije u redu) jer je on "donekle" pretnja, ali samo donekle jer ce i on uskoro da bude iza Novaka. Da ne dodje do zabune Novakov sam veliki fan

Čovek po imenu Uve

pre 1 godinu

To bre Djole legendo, daj sebi oduska, zna se kako Balkanci najbolje prazne negativnu energiju, sigurno nije meditacijama, guru ucenjima i slanjem srca :D

kengur94

pre 1 godinu

Pratiš tenis? Da ga pratiš znao bi da je Rodžer imao konkurenciju u Hjuitu, Safinu, Nabladianu.Musteru a onda se pojavili Novak i Rafa i Rodžer od 2011 nije mogao da dobije ništa. A zamisli da Novak nije imao Rodžera i Rafu?
(Cojle manojle, 29. januar 2023 12:25)

Da nisu imali jedan, drugog, treceg, nijedan od njih ne bi bio to sto je danas. Ni Novak, ni Rodzer, ni Rafa, da si igrao klikere u zivotu a ne neki ozbiljniji sport to bi znao. :) Sportski pozdrav!

hotahota

pre 1 godinu

Ne vidim razlog zašto Novak postaje nervozan. Zar je stvarno mislio da će Cicipas ceo meč grešiti. Mora da se opusti malo i prihvati to da će jedan set Cicipas proraditi. Ovako samo sebi pravi pritisak bespotrebno.

bogomoljka

pre 1 godinu

Šta je sponzori koji ste brže bolje potrčali i raskinuli ugovore s ovakvim sportistom i čovekom!!!!
Najbolji ikada!!! Ostati svoj u ovom ludom svetu to je najveća privilegija za jednog čoveka!!!! Takva mentalna snaga i takva vera se ne viđa često!!! Bravo Novače, ti si ovo zaslužio!!!!

nikvet

pre 1 godinu

Па добро, ставили га на робију колико да осети дух оснивача Аустралије, да види како су се они злопатили док су освојили. Сад споменик гарант.

bane

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?
(Zbunjen, 29. januar 2023 12:41)

zato sto kad osvoji ovo a osvojio je. uzece ovaj trofej i izaci u park kao i svaki put kad je osvojio i slavice sa tim istim navijacima i sve su nasi ljudi

Suspicious Minds

pre 1 godinu

Hoće da ga uništi.Unistio mu je bekhend a sad hoće i forhend.I na kraju i fizički da ne može da stoji na nogama.Kakav majstor.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Ljudi koji zaista misle da su Bagdatis, Filipusi, Henman pa i Hjuit i Rodik, bolji teniseri od Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Alkaraza, Sinera itd... da batale da gledaju tenis, jer nema ništa gore od uzaludno utrošenog života. Bravo Djokoviću, šampione... njegova posvećenost, fokus i disciplina, kako na terenu tako i van njega je prevazišla granice sporta. Naklon i poštovanje ??
(Dušan, 29. januar 2023 14:09)

Zaboravio si ljutu mašinu Davidenka!!

Боске

pre 1 godinu

Слава Богу!

Новак Ђоковић, највећи спортиста који се икад родио на овој планети!

Miko

pre 1 godinu

Ljudi moji, da li je ovo moguce.Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena.Ludnica,tresu se portali,sta je ovo,sta je ovo.Bravo Nole,bravo i za Gorana Ivanisevica,ovo je i njegova zasluga.

Zverko

pre 1 godinu

Postovanje do neba. Nista mu drzava nije dala, nije nikakav drzavni projekat. Sve sam sa porodicom! Da ne znam kakve obaveze imam sve odgadjam da gledam Noleta i uzivam u pronosenju zastave jer znam da obrukati nece. Odbojkasi i vaterpolisti takodje omiljeni uvek bili, fudbal me nece zadugo videti pred TV. Od sjaja do ocaja u samo tri utakmice i cak i to im mogu zaboraviti ali one proslave golova sa pokazivanje m..., e to je vec neoprostivo. Bojkot na par godina. BRAVO NOLE!!!

Marija D

pre 1 godinu

Velika prednost za Noleta. 2:0
Nervoza je prisutna,vidi se. Prošao je kroz mnoge stvari, to se odražava na nervozu. Ne sudite dok ne prodjete isto. Podrška za Noleta uvek!

Vrg

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Dok se setim ko bese Roger... Nekadasnji GOAT koji je mlatio jadnog Davidenka dok mu nisu dosli Nadal i Djokovic.

tresnjojed

pre 1 godinu

Legendo nasa, isplakah se zbog tebe!
Ima Boga, pravda je zadovoljena za bruku Australijske vlade prosle godine.
Svaka cast, sokole nas!!!Idemo!!!!

Aca bg

pre 1 godinu

Cici jednostavno nema glavu za pobedu.Iako ga bekhend pristojno sluzi.Novaka polako stizu godine,ali i dalje je dovoljno dobar za ovakve,ipak,nekompletne igrace.

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)
Da ali novak je najviše trofeja uzeo u eri Rodžera i Rafe, kraj priče.

posmatrac

pre 1 godinu

Nema vremena za slavlje ! Mozda veceras slavlje, onda od sutra ozbiljnost i nedelju dana odmora. Pa Novak u februaru da prijavi turnire koje ce da igra, jer ce odmarati ceo mart kada su mastersi u Americi. Ne sme da pravi pauzu 2 meseca, a ujedno ce sad u februaru da skupi Atp poena i zacemmentira broj 1 mesto do Wimbledona. Raspored 6.2. Monpele 250, 13.2. Roterdam 500, 20.2 Katar 250, 27.2. Dubai 500. I tamo kad ode ne treba da ide u svecarskoj atmosferi, nego sam sa trenerima, ozbiljno, smireno kao sto je igrao ovaj AO, i tamo u Monpeleu odma fokus na prvog protivnika i fokus da osvaja servis gemove. A u martu odmor mesec dana

Alex

pre 1 godinu

Realno Grk ovde jedino nešto može ako ubacuje prvi servis preko 80%. Stvarno ne vidim na koji drugi način on može da dobije Djokovica.

Nebojša

pre 1 godinu

Ne superiornom igrom na kakvu nas je navikao u finalima u Australi ali čeličnim umom je slomio sjajnog Cicipasa G.O.A.T. sad po svim kriterijumima i neće stati.

Realno

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?
(Zbunjen, 29. januar 2023 12:41) # Link komentara
Isto tako bi umesto dočeka ispred skupštine, sportiste mogli da dočekamo svako kod svoje kuće. Pravi si genije.

Simbolika

pre 1 godinu

Grom zagrmi na Svetoga Savu, usred zime kad mu vreme nije,(polufinale)
Sevnu munja na Časne Verige, potrese se zemlja sa istoka...(finale)
Nole...munjo nebeska!

Sub013

pre 1 godinu

Malo se mi ponosimo njim, a po neki "Srbi" ga cak i pljuju, verovatno ne mogu da mu oproste sto je odbio britanske milione da nastupa pod njihovom zastavom nego se odlucio za tezi put, za put na kome je morao da se snalazi za novac, put na kome je bio u nemilosti svetskih medija i mocnika, put na kome je osporavan, lazno optuzivan, mnogo puta izvizdan, zatvaran, proterivan, put na kome su svi bili protiv njega, put koji mnogi nikada nece shvatiti, put gde ce mu ispred imena umesto Ser Djokovic stajati brat Djokovic, Dame i Gospodo, najveci sportista svih vremena, Srbin i brat Novak Djokovic, idemooo breeeee!

Vračarac

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.

dejan

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?
(Zbunjen, 29. januar 2023 12:41)

Zato što će Djokovic posle meča slaviti titulu da njima.

Kole

pre 1 godinu

Pogledao sam visoko titažni grčki list Ekaterini, prva vest na sportskoj strani je fudbalski tim Paok, zatim košarkaška tema vezana za euro ligu i tek na trećem mestu je Melburn i Cicipas. Posto im tenis nije toliko bitan, onda bolje da trofej ide po navici kao i do sada.

Serpico

pre 1 godinu

Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...

Aleksa

pre 1 godinu

australijske vlasti: još uvek čekamo rezultate na COVID test za Đokovića, Cicipas još uvek ima šansu za titulu... :) dominiraaaaaaaaaaj!!!!!...

Topolac

pre 1 godinu

@Marko, Varaždin, srećna ti slava Marko! Da mnogo slava slaviš, sa tvojom porodicom u zdravlju i veselju!
Sve najlepše Ti od srca želim, veliki pozdrav iz Šumadije!!

Bravo Nole LEGENDO, koji povezuješ dobre ljude, najveći si!!!

Aca

pre 1 godinu

ЈЕДАН ЈЕДИНИ!!!! НАЈВЕЋИ НА СВЕТУ!!! НИСУ УСПЕЛИ ДА СЛОМЕ ДУХ ЊЕГОВ ИЗБАЦИВШИ ГА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ЗБОГ СМРДЉИВОГ КОВИДА!!!
ДОШАО ЈОШ ЈАЧИ И ПОБЕДИО!!
БРАВО НОВАЧЕ!! БРАВООО!!!

Riki

pre 1 godinu

Nole svaka čast. Igrao si taman onoliko koliko je bilo potrebno. Da li je moguće da 20 godina imamo tenisera u samom vrhu a da se za to vrijeme niko nije naučio da komentariše tenis na tv. Užas. Bitno da oni brbljaju cijelo vrijeme i ubijaju sa statistikom i imenima koja sjede na tribinama. Prenos sa našim jezikom bukvalno nije za gledanje,bar ja tako mislim. Bravo Nole, sve cestitke.

Nikola

pre 1 godinu

Po svakom bitnijem kriterijumu, Nole je GOAT.
Broj nedelja je odavno prevazidjena stvar, a i tesko da se zadrzi na 1. mestu, jer se nije prijavio za turnire u Februaru, a Alkaras igra jedan 250 i jedan 500 i ako ih osvoji, a veliki je favorit, bice izjednacen sa Noletom poslednjeg ponedeljka Februara. U Martu slede turniri 1000 u USA gde je Noletu zabranjeno da ucestvuje i tu je sansa Alkarasu i Cicipasu da ga ponovo prestignu. Nefer trka, ali sta da se radi. Najbitnije je da se ukinu mere do US opena, jer za koji dan SZO ukida stanje pandemije i sve se vraca na staro.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ali sorc Cicibana :))) ...kao na rekreaciji amatera, bas neozbiljno. Ajd, ne mora biti lose kad je neozbiljno (obozavam alternativno, originalno i van sablona) ali bas nekako neukusno, otrcano izgleda... Dodje ti da pomislis da je dress code ipak mozda potreban i na ostalim GS mimo Wimbldona.

Комша

pre 1 godinu

Новак је невероватан лик. И кад попусти игра, кад крене нервоза, провокације са трибина итд. он опет узме сет. Ајмо Ноле још овај сет!!!

Kosta

pre 1 godinu

I dalje "jedan od najvecih"
Tukao je Rodju vise nego ovaj njega, Rafu. Tukaobih kao mlad, tukao ih kao "mator"
Tuce i ove zutokljunce kao matorac. Uskoro tuce i apsolutni rekord broja nedelka kao br1. iako je to rekord zenskog tenisa.
I opet "jedan od najvecih"
Da obori neki "nebinarni" rekord, opet ga ne bi oslovili kao NAJBOLJI
E pa licemerni zapade, ovoliko ljubavi kao ispre RL arene ni jedan vas Rodja niti Rafica nije niti ce doziveti.
NAJBOLJI je ipak Novak Djokovic.
Srbin. Ejjjj, SRBIN!

matori

pre 1 godinu

@Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...
(Serpico, 29. januar 2023 11:19)

onda znaš da mu je stalo.
a kada mu je stalo da pobedi, ništa ga ne može zaustaviti!!!!
bravo !!!!!!!

González

pre 1 godinu

Goat, ljudina, poštovanje do neba, ako pobedi biće mu ovo najvažnija titula od svih GS u karijeri.
(González, 29. januar 2023 12:21)

Najteži meč u karijeri, emocionalno najteži, i najvažnija titula u karijeri, i kamen bi zaplakao...

Pozdrav za sve licemere, mrzitelje, provokatore, mentalno bolesne... a pogotovo ove LICEMERE koji se uzvišeno zgražavaju...

"babajko" koliko godina gledaš Novaka a još nisi shvatio tako jednostvano da je to oslobadjanje energije posle koje igra još bolje, to je njegov način uvek, od početka i biće takav do kraja, možda je bolje da iskoristiš inteligenciju što je sumnjivo ako do sada još nisi shvatio da "pitaš" Vajdu i Gorana kako to da su oni ZAJEDNO sa Novakom u tome, možda se iznenadiš... Ako ne možeš da prihvatiš nadji neku drugu "metu"... izvini

I još jednom poštovanje i hvala za teniskog genija Novaka Najvećeg

Goat i na terenu i van terena, zauvek

goblin

pre 1 godinu

Novak je nervozan,pasivan i stegnut tokom celog meča i opet vodi 2:0,nestvarno... Čovek nije ni na 70 posto svojih mogućnosti. Inače,mislim da se malo priča o tome koliko ovaj Grk ima dobar "retern".

Q

pre 1 godinu

Da li ubuduće čitamo komentare kako su u tenisu jedino važne OI i osvajanje zlatne medalje na istim.Možda se provuče tu ineka elegancija.

AO

pre 1 godinu

Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...
(Serpico, 29. januar 2023 11:19)
Samo im vraca za njihovu "kulturu" tokom poena,za mene je bas zbog tih stvari najveci jer pokazuje da je covek a ne ona dva licemera kojima nikad ne znas sta misle....ziveo Nole!

Gejm Over

pre 1 godinu

Sad Cicipas pravi brejk koji će biti prekretnica meča i preokret u njegovu korist za konačnih 3:2 za grčkog tenisera. Ovo pišem na 4:4 u trećem setu, Novak servira.
(marko, 29. januar 2023 12:17)

TOOO markoooooo
RADUJ SE, ETO PREOKRETA. JAVI KAD BUDE 2:2 DA SE UKLJUČIM DA ODGLEDAM

Dezurni smarac

pre 1 godinu

Novak i Rafa su isto godiste a ostalo sto si nabrojao... sve moj do mojega.
(Dusan Uros, 29. januar 2023 13:18)

Nisu isto godiste, ne mogu da verujem da neko to ne zna posle toliko godina.

буразер

pre 1 godinu

Колико се глупо осећају ови што су у другом сету рекли да Ноле губи меч? Где сте? Браво мајсторе!

Mandingo

pre 1 godinu

Bravo Nole. Ispisao si istoriju ovog sporta za sva vremena. Svaka cast. Puna podrska iz Makedonije kao uvek i zelje za jos mnogo uspeha.

srle010

pre 1 godinu

Svaka čast Nole, najveći si! Uzmi još nekoliko komada, čisto da imaš više od Rafe i uživaj, zaslužio si sve najbolje od života! Novak > Srbija.

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Zeleo bih da vidim Novaka, koji se bori, koji se ne predaje i koji pobedjuje. Sve je mobilisano i sve je ikorisceno da mu se ovaj mec oteza, da se omete i saplete na putu ka novom osvajanju AO. Naravno, shodno velikom licemerju, kojim raspolazu majstori intriga, sve se odvija suptilno, ispod zita i u "okvirima zakona". Novak je sam u toj borbi, kao i toliko puta do sada. Nadam se da ce i ovaj put uspeti da se izbori. Ne bi mu bilo prvi put. Pobeda ce samo biti sladja i pravednija.

Stari Babajko

pre 1 godinu

"Ne sviđa mi se samo ova bezrazložna nervoza prema Ivaniševiću..."

Ta nervoza nije usmerena ka Ivaniševiću kao osobi nego Ivaniševiću kao njegovom treneru. To isto je radio i Vajdi. Mada se slažem da je apsolutno nepotrebno i ružno.

šarenilo

pre 1 godinu

Volim njegovu priču. Mentalno najčvršći igrač ikada. Najbolji i najuspešniji teniser ikada. Idemo dalje.

Čestitam Novaku povratak na prvo mesto i obaranje rekorda Štefi Graf za koju nedelju.

Niko mu nije ni do kolena.

Moravac

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Ako će ti biti lakše, teši se i raduj tome što si napisao. Mi ostali ćemo plakati... Sa Novakom, od sreće zbog uzetog 22. slema...

Sasa

pre 1 godinu

Hoće vam sada biti "dobar" ovaj Grk nakon što je skinuo zvijezde s neba Đokoviću??
(Šokre, 29. januar 2023 13:08)

Novak samome sebi skida zvezde, nije mu potreban Grk ili stolnjak. A ovaj Grk ce ostati mali covek, nema to veze sa Djokovicem. Sada se sklupcaj i placi. : ))))

Vaga

pre 1 godinu

Mnogo generacija su "uništili" Novak, Rafa i Radžer, sve "next" a oni 25-26godina i samo u njihovim odsustvima osvoje neki trofej.
Dok se skroz ne povuku nema novih lidera.

Mirijevac

pre 1 godinu

Pisu ljudi kako je Rocko igrao protiv Rodika,Hjuita,Safina,Nalbandijana i kako je imao strasnu konkurenciju.Pa ovi teniseri nisu zajedno isvojili ni 3 gren slema.O cemu pricate.Novak je igrao i protiv Rocka i protiv Nadala i osvojio 22 gren slem turnira.Kako to ljudima ne ulazi u glavu,to nije normalno.O tome kakav je zivot imao Novak u odnosu na ostale nema potrebe da se prica.To nijedan teniser u zivotu nije imao a narocito Rocko i Nadal.Dakle prosto i jednostavno najbolji a glogov kolac ce da zakuca na Vimbldonu kada ga osvoji i stigne Rocka pp broju osvojenih turnira 8.Samo da ga posluzi zdravlje i ove godine bice ispisana istorija za vek vekova.

B.Živković

pre 1 godinu

@Gordana
Verovatno niste pratili sport iz 60-ih i 70-ih da bi znali pravu istinu. Muhamed Ali je u periodu od 25-e do 29-e godine živote bio onemogućen da se takmiči, bio je hapšen, zatvaran, osuđen itd. Kada se vratio, nije to bio onaj Muhamed Ali (Kasijus Klej) ali je ipak tukao najvećeg "razarača" i nokautera u istoriji boksa Foremana, potom Frejzera i desetinu "napaljenih", mnogi su govorili da posle "Trilera u Manili" Muhamed Ali treba da se povuče. Sada mi odgovorite, koji od svih navedenih koje ste pomenuli, da mu je bila uskraćena sportska karijera od 25-e do 29-e godine, a da bi mogao da napravi nešto čudesno, bi to i napravio. Muhamedu Aliju su američki predsednik Ford i tadašnja svetska elita ukazali počast, prostrli "crveni tepih" i "pomilovali ga", on je bio protiv rata u Vijetnamu, kada je rat izgubljen on je rehabilitovan. Đoković je nešto slično, hapšen prošle godine, zatvaran, deportovan, zabranjeno mu učešće, i danas ne može u SAD. Torturu protiv Fišera ne bih ni pominjao. Možda je samo Pele bio blizu, jer su ga "lomili" i 1962. i 1966. 1962. je Mane Garinča sa Vavom, Didijem, Đalmom i Niltonom Santosom itd. uzeo titulu. Ipak, Muhamed Ali, Bobi Fišer, Novak Đoković, hapšeni, zatvarani, opstruisani sa svih strana itd. Kažite mi da svakome od onih koje ste naveli "izbrišu" karijeru od 25-e do 29-e godine, gde bi bili? Sportski pozdrav!

Djole ns

pre 1 godinu

Ajmooo Noleee! Cicipas naravno ima šanse ali morao bi da igra na 110% mogućnosti i tada nije sigurno da će osvojiti jer Novak igra savršeno. Moja prognoza 3:1 za našeg sokola

B.Živković

pre 1 godinu

Danas je Novak Đoković postao najveći teniser u istoriji i drugi najveći sportista svih vremena. Na prvom mestu je Muhamed Ali, ako izuzmemo šah iz sveta sporta, bio bi Bobi Fišer na drugom mestu. Međutim, ako osvoji još dva do tri gren-slem turnira, ostane još desetak nedelja na prvom mestu ATP liste (iako su mu ukradene 22 nedelje zbog korone, a i bar jedan do dva gren slema zbog zabrane učešća) onda on prelazi i Muhameda Alija, legendu nad legendama. Najveći sportista svih vremena ipak mora biti iz pojedinačnog sporta, jer tu nema "vađenja" na tim, na trenera, na taktiku itd. Tu si sam pred sobom i Bogom. Čelična volja Novaka Đokovića je učinila svoje, on je već u istoriji, a kao što je i sam rekao, rođen je i živeo u zemlji koja je trpela strašne posledice. Genijalno i podstrek svim budućim generacijama. Najveći Pozdrav Najvećem!

Sub013

pre 1 godinu

Miseviiiiii, mi vam pricamo da smo nebeski narod a vi ne verujete, aj sad nazad u rupe gde vam je i mesto. Necu se ni truditi da nadjem reci, najbolji sportista u istoriji covecanstva, Dame i Gospodo, Srbin i brat Novak Djokovic! Hvala ti kralju!

Milan

pre 1 godinu

Gde su sad oni gmizavci koju su prosle godine (u poprilicnom broju) u ovo vreme pisali da je Djokovic zavrsio karieru i da moze samo jos da igra "Donji Milanovac Open". Dal' postoje dovoljno duboke rupe u koje se mogi sakriti?

Oli

pre 1 godinu

Sreli se Novak Đoković i Čak Noris.
I kaže njemu Nole brate tebra da odigramo jednu partiju tenisa u gajbu piva.
A Čak će njemu Nole tebra brate hoću, ali samo tetki da odnesem lek...

Filip

pre 1 godinu

Ako posle Vimbldona bude 23:22 za Noleta, verujem da je to kraj najveće sportske priče ikada.
(Zoran, 29. januar 2023 10:13)

Pa ako bude 22:22 to je kraj priče jer je Djokovic pokraden za 4 GS(Nadalu poklonjen 1 GS).

glukozamin

pre 1 godinu

zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Ja gledao Nikolu Pilića, Boru Jovanovića, Željka Franulovića, Bobu Živojinovića (u 1/2 Vimbldona) a gledao u Vimbldonu Borga, Njukomba, Nastasea, Tirjaka, Anu, Jelenu, Moniku
(Matorac, 29. januar 2023 12:22)

Bravo! A niste jedini. Tenis pratim od tamo negde 1966 (imao sam 15 godina). Verujem da nas ima još koji tenis pratimo mnogo duže nego što dotična ima godina.
Noletu sve najbolje i još puno uspeha!

Куп је битан

pre 1 godinu

Ако га заобиђу повреде и ако буде играо више турнира од 250 вероватно ће стићи Конорса. Недостаје му још 16 титула.

Zoran

pre 1 godinu

Kralj tenisa. Šteta što mu nisu dali da igra na nekoliko turnira. Dosad bi imao najmanje 24 Gren Slema.
(Sab, 29. januar 2023 12:45)

Šteta ?? To je nezapamcena nepravda u istoriji sporta koja je direktno uticala da Djokovic vec sad nema 4 ili 5 GS više od Nadala.

Zuba

pre 1 godinu

A gore sa neba gleda Jelena Gencic i sa osmehom posmatra dvoje od troje svojih najuspesnijih pulena koje je otkrila.
Novak Djokovic najbolji teniser u istoriji sa svojim trenerom Goranom Ivanisevicem. Nedostaje jedino Monika Seles. Zena kojoj je manijak oduzeo pravo da bude najbolja teniserka u istoriji.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Nerešeno je.

10/10!!! Jer je tako u mogućnosti.

Sve najvažnije poene i razmene je dobio. Falilo je malo više agresivnosti, ali kad je trebalo bio je pravi.

U finalu Melburna mu ne može niko ništa. Niti će verovatno ikad moći.

Cici je bio dobar, ali mora još girosa i suvlakija da se pojede da bi se uzela velika šerpa.

Bravo kralju, sad se spremaj za prašinu pa da se porveš sa Rafom kako dolikuje. Svaka čast i sve najbolje.

Novak Đoković GOAT(G-onič O-dvratnih A-merickih T-eletabisa

pre 1 godinu

Bravo Nole.Najveći ikad.I samo ce podebljavati rekord
Bravo i za Cicipasa,naročito za govor na kraju.

Matorac

pre 1 godinu

zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Ja gledao Nikolu Pilića, Boru Jovanovića, Željka Franulovića, Bobu Živojinovića (u 1/2 Vimbldona) a gledao u Vimbldonu Borga, Njukomba, Nastasea, Tirjaka, Anu, Jelenu, Moniku

dd

pre 1 godinu

PONELE GA EMOCIJE ZBOG PROSLE GODINE!!i sta su mu uradili.nakupilo se u njemu i jednostavno je moralo da izadje napolje da izbaci iz sebe!!!

inace koliko je samo nepravde ucinjeno prema njemu,ukrali su mu vec 3 GS!!!pa normalno da je bio pod stresom.ko ne bi bio?

ove suze su rezultat toga to je veliki pritisak,zabrane ti da se takmicis a ti se vratis sledece godine i uzmes im trofej!!!to moze sam vrhunski sportista.

bravo Novace ti si najbolji teniser koji je ikada igrao,tu vise nema price na tu temu.ove godine uzimas RG i Wimbldon!!!

Девампиризатор

pre 1 godinu

Србомрсци и западољубци су врло несрећни слој у нашем народу јер због својих скромних интелектуалних, вољних и радних особина почињу утеху тражити у дивљењу Западу и у ниподоштавању Срба и Србије те тако себе покушавају да учине важним и оствареним личностима.
Онда сваког Србина који покаже врхунску способност и успех на националном, регионалном, европском и светском нивоу са мржњом доживљавају као свог непријатеља као неког за шта они немају моћи да икада буду.
Тако и најбољег свих времена, Нолета, који доминира управо на западном терену из дна душе мрзе.
Дакле, нолетомрсци и србомрсци, не дајте се паклу и мраку своје неспособности и ништавности већ своју енергију мржње према успешним Србима усмерите у своје усавршавање и напредовање.
НОЛЕ, СРБИНЕ, КРАЉУ, ХВАЛА !!!

draganTenis

pre 1 godinu

Gde su sadas što su pametovali da Novak ne treba da ideu Australiju? Da se odrekne 22. GS-a i nekoliko miliona dolara zarade. Mnogo pamtno.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Koliko je neverovatno toliko nepostovanje Novaka od stranih komenratora (bar strim na kojem pratim).

Sve vreme stavljanje u istu ravan Cicibana i Djokovica... Kao sudar dva titana, a jedan 21 GS a drugi 0! Ko je drugi Titan, Cicipas?

Onda 20min pricaju o odlasku Novaka da se presvuce i sto je 7min a ne 5min PRITOM ne spominjuci toliko pricanu temu i problem kod Cicipasa koji je to toliko dugo i toliko puta radio to (mesecima bila gl teniska tema Cicipasove pauze, svi se zivi zalili)... Ni da spomenu, kada je vec ta tema (totalno neopravdano i bespotrebni), u 20min kritikovanja sto je igrac koji vodi 2:0 u setovima produzio malo pauzu za presvlacenje. Neverovatno. Da ne gubi Ciciban zbog toga mozda...

Istina

pre 1 godinu

na AO DJOKOVICA moze pobediti samo NOVAK. Sve dok bude igrao, makar i sa 76 godina, ostali mogu samo da mazne tanjiracu. Toliko o AO.

Sremac

pre 1 godinu

Нек се овај вијек горди над свијема вјековима,
он ће ера бити страшна људскијема кољенима. Новак шампион!

ostali samo dugmići

pre 1 godinu

Да сам ја на Нолетовом месту никад више не бих играо АО из разлога што не бих више дозвољавао да пролазим голготу кроз коју сам пролазио у задњих годину дана. Не бих им дао прилику да ме понижавају и вређају почев од државе Аустралије, преко владе, челника АТП и на крају гледалаца који су својим примитивним понашањем употпунили ову причу. Не бих им дао прилику да гледају тенис који нико нема ни на приближном нивоу који игра Ноле. Нека гледају фолиранта Надала и њему сличних.

ten-is

pre 1 godinu

Istina da Novak ne briljira u meču, loše se kreće ( kako kaže pesnik: ponekad se sa mesta ne pomakneš al’ ipak svima odmakneš)

Cane

pre 1 godinu

Rekoh juče, očekivanih 3:0 doduše uz dva tajbrejka, ali bez ikakve dileme ko ovaj meč može jedini da dobije. Naravno, to što je očekivano, nimalo ne umanjuje Novakov podvig, naprotiv je tim veći, dominantno i ubedljivo osvojen trofej. Veličanstveni Novak!

Vlada

pre 1 godinu

(Nikola, 29. januar 2023 14:34)
Ako budu izjednačeni na kraju februara, Nole je prvi jer ima GS.
Prema tome, Alkaraz ga može prestići jedino u martu.

Mensur NP

pre 1 godinu

Novače,

DOBRODOŠAO KUĆI !!!
Na prvom mestu ATP liste, tu je vaš dom, tu se osjećate najkomotnije. Želim Vam da ostanete tu još dugo, dugo. Zaslužujete to!!!

VUK

pre 1 godinu

Iz čista mira počinje Novak da divlja. Ima čistu situaciju za đus i početnički greši . A onda verbalno iživljavanje nad Ivaniševićem !!! Nepotrebno !!!

Nedelja

pre 1 godinu

U zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Nisi u pravu. Gledao sam i Bobu a naravno da posle Đokovića neće biti isto.

Gordana

pre 1 godinu

Zbunjeni, bilo bi ti jasno da malo bolje razmisliš. Dakle, ulaznice su preskupe a gledanje na velikom ekranu pored arene je besplatno. Drugo, Srbi iz Australije tako dobiju priliku za veliku žurku, a treće, i najvažnije na kraju uživo pozdrave Novaka koji ih pozdravlja s galerije

doox

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)
Da ali novak je najviše trofeja uzeo u eri Rodžera i Rafe, kraj priče.
(Zastava101Specijal, 29. januar 2023 12:45)

Sada me samo zanima da li može da se odgovori na kraj priče?! Tek će Novak da začepi usta svima, sačekajmo još malo. Čestitke za 22. titulu. Možda i jedna od najbitnijih :)

Dušan

pre 1 godinu

Ljudi koji zaista misle da su Bagdatis, Filipusi, Henman pa i Hjuit i Rodik, bolji teniseri od Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Alkaraza, Sinera itd... da batale da gledaju tenis, jer nema ništa gore od uzaludno utrošenog života. Bravo Djokoviću, šampione... njegova posvećenost, fokus i disciplina, kako na terenu tako i van njega je prevazišla granice sporta. Naklon i poštovanje 👏🏻

Jovo K

pre 1 godinu

Da nije Djokovic opsovao onako "gospodski" socno dva-tri puta, izgubio bi drugi set. Trener Ivanisevic veli da ce se zaliti "uniji trenera" i human resource-u, jer se šef prema njemu ponasao politicki nekorektno tj. nije postovao inkluzivnu diverzifikaciju ili vec kako se to moderno politicki korektno zove.

jorgovanka

pre 1 godinu

Stvarno steta sto je pobijedio,zbog ovih mrzitelja koji su vec komentarisali kako lose igra i izgubice.. A on 3:0 lagano, ali opet za nase susjede mrzitelje, jedva da je pobijedio.

Riki

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)

Samo se ti tesi,Nole je GOAT.

GOAT a nas

pre 1 godinu

Idemo svi, ceo svet da se pokloni najvecem teniseru svih vremena! Konkurencija je potucena, Novak je na vrhu potpuno sam bez ikoga ko bi u buducnosti mogao da ga ugrozi na tronu.

Mikica

pre 1 godinu

Da sam na mjesto ovog Ivanisevica odavno bih ga napustio. Para vec ima sta ce mu primitivac a mislio sam nema goreg od Ivanisevica.
(bokelj, 29. januar 2023 11:15

Ne brini se ti za djokovica i ivanisevica, neki igraci redovno izbace trenera sa stadiona, ovo je njihov nacin komunikacije da izbace grc iz svoje igre, nauci ostale jezike pa da vidis jel neko primitivan ili ne, ti ces uvek naći manu za najboljeg svih vremena to je tvoja nocna mora!!

vlajko

pre 1 godinu

Najslađi Grand Slam svih vremena. Strašna osveta Nole,dokazao si svim hejterima da si GOAT.

A oni neka sada kukaju i brbljaju.

Istorija je ispisana i niko ne može to nikada da negira

Bravo Nole ti si ponos Srbije

Forestlander

pre 1 godinu

Novak loš, pasivan, nervozan u II setu, Cicipas odličan i opet nije dovoljno da ga Grk osvoji.Ne sviđa mi se samo ova bezrazložna nervoza prema Ivaniševiću...

Dule Popović

pre 1 godinu

Svaka čast i slava najboljem svih vremena ! Posle svega šta su mu priredili ovo je 3 x veći uspeh !

Gde su sada naši miševi i sitne domaće duše koji ga prozivaše i blatiše prošle godine !?

Ovo su najsvetliji i najveći trenuci Srpskog sporta...uživajte i slavite ga kao najvećeg Srpskog sportistu jer to on zaista i jeste !

Sumeca tableta

pre 1 godinu

Ne mogu da opisem srecu i zadovoljstvo nakon ove pobede bas zbog svega sto mu se izdesavalo prosle godine. Da li smo svesni sta imamo, kakvu tenisku gromadu,ljudinu, kakav pritisak on trpi svih ovih godina od publike, medija i opet mu ne mogu nista, skacem u sobi ko tinejdzer neki nakon poslednjeg poena, zena gleda u mene koji su ti ludak u fazonu i na kraju posebno mi je drago zbog onog mrtvaka Lejvera, sklonite ga odande, strefice ga infrakt.

jorgovanka

pre 1 godinu

Susjedi sada placu.. Vise bi voljeli da nam se desi nesto lose nego da se njma desi nesto dobro. Nole je jedan jedini, neponovljivi, a vi mu trazite mane i pricajte kako je danas slaba konkurencija..

OptaAce

pre 1 godinu

2. deo
-Teniseri sa najviše titula na AO od 1905. (singl+dubl+miks):
13 A. Quist (3s+10d+0m)
11 J. Bromwich
10 Đoković (10s+0d+0m)
-Teniseri sa najviše titula AO u singlu od 1905.:
10 Đoković
6 R. Emerson, Federer
-Đoković ima 89 pobeda na AO (Federer 89 na USO). Novak je 5. igrač sa najviše pobeda na 1 GS u Open eri.
-Đoković je 3. najstariji pobednik AO u Open eri (K. Rosewall 1971, 1972 i Federer 2018).
-Đoković (na AO) je 2. teniser u Open eri koji je neporažen u prvih 10 finala na 1 ATP turniru posle Nadala (RG i Barselona).
-Đoković je 2. teniser u Open eri koji je osvojio 1 GS nakon 15+ godina od 1. titule (AO 2008-2023), nakon Nadala (17 god, RG 2005-2022).
-Teniseri sa najviše uzastopnih pobeda na AO u singlu od 1905.:
28 Đoković 2019-23
27 R. Emerson
26 A. Agasi
25 Đoković 2011-14
-Teniseri sa najviše finala u singlu na 1 GS od 1877.:
14 Nadal RG
12 Federer W
10 Đoković AO, B. Tilden USO
-Đoković je 1. teniser u istoriji sa 10+ osvojenih GS nakon 30. rođendana.

Bravo Nole!

majstor

pre 1 godinu

Ako bude trebalo 5 setova...5 setova. Medvedev je iskoristio pad na US Openu i otkinuo mu deo istorije...treba dati poslednji atom snage protiv najjaceg Cicipasa u punoj formi i vrhuncu igre i doci do toga da se ove godine prestigne Rafa i time stavi tacka i na tu temu. Ako ga ne dobije, lagano moze da se desi da mu opet pobegne u Parizu za 2 trofeja i onda ce biti jako jako tesko prestici ga. Napred Nole #10

Car

pre 1 godinu

Novak je izgubio živce. Gleda u svoj tim kao ludak. Mešavina straha i besa. Nije dobro. Šta mu to treba? Čak i ne gubi nego svako uzima svoj servis. Nije valjda mislio da će eto bez i malo napetosti da bude 3:0.

Vladimir

pre 1 godinu

Nisu vise gren slemovi merilo, sad je najvaznije zlato na OI, titule u Barseloni,Haleu, Kvinsu i naravno Rolan Garosu, te ukupan broj ATP titula.Na svim tim turnirima Novak lose stoji, tako da je jasno da ne moze biti GOAT.

Karaburac

pre 1 godinu

Na kolena zapadna civilizacijo! Kleknite,izvinite se o okajte sve grehe koje ste ucinili prema Novaku.
Budite ljudi bar jednom u zivotu.

Ufo

pre 1 godinu

Nije najveci, to I ne kapiram sta vam znaci, nije najkrupniji teniser, nego je NAJBOLJI teniser svih vremena I uzece jos par slemova idemooo Noleeeeee !

wolwerine

pre 1 godinu

Nije isto kada napisa neko što je Federer osvoijo sa slabijima dok nije bilo Noleta i Nadala, sada će to Nole pošto nema F.. I Nadala donekle.. Nije isto jer Nole sada ima 35 na zalasku, a Federer je Mao takve protivnike u najboljim godinama, dakle mnogo, mnogo lakše.. Posle ga je gazio Nole izmedju ostalog!!! Uglavnom ne pevajte se ljudi na toksične ljude ovdje, ne dozvolite da se lozite, njima je sve u životu da pljuju po svemu što VALJA, PO SVEMU, JOS AKO NISU SRBI IHHHAAA.. NOLEEEE JEEEEE LEGENDDDAAA SRBSKOG RODAAAAAA, I SVIJETAAAA!!!

The_Dejan

pre 1 godinu

Da li je moglo emotivnije da bude..
Poklonite se kralju!
Bog sve vidi, Bog sve vrati! Svi oni koji su bili protiv tebe prošle godine, sve si ih ponizio sada! Svaka čast kralju, divim ti se! Živ nam bio!

davor

pre 1 godinu

Otvorena cela paralela u on šalje lopticu dijagonalom na reket protivniku. 3 puta zaredom. A onda se dernja na trenera što mu ništa ne priča. Pa prijatelju, ako za to treba da ti trener tutoriše, onda stvarno preteruješ za medalju. Niko ti za tako prostu stvar nije potreban, dovoljno je posedovati 2 grama mozga.

Ales clear

pre 1 godinu

3:0 za Novaka. 6:4 6:2 7:5
(Legenda živi, 29. januar 2023 09:57)

Uzeo je Cicipas 2 gema više možda i 3. Ipak rezultat si pogodio. Svi srećni. Barem mi koji smo normalni i navijamo za Đokovića.

Racundzija

pre 1 godinu

Tako se dolazi na prvo mesto, a ne kao onaj lesinar Medvedev sto je igrao 40 turnira u godinu dana i obletao oko Novaka kojem nisu dozvolili da igra. Nemam nista protiv Rusa da neko pogresno ne shvati ja sam Rusofil, nego ocenjujem ponasanje pojedinca kao Medvedev. Potpune prezasluzen povratak Novaka na prvo mesto, tako se to radi osvojis najvaznije turnire, a ne da lovis sa 40 turnira u kojima dolazis do polufinala

acika

pre 1 godinu

Svaka čast Novače!
Ljudi moji, Nadal sada nema izbora, napašće RG iz svih oružja pa makar igrao sa bioničkim rukama i nogama, nema više mnogo prilika. Ako želi do 23 GS, RG 2023 mu je poslednja šansa.

mirjana simionska

pre 1 godinu

Dusu mu ''vade'',ali ne vredi!!! Sve im naplati sa kamatom uzme im i Pare i Trofeje.Na kraju mu se poklone,hteli ili ne, Nece mu podici spomenik,ali bi mogli da postave neku bistu ispred Rod Lejver Arene,da ostane trag ko je ovde bio GAZDA.samo mi je zao sto je onaj proslogodisnji''pobednik'' pobegao.To bi bilo za istoriju,da mu u direktnom okrsaju pokaze ko je ''JARAC''!!Bice prilike na Rolan Garosu ,ako onaj folirant uopste dodje u Pariz,sto je sve teze,godine su to,ha,ha.Hvala ti Nole sto postojis i sto nas koji nismo imali tako veliki san,usrecujes!A,sad uzivaj sa porodicom i izleci tu nogu ,da oni zavidljivci zatvore usta.

Malimis

pre 1 godinu

Ja imam tremu... Srecno Nole
Ako neko ima neki link neka prosledi, jer nemam uslove da gledam, a vise ld svega to trenutno zelim. Hvala svima

veliki strumf

pre 1 godinu

Колико је први сет био лаганини, толико је други сет био мучење. Потпуно непотребно се Новак нервирао кад је имао предност од једног сета, губио живце - ипак је ово финале, није Грк неки тамо левак, може да одигра на високом нивоу. Проблем за Нолета је био што негде од средине другог сета уопште није могао да погоди ас или сервис винер, није из сервиса погађао линије или ћошкове, сервирао је по средини и Циципас му је враћао сваки сервис, често дубоко и тиме га одмах стављао под притисак. Тек је задњи поен био сервис винер, после сигурно пола сата игре. Срећом, Грк је лабилан, све је промашио у тај бреку и сам себе добио практично. Сад Ноле само треба да га дотуче.

majstor

pre 1 godinu

Bravo Nole bravo legendo. Sad odmor pa polako privikavanje na šljaku i da se otme RG ako moze ali najozbiljniji napad na London pa opet AO. Moze jos 3 komada do kraja karijere. Napred Nole

Vrg

pre 1 godinu

Da li je neko izvalio da je Novak odmah posle osvajanja poslednjeg poena pokazao prstom na glavu, pa na srce, pa dole ka izmedju nogu (kadar nije savrseno uhvatio ali je skroz ocigledno)? :D
Bravo Novace, samo udri!

Miko

pre 1 godinu

Ljudi moji, da li je ovo moguce.Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena.Ludnica,tresu se portali,sta je ovo,sta je ovo.Bravo Nole,bravo i za Gorana Ivanisevica,ovo je i njegova zasluga.

deki27

pre 1 godinu

Nikako mi se ne svidja Novakovo ponasanje i stalno izderivanje na Ivanisevica kao da je on pocetnik pa treba da mu trener prica sta da radi.Gde je onaj Novak koji ima mentalnu snagu kao niko i ne mogu ga poremetiti ni pijani navijaci ni dobra igra protivnika?Ako se ne smiri ,nece ovo na dobro da izadje

Nebojša

pre 1 godinu

Dobar u prvom setu pasivan u drugom ali dobi set nekako i za one što se čude nervozi uz sav onaj skandal od prošle godine sad i ovaj Srđan možda nenamerno napravi problem neće mediji i javnost napasti njega već Novaka treba sve to izdržati pa nije robot plus ovi što se dernjaju dok je poen u toku...ajde Nole još jedan.

Ja

pre 1 godinu

Јел се огласио Надал? 😁 Рекао је да ће честитати титулу Новаку ако је освоји.

Moravac

pre 1 godinu

Sad kad uzmes, reci im, dovidjenja, prijatno pokusni kunići!!!
(Lord, 29. januar 2023 12:39)

A zašto kad može da uzme i 11. put. Što bi terao sam sebi inat.

SAŠA FRANKFURT

pre 1 godinu

Bravo Nole, bilo je teško ali zato slađe! Pokazao si svima i sebi, da možeš još da igraš na najvišem nivou. Kroz šta si sve prošao od prošle godine, i sada svaka čast Nole, najveći si!!

stoka21

pre 1 godinu

Ja sam isto ‘87 godiste i od prvog Umaga pratim svaki tvoj turnir, nisam idolopoklonik ali stvarno navijam iz sve snage sve ove godine ne samo zato sto si nas nego zato sto si ispravan i zato sto smo zajedno odrastali, postajali roditelji, cak sam i ja imao neku minus fazu kao i ti kad smo bili oko 27-28 godine pa sam te nekako i razumeo kad si bio u daunu. Kad si prvi put dobio Federera 6:2 6:7 6:2 skakao sam do plafona, uz one preokrete na US openu i Vimbldonu sam bio kao na iglama, onaj ritern iz mrtvih na 5:2 na US openu te je vinuo u zvezde to je tog momenta bilo jasno! Toliko radosti ovih 15 godina od tebe. Hvala generacijo! Najveci si ikad! Idemo do 22.!!!
(Deda mraz, 29. januar 2023 09:23)

76 26 76 prva pobjeda protiv Federera. Ostalo potpisujem :)

Milan

pre 1 godinu

Brt sad vidimo zasto je Novak najnezanimljiviji šampion tenisa. dok je bio povredjen Nole je igrao agresivno kad se setim samo prvog meča bkv sam u neverici sada kada je fit on se vraca svom defanzivnom ziheraskom spavam dok igram tenisu zbog kojeg i dalje postoje oni koji misle da je Federer ipak najbolji svih vremena jer Federer je citavu karijeru igrao tim stilom a jasno je da Djokovic i to moze bolje od Rogera i sad se dere kao neko dete na Ivaniševića da mu ovaj kaže šta da igra jer kao ima zid preko puta sebe a onaj preko nije do pre deset minuta imao pojma sta da radi i ja sam mislio da ce ovo biti rezultatski najdosadnije finale ikada ali ne lezi vraze Nole pronalazi novi level pasive i sad je momentum na strani Stefanosa koji ni kriv ni duzan dobija sansu

my way

pre 1 godinu

Браво, шампионе! Не постоје речи које ово могу да опишу, па се нећу ни трудити! Нико јачи није се родио, живео краљу! Хвала ти на свему, наклон до пода!

Papillon

pre 1 godinu

Svaka mu čast, kakva mentalna snaga zapravo.ć, ali i taktika da pomera Cicipasa iz ugla u ugao.
Na kraju je i meni oko zasuzilo.

Strelac

pre 1 godinu

Kada se malo pogleda sa druge strane,svi ovi klinci se max trude da pobede jednog,moze se reci penzionera i ne ide im.Nekamo mi je i zao tih ljudi,kako ne kontaju da je Novak njihovig godina,meceve bi zavrsavali sa nula gemova redovno.Prosto kako ih nije sramota bar malo.

sinisalazic

pre 1 godinu

Бравоооо краљуууу!!!
Свака ти част.
Намјерно немој да стајеш молим те,газииии самоо газии.
Бања Лука чука 23 ако Бог да.
Све честитке још једном.

Toliko

pre 1 godinu

Još jedna pobeda i titulaaaaa... vraćanje na tron,gde mu je i mesto,koji su mu nepravedno oteli prošle godine ali ove malo šta brani,tako da će potrajati na čelo kolone.

bokelj

pre 1 godinu

Ko moze ovog Novaka trpjet svaka mu cast. Da sam na mjesto ovog Ivanisevica odavno bih ga napustio. Para vec ima sta ce mu primitivac a mislio sam nema goreg od Ivanisevica.

Zv

pre 1 godinu

Sad je i zvanično, najbolji u istoriji i to na kakav način, najslađa osveta za najveću legendu! Svaka čast sampione, preponosni na tebe

John

pre 1 godinu

Zamislite ovo:
Imate 10 godina, gledate na televiziji kako jedan tip osvaja Australijan open po prvi put. I 15 godina kasnije vi igrate sa njim u tom istom finalu.
Cicipas ne mora da zamišlja, on je taj (OK, ne znam da li je stvarno gledao finale na televiziji...)

Megatronman

pre 1 godinu

N.W.A.
Novak With Attitude.
Em je hrabar, em je čovjek, em je No 1 u tenisu, em je duhovit, em je moralan.
Ako se ne varam (ispravite me) jedan od prvih naslova je bio na ATP u Umagu.

Dojkan

pre 1 godinu

Tenis dugo nece biti isti sport, kad Novak zavrsi karijeru. Samarace se medjusobno kojekakvi Cicipasi i Alkarazi ali ce dugo njegova senka ledbeti nad najvecim teniskim terenima. I dugo ce se svi pitati kako bi bilo da je Novak tu. Srecni i ujedno nesrecni su ovi sto su dobili sansu da se odmere protiv njega.

Пера

pre 1 godinu

Оно што је Роџер освојио пре Рафе и Нолета, са слабијим противницима, сад ће Ноле да освоји.

Andrej

pre 1 godinu

Bravo za Novaka! Tako treba pobediti sa 3:0 sa samo jednim brejkom... Ali molim vas nemojte preterivati, kao Novak najbolji sportista sveta ikad...možda jeste, ali još mnogo velikih sportista u raznim sportovima. On je najbolji teniser sveta. Treba da budemo ponosni na njega ali na žalost imamo mnogo heroja naših, na primer lekara koji svakodnevno spašavaju živote, naučnika itd o kojima nismo ni čuli. Naravno to ne umanjuje zasluge Novaka, on je naš najbolji ambasador koji predstavlja Srbiju u celom svetu. Hvala mu

Crvena

pre 1 godinu

Idemo Nole! Nadam se da nece imati pritisak kao protiv Medvedeva kada je trebalo da ispise istoriju. I da mu je "los dan" bio u prvom setu polufinala, a da ce danas biti na svom nivou. Srecno!

gloria

pre 1 godinu

WTA uvodi novo pravilo: dok je Novak aktivan igrač svi turniri na kojim on igra se razigravaju za drugo mjesto, u Cara se ne dira :-):-):-)

Ratko

pre 1 godinu

Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...
(Serpico, 29. januar 2023 11:19)

Ne to može samo da utiče (i utiče) na sponzore, visinu ugovora i broj reklama kao i njihovu cenu. U sportu je to tako i nisu isto plaćeni oni koje poput Ronalda, Bekama i Ronaldinja voli čitav svet i Maradone koji jedva da je snimio po neku reklamu i to više za lokalno tržište. Naravno Maradonu su voleli svi ali loš imidž je uticao na one koji plaćaju.

posmatrac

pre 1 godinu

Cicipasa bi moglo da kosta to sto je u polufinalu odigrao 2 duga seta i plus sto je izfulao vec dobijen set, pa se i to oduzilo. Novak treba da drzi svoju servu i sigurno ce biti u prednosti kako vreme bude odmicalo, jer Cicipas mora jako da servira i jako da udara non stop da bi se odrzao u egalu, ako mu snaga u udarcima popusti gotov je. A tu igra ulogu sto je u polufinalu igrao duze. Prva 2 seta ce verovatno biti resene u taj breku, a posle toga Novak ima prednost.

Štuka bez repa

pre 1 godinu

Kaže ovaj ovo je bio najbolji AO ikada 😂😄😂🤣 Meni odgovara jer ga je Novak Đoković osvojio ali nije baš da je istina.

Sa obe noge na zemlji

pre 1 godinu

Uz Dzordana najveći sportista u istoriji svetskog sporta! Novaka Đoković!!!
(kum žoržo, 29. januar 2023 12:44)

Fali ti Muhamed Ali i mnogi drugi u manje popularnim pojedinačnim sportovima skijanje, ski skokovi imaju svoje legende. GOAT u tenisu to jeste. Da bi sportista iz sporta kao što je tenis (nije nigde najpopularniji sport a mnogo gde slabo i znaju za Novaka, Rafu, Rožera ako i znaju to je sve jer ne gledaju tenis. Da bi bio najveći sportista u istoriji svetskog sporta morao bi da ima po 6-7 GS sa sva 4 turnira olimpijska zlata (ne toliko cenjena u tenisu ali u svakom olimpijskom sportu sem tenisa i fudbala su kruna karijere). Zar ne malo da imamo najboljeg tenisera u istoriji? Eeej mi malena Srbija sa manje od 7 miliona ljudi. Verovatno u svetu ima 20-30 gradova koji imaju više stanovnika nego naša zemlja. Možemo da budemo ponosni kao Šveđani na Ingemara Stenmarka.

Tata

pre 1 godinu

Najdominantnije osvojen GS ikad, Novak je jedini pravi GOAT :-)
Rolan Garos ove godine mogu razigrati za drugo mjesto :-):-):-)
(gloria, 29. januar 2023 12:54)

Drago mi je da voliš tenis i Novaka Đokovića ipak pogledaj barem rezultate Bjorn Borga. Taj se šetao, ali Novak je poput Mesija najduže trajao i najbolji je ikada.

Bili

pre 1 godinu

AO, RG i Wb ovi mladji nece skoro osvojiti. Jednostavno velika trojka, sada dvojka im nece jos dozvoliti. Na US jedino mogu da traze svoju sansu

Grizlor

pre 1 godinu

Dobro je sto je uzeo ovo jer bice sve teze.Ovi ovde sto lupetaju da je konkurencija ocajna,blage veze o tenisu nemaju.Medvedev,Cicipas,Zverev,Alkaraz,Rune su brutalno dobri teniseri i mnogo bolji nego npr prethodna generacija Cilic,Nisikori,Raonic itd ili ona pre te sa Berdikom,Tsongom,Gaskeom,Monfilsom itd.Kroz sve generacije pre ove, kao ozbiljni rivali su se istakli samo Marej,Delpo i Vavrinka...

Jasna

pre 1 godinu

zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Ja gledao Nikolu Pilića, Boru Jovanovića, Željka Franulovića, Bobu Živojinovića (u 1/2 Vimbldona) a gledao u Vimbldonu Borga, Njukomba, Nastasea, Tirjaka, Anu, Jelenu, Moniku
(Matorac, 29. januar 2023 12:22)

Da, ti si gledao i ćutao, ali ..........?
Ostali su postaše stručni komentatori, savetnici, sudije, portparol agenti i .....

OptaAce

pre 1 godinu

1. deo
-Osobe sa najviše GS finala u singlu u Open eri (od 1968.):
34 K. Evert
33 N. Đoković (22 GS titule), S. Vilijams
32 M. Navratilova
-Samo B. Shelton (85) i K. Hačanov (83) su imali više asova od S. Cicipasa (69) na ovom AO. Jedini ATP turnir u karijeri na kome je Cicipas imao više asova: 94 na AO 2019.
-Teniseri sa najviše titula u Open eri:
109 Dž. Konors
103 R. Federer
94 I. Lendl
93 N. Đoković (93-39)
92 R. Nadal
-Teniseri sa najviše GS titula u singlu od 1877.:
22 N. Đoković (10 AO+7 W+3 USO+2 RG), R. Nadal
20 R. Federer
14 P. Sampras
-Teniseri sa najviše GS titula od 1877. (singl+dubl+miks):
28 R. Emerson (12s+16d+0m)
26 J. Newcombe
23 B. Bryan
22 N. Đoković (22s+0d+0m), F. Sedgman, T. Woodbridge, M. Bryan, R. Nadal
-Teniseri sa najviše titula na AO od 1905. (singl+dubl+miks):
13 A. Quist (3s+10d+0m)
10 N. Đoković (10s+0d+0m)
9 R. Emerson, J. Bromwich

питам за друга

pre 1 godinu

Ja imam tremu... Srecno Nole
Ako neko ima neki link neka prosledi, jer nemam uslove da gledam, a vise ld svega to trenutno zelim. Hvala svima
(Malimis, 29. januar 2023 08:41)

Куцај "buffstreams" на Гуглу, снаћи ћеш се после сам.

Realno

pre 1 godinu

Djokovic je frustrirana osoba, imat ce statistiku na svojoj strani al' nikad magiju u rukama kao maeatro Roger! Posle Rogera sve su ovo prebacivaci loptice.

bane

pre 1 godinu

Sve više mi smeta Novakovo psovanje i urlanje na svoje ljude. Niko to ne radi od boljih tenisera sem njega pa može po tome ostati upamćen više nego po dobroj igri.

Cinik

pre 1 godinu

Mora Nole bolje da igra na brejk lopte, evo prve dve već nije iskoristio!
Ovo će biti težak meč, ako Cicipasa psihički ne slomi već u prvom setu, a to se najbolje radi brejkovima!

Beast

pre 1 godinu

Svaka cast Novaku na rezultatima, meni je njegov tenis dosadan. Tenis nije sah, ne uzivam u prebacivanju, nema elegancije kao kod Rogera i ostalih majstora ove igre.

Gordana

pre 1 godinu

B. Živkoviću, on je zaista bio jedan od najboljih boksera u istoriji ali u odnosu na celokupan sport nije u vrhu, jedna zlatna medalja na OI i nekoliko godina svetski šampion u profesionalnom boksu u teškoj kategoriji, 1964, 1967 i 1974-1978. Pri tome, pitanje je da li je u svoje vreme bio bolji bokser od Teofila Stivensona iz Kube koji je bio trostruki olimpijski šampion u teškoj kategoriji 1972, 1976, 1980.

Gordana

pre 1 godinu

Po kom kriterijumu je Muhamed Ali uopšte u konkurenciji za najboljeg sportistu ikada, pored Novaka, Federera, Nadala, Bolta, Džordana, Karla Luisa, Mesija, Maradone, Pelea, Kobija, Lebrona, Karija, Karla Luisa, Felpsa, Nurmija, Marka Špica itd?

Tn

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.

Vanja Petrović

pre 1 godinu

Ma Nole nema konkurencije. Svi ispadnu smesni kada Nole igra. Jo sje i povredjen. najbolji sportas u svemiru u sportskom historiji i on je SRBIN!!!!!
(Jovan_Göteborg, 29. januar 2023 12:35)

Samo bih ispravila da je Đoković najbolji sportista u tenisu, i da je polu Srbin, jer majka koja ga je rodila nije Srpkinja. Nauka je dokazala da pri rođenju dobijamo DNK 50% od oca i 50% od majke.

Bravo Novaku za desetu pobedu na AU!! Silan momak!!

Mikii

pre 1 godinu

4 gema zaredom Đoković na svoj servis uzima s nulom?! Ej, finale grend slema! A setite se jučerašnjeg ženskog finala kako je sve prštalo od prvog do poslednjeg poena. Hajde da još jednom vidim da neko nešto napiše za ženski tenis. Ovo je cirkus, najobičniji cirkus u šta se ATP pretvorio.

Jelena

pre 1 godinu

Naši kad odu u svet, neznaju se ponašati.
Ponašaju se kao da su na svojoj dedovini.
Svako treba da voi računa o svom ponašanju.
Kad bi se Federer i njegov otac ovako se ponašali?

znanje-imanje

pre 1 godinu

Po prvi put za AO imam neki osecaj da ga Nole nece osvojiti. Na stranu sto je noga povredjena i dan manje za oporavak zbog kostura, ali vise jer je razmazeni Grk postao manje razmazen, a vise namazan. Na sve ovo kada se doda da Novak postaje zadihan posle ozbiljnih razmena neutralise i to sto je poceo da udara lopticu kao maljem. Nazalost, ima vece sanse da izgubi nego da pobedi, ako ga ne bude slizio servis na unutrasnju stranu definitivno nece podicu pehar ove godine.

Onkel Dagobert

pre 1 godinu

novak je sampion broj jedan hajde prijatno kriticari
(haris, 29. januar 2023 11:53)

Ako je šampion onda je broj jedan, ne postoji šampion broj 2...

Drugoplasirani je prvi među luzerima!

glineni

pre 1 godinu

Najdominantnije osvojen GS ikad, Novak je jedini pravi GOAT :-)
Rolan Garos ove godine mogu razigrati za drugo mjesto :-):-):-)

Teško da je najdominantnije osvojen, s obzirom na to da su neki igrači osvajali slemove bez izgubljenog seta, i to više puta. Nešto što Novaku nije pošlo za rukom na ovom, niti bilo kojem prethodnom slemu.

A što se RG tiče, tu priču slušamo svake godine, međutim, 14 titula (naspram 2).

Čestitke Novaku na osvojenom jubilarnom 10. AO. Verovatno uzima i Vimbldon ove godine, ako održi formu.

Zmajko

pre 1 godinu

Neverovatno koliko lepsi tenis igrao Djokovic kada je povredjen. Sve stoji, finale, zivci, rekordi ali brate ti si kao Najbolji ovo trebao da igras silovito covece

Marko

pre 1 godinu

Pravo je čudo kako je Djokovic sa ovakvim servisom uopšte osvojio 21 GS. Na početku meča servirao savršeno, i onda iz nekog razloga servis samo stao. Jednostavno ne mogu da razumijem to.

Randy Marsh

pre 1 godinu

@To je nezapamcena nepravda u istoriji sporta koja je direktno uticala da Djokovic vec sad nema 4 ili 5 GS više od Nadala.
(Zoran, 29. januar 2023 12:56)

Tako je. Da je Novak igrao na svim turnirima sada bi imao 10 slemova više od Nadala...
Pa zar i ovakvom danu morate da lupetate ovoliko!!

Miloš Milosavljević

pre 1 godinu

Trudi se naš Nole ali nema više snage. Umor čini svoje. Gubi ovo, vidi se iz aviona. Šteta, šteta, šteta. Baš mi je žao.

Smilica

pre 1 godinu

Tooooooooo No1E SOKOLE!!!
TO NOVAČE JUNAČE!!!

I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

No1E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.

POBEĐUJEŠ SVE U NIZU
U LONDONU,RIMU, MELBURNU
POBEDIĆEŠ NA RG U PARIZU!

U SRED AUSTRALIJE
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1E CAR SRBIJE.

No1E SVE PRED SOBOM MRVI
OPET JE PRVI

HVALA TI BOŽE ŠTO NAM PODARI OVAKO DETE
NAJBOLJEG SPORTISTU PLANETE.
BLAGO SRBIJI ŠTO TE IMA
O TEBI PRIČAĆE SE VEKOVIMA!

NE PREDAJEŠ SE NIKADA
NAJBOLJI SI IKADA.

KAO SVOJA SINA DVA
VOLIM TE No1E JA
VOLI TE TVOJA SRBIJA!

ŽIV I ZDRAV NAM No1E BIO
I SVA 4GS OSVOJIO

Tako je

pre 1 godinu

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je ATP od 2010 zbog publike oducijo da uspori brzine teniskih loptica što odgovara njegovom stilu igre I sakupio 21 od 22 GS sa sporim lopticama.Da se nisu smanjile brzine loptica nikad ne bi bio u GOAT trci,a ta odluka najviše šteti Federeru koji uvjek igrao da brzo rešava poene.Federova najbolja forma je bila 2004-2009.Takodje Djokovic najfleksibilni teniser i mentalno najaci tako da mu je i to dalo prednost i on se ne zna kretati na sporim tvrdim podlogama

kuc kuc

pre 1 godinu

Činilo mi se da je Novak zeznuo nogu pred onaj pad jer se opustio i pustio je da kliza sa stopalom zavrnutim/zategnutim unazad. Ili se bar uplašio da ju je zeznuo.
Videćemo sad u trećem setu, a možda i čuti na kraju meča.

marko

pre 1 godinu

Sad Cicipas pravi brejk koji će biti prekretnica meča i preokret u njegovu korist za konačnih 3:2 za grčkog tenisera. Ovo pišem na 4:4 u trećem setu, Novak servira.

Ja

pre 1 godinu

Ljudi koji zaista misle da su Bagdatis, Filipusi, Henman pa i Hjuit i Rodik, bolji teniseri od Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Alkaraza, Sinera itd... da batale da gledaju tenis, jer nema ništa gore od uzaludno utrošenog života. Bravo Djokoviću, šampione... njegova posvećenost, fokus i disciplina, kako na terenu tako i van njega je prevazišla granice sporta. Naklon i poštovanje 👏🏻
(Dušan, 29. januar 2023 14:09)
Za ove koje si naveo jedino je Alkaras bolji od njih,a Soderling je bolji od Zvereva,Cicipasa Sinera

Serpico

pre 1 godinu

Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...

Realno

pre 1 godinu

Djokovic je frustrirana osoba, imat ce statistiku na svojoj strani al' nikad magiju u rukama kao maeatro Roger! Posle Rogera sve su ovo prebacivaci loptice.

Beast

pre 1 godinu

Svaka cast Novaku na rezultatima, meni je njegov tenis dosadan. Tenis nije sah, ne uzivam u prebacivanju, nema elegancije kao kod Rogera i ostalih majstora ove igre.

Tako je

pre 1 godinu

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je ATP od 2010 zbog publike oducijo da uspori brzine teniskih loptica što odgovara njegovom stilu igre I sakupio 21 od 22 GS sa sporim lopticama.Da se nisu smanjile brzine loptica nikad ne bi bio u GOAT trci,a ta odluka najviše šteti Federeru koji uvjek igrao da brzo rešava poene.Federova najbolja forma je bila 2004-2009.Takodje Djokovic najfleksibilni teniser i mentalno najaci tako da mu je i to dalo prednost i on se ne zna kretati na sporim tvrdim podlogama

Vladimir

pre 1 godinu

Nisu vise gren slemovi merilo, sad je najvaznije zlato na OI, titule u Barseloni,Haleu, Kvinsu i naravno Rolan Garosu, te ukupan broj ATP titula.Na svim tim turnirima Novak lose stoji, tako da je jasno da ne moze biti GOAT.

Tn

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.

marko

pre 1 godinu

Sad Cicipas pravi brejk koji će biti prekretnica meča i preokret u njegovu korist za konačnih 3:2 za grčkog tenisera. Ovo pišem na 4:4 u trećem setu, Novak servira.

Mikii

pre 1 godinu

4 gema zaredom Đoković na svoj servis uzima s nulom?! Ej, finale grend slema! A setite se jučerašnjeg ženskog finala kako je sve prštalo od prvog do poslednjeg poena. Hajde da još jednom vidim da neko nešto napiše za ženski tenis. Ovo je cirkus, najobičniji cirkus u šta se ATP pretvorio.

bokelj

pre 1 godinu

Ko moze ovog Novaka trpjet svaka mu cast. Da sam na mjesto ovog Ivanisevica odavno bih ga napustio. Para vec ima sta ce mu primitivac a mislio sam nema goreg od Ivanisevica.

Vanja Petrović

pre 1 godinu

Ma Nole nema konkurencije. Svi ispadnu smesni kada Nole igra. Jo sje i povredjen. najbolji sportas u svemiru u sportskom historiji i on je SRBIN!!!!!
(Jovan_Göteborg, 29. januar 2023 12:35)

Samo bih ispravila da je Đoković najbolji sportista u tenisu, i da je polu Srbin, jer majka koja ga je rodila nije Srpkinja. Nauka je dokazala da pri rođenju dobijamo DNK 50% od oca i 50% od majke.

Bravo Novaku za desetu pobedu na AU!! Silan momak!!

znanje-imanje

pre 1 godinu

Po prvi put za AO imam neki osecaj da ga Nole nece osvojiti. Na stranu sto je noga povredjena i dan manje za oporavak zbog kostura, ali vise jer je razmazeni Grk postao manje razmazen, a vise namazan. Na sve ovo kada se doda da Novak postaje zadihan posle ozbiljnih razmena neutralise i to sto je poceo da udara lopticu kao maljem. Nazalost, ima vece sanse da izgubi nego da pobedi, ako ga ne bude slizio servis na unutrasnju stranu definitivno nece podicu pehar ove godine.

Milan

pre 1 godinu

Brt sad vidimo zasto je Novak najnezanimljiviji šampion tenisa. dok je bio povredjen Nole je igrao agresivno kad se setim samo prvog meča bkv sam u neverici sada kada je fit on se vraca svom defanzivnom ziheraskom spavam dok igram tenisu zbog kojeg i dalje postoje oni koji misle da je Federer ipak najbolji svih vremena jer Federer je citavu karijeru igrao tim stilom a jasno je da Djokovic i to moze bolje od Rogera i sad se dere kao neko dete na Ivaniševića da mu ovaj kaže šta da igra jer kao ima zid preko puta sebe a onaj preko nije do pre deset minuta imao pojma sta da radi i ja sam mislio da ce ovo biti rezultatski najdosadnije finale ikada ali ne lezi vraze Nole pronalazi novi level pasive i sad je momentum na strani Stefanosa koji ni kriv ni duzan dobija sansu

bane

pre 1 godinu

Sve više mi smeta Novakovo psovanje i urlanje na svoje ljude. Niko to ne radi od boljih tenisera sem njega pa može po tome ostati upamćen više nego po dobroj igri.

davor

pre 1 godinu

Otvorena cela paralela u on šalje lopticu dijagonalom na reket protivniku. 3 puta zaredom. A onda se dernja na trenera što mu ništa ne priča. Pa prijatelju, ako za to treba da ti trener tutoriše, onda stvarno preteruješ za medalju. Niko ti za tako prostu stvar nije potreban, dovoljno je posedovati 2 grama mozga.

Jelena

pre 1 godinu

Naši kad odu u svet, neznaju se ponašati.
Ponašaju se kao da su na svojoj dedovini.
Svako treba da voi računa o svom ponašanju.
Kad bi se Federer i njegov otac ovako se ponašali?

deki27

pre 1 godinu

Nikako mi se ne svidja Novakovo ponasanje i stalno izderivanje na Ivanisevica kao da je on pocetnik pa treba da mu trener prica sta da radi.Gde je onaj Novak koji ima mentalnu snagu kao niko i ne mogu ga poremetiti ni pijani navijaci ni dobra igra protivnika?Ako se ne smiri ,nece ovo na dobro da izadje

Miloš Milosavljević

pre 1 godinu

Trudi se naš Nole ali nema više snage. Umor čini svoje. Gubi ovo, vidi se iz aviona. Šteta, šteta, šteta. Baš mi je žao.

Marko

pre 1 godinu

Pravo je čudo kako je Djokovic sa ovakvim servisom uopšte osvojio 21 GS. Na početku meča servirao savršeno, i onda iz nekog razloga servis samo stao. Jednostavno ne mogu da razumijem to.

Ja

pre 1 godinu

Ljudi koji zaista misle da su Bagdatis, Filipusi, Henman pa i Hjuit i Rodik, bolji teniseri od Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Alkaraza, Sinera itd... da batale da gledaju tenis, jer nema ništa gore od uzaludno utrošenog života. Bravo Djokoviću, šampione... njegova posvećenost, fokus i disciplina, kako na terenu tako i van njega je prevazišla granice sporta. Naklon i poštovanje 👏🏻
(Dušan, 29. januar 2023 14:09)
Za ove koje si naveo jedino je Alkaras bolji od njih,a Soderling je bolji od Zvereva,Cicipasa Sinera

Sa obe noge na zemlji

pre 1 godinu

Uz Dzordana najveći sportista u istoriji svetskog sporta! Novaka Đoković!!!
(kum žoržo, 29. januar 2023 12:44)

Fali ti Muhamed Ali i mnogi drugi u manje popularnim pojedinačnim sportovima skijanje, ski skokovi imaju svoje legende. GOAT u tenisu to jeste. Da bi sportista iz sporta kao što je tenis (nije nigde najpopularniji sport a mnogo gde slabo i znaju za Novaka, Rafu, Rožera ako i znaju to je sve jer ne gledaju tenis. Da bi bio najveći sportista u istoriji svetskog sporta morao bi da ima po 6-7 GS sa sva 4 turnira olimpijska zlata (ne toliko cenjena u tenisu ali u svakom olimpijskom sportu sem tenisa i fudbala su kruna karijere). Zar ne malo da imamo najboljeg tenisera u istoriji? Eeej mi malena Srbija sa manje od 7 miliona ljudi. Verovatno u svetu ima 20-30 gradova koji imaju više stanovnika nego naša zemlja. Možemo da budemo ponosni kao Šveđani na Ingemara Stenmarka.

Jasna

pre 1 godinu

zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Ja gledao Nikolu Pilića, Boru Jovanovića, Željka Franulovića, Bobu Živojinovića (u 1/2 Vimbldona) a gledao u Vimbldonu Borga, Njukomba, Nastasea, Tirjaka, Anu, Jelenu, Moniku
(Matorac, 29. januar 2023 12:22)

Da, ti si gledao i ćutao, ali ..........?
Ostali su postaše stručni komentatori, savetnici, sudije, portparol agenti i .....

ostali samo dugmići

pre 1 godinu

Да сам ја на Нолетовом месту никад више не бих играо АО из разлога што не бих више дозвољавао да пролазим голготу кроз коју сам пролазио у задњих годину дана. Не бих им дао прилику да ме понижавају и вређају почев од државе Аустралије, преко владе, челника АТП и на крају гледалаца који су својим примитивним понашањем употпунили ову причу. Не бих им дао прилику да гледају тенис који нико нема ни на приближном нивоу који игра Ноле. Нека гледају фолиранта Надала и њему сличних.

Gordana

pre 1 godinu

Po kom kriterijumu je Muhamed Ali uopšte u konkurenciji za najboljeg sportistu ikada, pored Novaka, Federera, Nadala, Bolta, Džordana, Karla Luisa, Mesija, Maradone, Pelea, Kobija, Lebrona, Karija, Karla Luisa, Felpsa, Nurmija, Marka Špica itd?

Randy Marsh

pre 1 godinu

@To je nezapamcena nepravda u istoriji sporta koja je direktno uticala da Djokovic vec sad nema 4 ili 5 GS više od Nadala.
(Zoran, 29. januar 2023 12:56)

Tako je. Da je Novak igrao na svim turnirima sada bi imao 10 slemova više od Nadala...
Pa zar i ovakvom danu morate da lupetate ovoliko!!

Goely

pre 1 godinu

Poruka celom zapadu:
Na kolena pred Srbe! Svaki Australijanac i svaki sax, treba da kleci moleci se bogu za oprost jer su najveceg sportistu svih vremena prosle godine vratili kuci kao dzak krompira! Tako pakosni i prosti, tako maliciozni i tupi, nikada nece imati to sto Srbija ima! Udavili se u sopstvenoj mrznji i nemoci! Da Srbin je najveci sportista kojeg je planeta ikada imala! Srbin!
To mogu samo Srbi! Zapamtije: SRBI!
Hvala Novace!!!

Aragorn

pre 1 godinu

Njegova najveća pobeda je ta što je ostao svoj, što nije povio kičmu!
Malo nas bi išlo do kraja u svom stavu, održalo reč.
Karakter kakav se retko rađa, i po cenu trofeja, ulaska u večnost sa najviše osvojenih titula na Slemovima.
I danas mu se ukazuje poštovanje, za sve napore i iskušenja koje je doživeo.
Voleo bi da ne bude nervozan, uznemiren. A znam da je teško.
Pamtiće istorija da je u 35-oj godini, bez ijednog treninga razvalio i odigrao maestralno, došao do finala, u kojem mu želim svu sreću i uspeh!

Cinik

pre 1 godinu

Mora Nole bolje da igra na brejk lopte, evo prve dve već nije iskoristio!
Ovo će biti težak meč, ako Cicipasa psihički ne slomi već u prvom setu, a to se najbolje radi brejkovima!

Avatar

pre 1 godinu

Novak je verovatno najveci sportista koji ikada hodao nasom planetom!Da kojim slucajem nije Srbenda vec bi se odavno o tome spekulisalo.Ovako ce to svima biti jasno,ali krunu mu na glavu nikada nece staviti.Ni nemoraju,nije bitno,potvrda ce stici kad-tad,a do tada uzivaj srpski rode sirom planete!!!Nole je olicenje Srpstva,snazan,prkosan,sposoban,preinteligentan,SVOJ!!!!Idemo legendo u istoriju kako god da danas zavrsis sa Cicijem!!!

kengur94

pre 1 godinu

Pratiš tenis? Da ga pratiš znao bi da je Rodžer imao konkurenciju u Hjuitu, Safinu, Nabladianu.Musteru a onda se pojavili Novak i Rafa i Rodžer od 2011 nije mogao da dobije ništa. A zamisli da Novak nije imao Rodžera i Rafu?
(Cojle manojle, 29. januar 2023 12:25)

Da nisu imali jedan, drugog, treceg, nijedan od njih ne bi bio to sto je danas. Ni Novak, ni Rodzer, ni Rafa, da si igrao klikere u zivotu a ne neki ozbiljniji sport to bi znao. :) Sportski pozdrav!

Zmajko

pre 1 godinu

Neverovatno koliko lepsi tenis igrao Djokovic kada je povredjen. Sve stoji, finale, zivci, rekordi ali brate ti si kao Najbolji ovo trebao da igras silovito covece

glineni

pre 1 godinu

Najdominantnije osvojen GS ikad, Novak je jedini pravi GOAT :-)
Rolan Garos ove godine mogu razigrati za drugo mjesto :-):-):-)

Teško da je najdominantnije osvojen, s obzirom na to da su neki igrači osvajali slemove bez izgubljenog seta, i to više puta. Nešto što Novaku nije pošlo za rukom na ovom, niti bilo kojem prethodnom slemu.

A što se RG tiče, tu priču slušamo svake godine, međutim, 14 titula (naspram 2).

Čestitke Novaku na osvojenom jubilarnom 10. AO. Verovatno uzima i Vimbldon ove godine, ako održi formu.

Andrej

pre 1 godinu

Bravo za Novaka! Tako treba pobediti sa 3:0 sa samo jednim brejkom... Ali molim vas nemojte preterivati, kao Novak najbolji sportista sveta ikad...možda jeste, ali još mnogo velikih sportista u raznim sportovima. On je najbolji teniser sveta. Treba da budemo ponosni na njega ali na žalost imamo mnogo heroja naših, na primer lekara koji svakodnevno spašavaju živote, naučnika itd o kojima nismo ni čuli. Naravno to ne umanjuje zasluge Novaka, on je naš najbolji ambasador koji predstavlja Srbiju u celom svetu. Hvala mu

draganTenis

pre 1 godinu

Gledam prenos na ESPN, tri američka reportera prenos, braća McEnroe i još jedan. Jesu naklonjenu Novaku, za razliku od engleskih, ali smišljaju kako bi Cicipas mogao da iznenadi Novaka pa predlažu, duge razmene da izmori Novaka, slajsovi, drop šotovi itd... Ne sećaju se pre par godina, igraju Novak i Cici, i Cici viče ocu: Den boro tipota!, tj. Ne mogu ništa! O tome se radi, ne može se ništa protiv Novaka.

Loznica

pre 1 godinu

Sve više mi smeta Novakovo psovanje i urlanje na svoje ljude. Niko to ne radi od boljih tenisera sem njega pa može po tome ostati upamćen više nego po dobroj igri.
(bane, 29. januar 2023 12:20)

Rade to mnogi, samo sto ti ocigledno razumes samo Srpski jezik :) Da si u zivotu naucio jos neki, mogao si da razumes i druge tenisere. Lp

Vlajko

pre 1 godinu

Da na kraju vidim suzne oči Grka i da mu Novak kaže da je grku ovo bio odličan turnir, da ga nahvali i da će se još susretati u finalima

Deda mraz

pre 1 godinu

Ja sam isto ‘87 godiste i od prvog Umaga pratim svaki tvoj turnir, nisam idolopoklonik ali stvarno navijam iz sve snage sve ove godine ne samo zato sto si nas nego zato sto si ispravan i zato sto smo zajedno odrastali, postajali roditelji, cak sam i ja imao neku minus fazu kao i ti kad smo bili oko 27-28 godine pa sam te nekako i razumeo kad si bio u daunu. Kad si prvi put dobio Federera 6:2 6:7 6:2 skakao sam do plafona, uz one preokrete na US openu i Vimbldonu sam bio kao na iglama, onaj ritern iz mrtvih na 5:2 na US openu te je vinuo u zvezde to je tog momenta bilo jasno! Toliko radosti ovih 15 godina od tebe. Hvala generacijo! Najveci si ikad! Idemo do 22.!!!

Čovek po imenu Uve

pre 1 godinu

To bre Djole legendo, daj sebi oduska, zna se kako Balkanci najbolje prazne negativnu energiju, sigurno nije meditacijama, guru ucenjima i slanjem srca :D

Dusan Uros

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)

Novak i Rafa su isto godiste a ostalo sto si nabrojao... sve moj do mojega.

markos

pre 1 godinu

Za moju pokojnu majku, koja je bila tvoj najveci obozavalac, razvali ovog Cicipasa i uzmi taj 22. slem da izbijemo svaki argument Nadalovim fanovima. IDEMOOOOO!!

Filip

pre 1 godinu

Ako posle Vimbldona bude 23:22 za Noleta, verujem da je to kraj najveće sportske priče ikada.
(Zoran, 29. januar 2023 10:13)

Pa ako bude 22:22 to je kraj priče jer je Djokovic pokraden za 4 GS(Nadalu poklonjen 1 GS).

Forestlander

pre 1 godinu

Novak loš, pasivan, nervozan u II setu, Cicipas odličan i opet nije dovoljno da ga Grk osvoji.Ne sviđa mi se samo ova bezrazložna nervoza prema Ivaniševiću...

Jovan_Göteborg

pre 1 godinu

Ma Nole nema konkurencije. Svi ispadnu smesni kada Nole igra. Jo sje i povredjen. najbolji sportas u svemiru u sportskom historiji i on je SRBIN!!!!!

Hentreal

pre 1 godinu

Ovom pobedom Nole nije samo potvrdio titulu goata, vec se uvrstio i medju 5 najvecih sportista svih vremena! Kengurima je pokazao gde im je mesto jer su mu hladnokrvno oduzeli titulu bas kao i americki kauboji onomad! Srbija ima nesto sto niko na svetu nema! Ziveo nam Nole! Zivela nam Srbija, zivela nam Rusija!!
Nole FOREVER!!!

Bljuzgo Drpović

pre 1 godinu

Mislim da je Cicipas izgubio vec u svlacionici.10:2 i ovakva Novakova igra ne ostavlja puno prostora za neku nadu.Veomq bitan je prvi set ali ne kljucan,uzimanje prvog seta od Novaka bi Ciciju oduzelo i onaj jedan procenat nade koji negde ima.

Cojle manojle

pre 1 godinu

Djokovic je frustrirana osoba, imat ce statistiku na svojoj strani al' nikad magiju u rukama kao maeatro Roger! Posle Rogera sve su ovo prebacivaci loptice.
(Realno, 29. januar 2023 11:58)

Vidiš jarane. Tenis nije umetničko klizanje pa da se ocenjuje i utisak. Tenis je šah, ko koga nadmudri. Taj Novak juri 22 GS titulu. Ima će 2 više od tvog ljubimca. Imaće i bolji medjusobni skor, imaće sve oborene rekorde. A koji sport je tvoj ljubimac igrao? Jeli prebacivao lopticu preko mreže? Ili pravio piruete.

hotahota

pre 1 godinu

Ne vidim razlog zašto Novak postaje nervozan. Zar je stvarno mislio da će Cicipas ceo meč grešiti. Mora da se opusti malo i prihvati to da će jedan set Cicipas proraditi. Ovako samo sebi pravi pritisak bespotrebno.

kuc kuc

pre 1 godinu

Činilo mi se da je Novak zeznuo nogu pred onaj pad jer se opustio i pustio je da kliza sa stopalom zavrnutim/zategnutim unazad. Ili se bar uplašio da ju je zeznuo.
Videćemo sad u trećem setu, a možda i čuti na kraju meča.

posmatrac

pre 1 godinu

Nema vremena za slavlje ! Mozda veceras slavlje, onda od sutra ozbiljnost i nedelju dana odmora. Pa Novak u februaru da prijavi turnire koje ce da igra, jer ce odmarati ceo mart kada su mastersi u Americi. Ne sme da pravi pauzu 2 meseca, a ujedno ce sad u februaru da skupi Atp poena i zacemmentira broj 1 mesto do Wimbledona. Raspored 6.2. Monpele 250, 13.2. Roterdam 500, 20.2 Katar 250, 27.2. Dubai 500. I tamo kad ode ne treba da ide u svecarskoj atmosferi, nego sam sa trenerima, ozbiljno, smireno kao sto je igrao ovaj AO, i tamo u Monpeleu odma fokus na prvog protivnika i fokus da osvaja servis gemove. A u martu odmor mesec dana

Sub013

pre 1 godinu

Miseviiiiii, mi vam pricamo da smo nebeski narod a vi ne verujete, aj sad nazad u rupe gde vam je i mesto. Necu se ni truditi da nadjem reci, najbolji sportista u istoriji covecanstva, Dame i Gospodo, Srbin i brat Novak Djokovic! Hvala ti kralju!

Suspicious Minds

pre 1 godinu

Hoće da ga uništi.Unistio mu je bekhend a sad hoće i forhend.I na kraju i fizički da ne može da stoji na nogama.Kakav majstor.

Djole ns

pre 1 godinu

Ajmooo Noleee! Cicipas naravno ima šanse ali morao bi da igra na 110% mogućnosti i tada nije sigurno da će osvojiti jer Novak igra savršeno. Moja prognoza 3:1 za našeg sokola

VUK

pre 1 godinu

Iz čista mira počinje Novak da divlja. Ima čistu situaciju za đus i početnički greši . A onda verbalno iživljavanje nad Ivaniševićem !!! Nepotrebno !!!

Karaburac

pre 1 godinu

Na kolena zapadna civilizacijo! Kleknite,izvinite se o okajte sve grehe koje ste ucinili prema Novaku.
Budite ljudi bar jednom u zivotu.

Ratko

pre 1 godinu

Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...
(Serpico, 29. januar 2023 11:19)

Ne to može samo da utiče (i utiče) na sponzore, visinu ugovora i broj reklama kao i njihovu cenu. U sportu je to tako i nisu isto plaćeni oni koje poput Ronalda, Bekama i Ronaldinja voli čitav svet i Maradone koji jedva da je snimio po neku reklamu i to više za lokalno tržište. Naravno Maradonu su voleli svi ali loš imidž je uticao na one koji plaćaju.

Zoran33

pre 1 godinu

Mile, a zasto se nadas da ce Cicipas preokrenuti mec?! Jesi li ti Mile grk? Objasni nam taj fenomen da navijas za australijanca,grka,rusa,francuza i svakog drugoga protiv tvog zemljaka i sunarodnika?!

Stari Babajko

pre 1 godinu

"Ne sviđa mi se samo ova bezrazložna nervoza prema Ivaniševiću..."

Ta nervoza nije usmerena ka Ivaniševiću kao osobi nego Ivaniševiću kao njegovom treneru. To isto je radio i Vajdi. Mada se slažem da je apsolutno nepotrebno i ružno.

Vračarac

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.

Onkel Dagobert

pre 1 godinu

novak je sampion broj jedan hajde prijatno kriticari
(haris, 29. januar 2023 11:53)

Ako je šampion onda je broj jedan, ne postoji šampion broj 2...

Drugoplasirani je prvi među luzerima!

Tasmanijski Djavo

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?

Ne moze ti ni biti jasno kad si ogranicen ko balkon

Bista

pre 1 godinu

Samo da pitam... Prošle godine je bila priča da onaj ko osvoji deset titula u Australiji dobija bistu pored Rod Lejverove. Ne znam da li je to bila tačna priča, ili trač... I ako je bila tačna, zašto se ne pominje više?

Jovo K

pre 1 godinu

Da nije Djokovic opsovao onako "gospodski" socno dva-tri puta, izgubio bi drugi set. Trener Ivanisevic veli da ce se zaliti "uniji trenera" i human resource-u, jer se šef prema njemu ponasao politicki nekorektno tj. nije postovao inkluzivnu diverzifikaciju ili vec kako se to moderno politicki korektno zove.

posmatrac

pre 1 godinu

Cicipasa bi moglo da kosta to sto je u polufinalu odigrao 2 duga seta i plus sto je izfulao vec dobijen set, pa se i to oduzilo. Novak treba da drzi svoju servu i sigurno ce biti u prednosti kako vreme bude odmicalo, jer Cicipas mora jako da servira i jako da udara non stop da bi se odrzao u egalu, ako mu snaga u udarcima popusti gotov je. A tu igra ulogu sto je u polufinalu igrao duze. Prva 2 seta ce verovatno biti resene u taj breku, a posle toga Novak ima prednost.

šomaboba

pre 1 godinu

ako Novak ovo uzme vise ni jedan bitan parametar za trku GOAT nije protiv njega.

NOVAK DJOKOVIC NAJBOLJI TENISER KOJI JE IKADA HODAO ZEMLJOM!!!

ideeemo za istoriju

Car

pre 1 godinu

Novak je izgubio živce. Gleda u svoj tim kao ludak. Mešavina straha i besa. Nije dobro. Šta mu to treba? Čak i ne gubi nego svako uzima svoj servis. Nije valjda mislio da će eto bez i malo napetosti da bude 3:0.

Cojle manojle

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Pratiš tenis? Da ga pratiš znao bi da je Rodžer imao konkurenciju u Hjuitu, Safinu, Nabladianu.Musteru a onda se pojavili Novak i Rafa i Rodžer od 2011 nije mogao da dobije ništa. A zamisli da Novak nije imao Rodžera i Rafu?

Gordana

pre 1 godinu

B. Živkoviću, on je zaista bio jedan od najboljih boksera u istoriji ali u odnosu na celokupan sport nije u vrhu, jedna zlatna medalja na OI i nekoliko godina svetski šampion u profesionalnom boksu u teškoj kategoriji, 1964, 1967 i 1974-1978. Pri tome, pitanje je da li je u svoje vreme bio bolji bokser od Teofila Stivensona iz Kube koji je bio trostruki olimpijski šampion u teškoj kategoriji 1972, 1976, 1980.

Nebojša

pre 1 godinu

Kad god je bilo za istoriju, Nole je gubio.
(Robert, 29. januar 2023 09:36)

Kad god je igrao za istoriju većinski je odradio posao osvojio RG i tako kompletirao Gren slem pa je osvojio četiri grenslema u nizu nekalendarski da ali četiri u nizu su i dalje četiri u nizu za istoriju kada je osvojio dvadeseti pehar isto je bilo za istoriju imaš i najsvežiji primer ima jedva dva meseca od kako je uzeo rekordni završni masters nemoj da se brineš biće sve tu u redu.

AO

pre 1 godinu

Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...
(Serpico, 29. januar 2023 11:19)
Samo im vraca za njihovu "kulturu" tokom poena,za mene je bas zbog tih stvari najveci jer pokazuje da je covek a ne ona dva licemera kojima nikad ne znas sta misle....ziveo Nole!

veliki strumf

pre 1 godinu

Bojim se da ako ode u 4. set sanse ce biti 50-50%… Novak igra na 70%. Previse defanzivno…
(Straight Outta München, 29. januar 2023 11:48). Јуче сам написао да су шансе Циципаса 0%, а и ако поведе 2-0 у сетовима биће - и даље 0%. Али пошто губи 2-0 у сетовима, шансе су му паааа - 0%. Нула је нула.

Tata

pre 1 godinu

Najdominantnije osvojen GS ikad, Novak je jedini pravi GOAT :-)
Rolan Garos ove godine mogu razigrati za drugo mjesto :-):-):-)
(gloria, 29. januar 2023 12:54)

Drago mi je da voliš tenis i Novaka Đokovića ipak pogledaj barem rezultate Bjorn Borga. Taj se šetao, ali Novak je poput Mesija najduže trajao i najbolji je ikada.

B.Živković

pre 1 godinu

Danas je Novak Đoković postao najveći teniser u istoriji i drugi najveći sportista svih vremena. Na prvom mestu je Muhamed Ali, ako izuzmemo šah iz sveta sporta, bio bi Bobi Fišer na drugom mestu. Međutim, ako osvoji još dva do tri gren-slem turnira, ostane još desetak nedelja na prvom mestu ATP liste (iako su mu ukradene 22 nedelje zbog korone, a i bar jedan do dva gren slema zbog zabrane učešća) onda on prelazi i Muhameda Alija, legendu nad legendama. Najveći sportista svih vremena ipak mora biti iz pojedinačnog sporta, jer tu nema "vađenja" na tim, na trenera, na taktiku itd. Tu si sam pred sobom i Bogom. Čelična volja Novaka Đokovića je učinila svoje, on je već u istoriji, a kao što je i sam rekao, rođen je i živeo u zemlji koja je trpela strašne posledice. Genijalno i podstrek svim budućim generacijama. Najveći Pozdrav Najvećem!

Sou Bisnis

pre 1 godinu

Povreda nista?
(Negativni, 29. januar 2023 13:43

Ništa.
Vakcina isto - ništa.
Na terenu - sve!

Buauahahahaha!
(Komša, 29. januar 2023 14:08)

Ahahahahahahahaha bravo!

Zverko

pre 1 godinu

Postovanje do neba. Nista mu drzava nije dala, nije nikakav drzavni projekat. Sve sam sa porodicom! Da ne znam kakve obaveze imam sve odgadjam da gledam Noleta i uzivam u pronosenju zastave jer znam da obrukati nece. Odbojkasi i vaterpolisti takodje omiljeni uvek bili, fudbal me nece zadugo videti pred TV. Od sjaja do ocaja u samo tri utakmice i cak i to im mogu zaboraviti ali one proslave golova sa pokazivanje m..., e to je vec neoprostivo. Bojkot na par godina. BRAVO NOLE!!!

Beobrad

pre 1 godinu

Jos 2011. smo mi neki ovde pisali naveliko i nasiroko da je Novak vec tada prikazao najvisi nivo tenisa ikada vidjen, do tada. A od tada do danas je sve to potvrdio kroz brojeve i statistiku. Ali ovde nije kraj, istorija ce jos da se pise.
Legenda o Novaku ce samo biti veca i veca.
On "preti" da postane najveci sportista svih vremena, ne samo teniser!
Ziveo Novace, Srbine!

OptaAce

pre 1 godinu

1. deo
-Osobe sa najviše GS finala u singlu u Open eri (od 1968.):
34 K. Evert
33 N. Đoković (22 GS titule), S. Vilijams
32 M. Navratilova
-Samo B. Shelton (85) i K. Hačanov (83) su imali više asova od S. Cicipasa (69) na ovom AO. Jedini ATP turnir u karijeri na kome je Cicipas imao više asova: 94 na AO 2019.
-Teniseri sa najviše titula u Open eri:
109 Dž. Konors
103 R. Federer
94 I. Lendl
93 N. Đoković (93-39)
92 R. Nadal
-Teniseri sa najviše GS titula u singlu od 1877.:
22 N. Đoković (10 AO+7 W+3 USO+2 RG), R. Nadal
20 R. Federer
14 P. Sampras
-Teniseri sa najviše GS titula od 1877. (singl+dubl+miks):
28 R. Emerson (12s+16d+0m)
26 J. Newcombe
23 B. Bryan
22 N. Đoković (22s+0d+0m), F. Sedgman, T. Woodbridge, M. Bryan, R. Nadal
-Teniseri sa najviše titula na AO od 1905. (singl+dubl+miks):
13 A. Quist (3s+10d+0m)
10 N. Đoković (10s+0d+0m)
9 R. Emerson, J. Bromwich

Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Zeleo bih da vidim Novaka, koji se bori, koji se ne predaje i koji pobedjuje. Sve je mobilisano i sve je ikorisceno da mu se ovaj mec oteza, da se omete i saplete na putu ka novom osvajanju AO. Naravno, shodno velikom licemerju, kojim raspolazu majstori intriga, sve se odvija suptilno, ispod zita i u "okvirima zakona". Novak je sam u toj borbi, kao i toliko puta do sada. Nadam se da ce i ovaj put uspeti da se izbori. Ne bi mu bilo prvi put. Pobeda ce samo biti sladja i pravednija.

Mikica

pre 1 godinu

Da sam na mjesto ovog Ivanisevica odavno bih ga napustio. Para vec ima sta ce mu primitivac a mislio sam nema goreg od Ivanisevica.
(bokelj, 29. januar 2023 11:15

Ne brini se ti za djokovica i ivanisevica, neki igraci redovno izbace trenera sa stadiona, ovo je njihov nacin komunikacije da izbace grc iz svoje igre, nauci ostale jezike pa da vidis jel neko primitivan ili ne, ti ces uvek naći manu za najboljeg svih vremena to je tvoja nocna mora!!

only fools and horses

pre 1 godinu

...
Kad bi se Federer i njegov otac ovako se ponašali?
(Jelena, 29. januar 2023 12:13)

Federer i njegova žena bolje reći. A sećamo se Mirkinog vrištanja i dobacivanja kako bi omela Vavrinku. Zamislite šta bi mediji pisali da se tako ponaša Jelena. Sigurno je ne bi pravdali i minimizirali to kao u slučaju Mirke.

Bubson

pre 1 godinu

Za navijače Fedexa i Rafe, ne sekirajte se uvek imate priliku na konzolama da nešto osvojite sa svojim mezimcima. Zato gejmped u rukice pa ožeži.

Bubson

pre 1 godinu

Samo da još nešto napomenem, svaki normalan čovek koji poseduje kulturu i poštovanje i svestan je sebe kao ljudskog bića te činjenice da je u bilo čemu biti najbolji na planeti, verovatno ikada do sad u (ovom slučaju) tenisu, neverovatan i nestvaran doseg vredan divljenja. Zato Srbi budite ponosni na Noleta i činjenici da živimo u njegovoj eri. Čovek nikom nije nikad naudio i uvek se trudio da prema svima ispada korektan. Jedini problem mu je što se preziva na ić i što dolazi sa Balkana, svet to teško guta, ali na kraju će isti taj svet da mu se pokloni, budite sigurni.

Nikola

pre 1 godinu

Nolemrsci, dobro jutro, kako stojimo? Ima li nade? Svi su vam izgubili, ostao samo Cicipas. Verujte u cuda i nadajte se jos malo, dok se ne dodeli 10. pehar AO i 22. GS.

davor

pre 1 godinu

Da li je moguće da slika na Eurosportu toliko koči, ne može da se gleda?!
(direkt, 29. januar 2023 12:32)

Još je neverovatnije da javni servis uopšte ne prenosi meč za titulu, iako je obavezna pretplata. Pitam se samo za šta mi plaćamo tu pretplatu.

Дарко С

pre 1 godinu

И ... шта ћемо сад? После свих некоректности и саплитања - ко је најбољи свих времена? Браво Новаче легендо !!! И поздрав за сународнике који су навијачи некаквих Роџера и Рафе.

wolwerine

pre 1 godinu

Nije isto kada napisa neko što je Federer osvoijo sa slabijima dok nije bilo Noleta i Nadala, sada će to Nole pošto nema F.. I Nadala donekle.. Nije isto jer Nole sada ima 35 na zalasku, a Federer je Mao takve protivnike u najboljim godinama, dakle mnogo, mnogo lakše.. Posle ga je gazio Nole izmedju ostalog!!! Uglavnom ne pevajte se ljudi na toksične ljude ovdje, ne dozvolite da se lozite, njima je sve u životu da pljuju po svemu što VALJA, PO SVEMU, JOS AKO NISU SRBI IHHHAAA.. NOLEEEE JEEEEE LEGENDDDAAA SRBSKOG RODAAAAAA, I SVIJETAAAA!!!

Sasa

pre 1 godinu

Hoće vam sada biti "dobar" ovaj Grk nakon što je skinuo zvijezde s neba Đokoviću??
(Šokre, 29. januar 2023 13:08)

Novak samome sebi skida zvezde, nije mu potreban Grk ili stolnjak. A ovaj Grk ce ostati mali covek, nema to veze sa Djokovicem. Sada se sklupcaj i placi. : ))))

Cojle manojle

pre 1 godinu

Sve su radili da ga izvedu iz takta. Publika, provokacije, uveli i Srdjana u igru. A igra počinje kada je stigao i prestigao svetskog kućnog ljubimca Rodžera. Kada je prestigao Rodžera ajde da se ne izjednači sa drugim ljubimcem Rafom. I biće još provokacij da ne prestigne Rafu. A i kada to uradi a uradiće onda će svet da se smiri

Дуле

pre 1 godinu

GOAT mora da ima zlatnu medalju na OI, tako da...žao mi je...
(marko, 29. januar 2023 13:56)
Ахахахахахаха. Пући ћу. Браво мајстореее

Malimis

pre 1 godinu

Ja imam tremu... Srecno Nole
Ako neko ima neki link neka prosledi, jer nemam uslove da gledam, a vise ld svega to trenutno zelim. Hvala svima

Vrg

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Dok se setim ko bese Roger... Nekadasnji GOAT koji je mlatio jadnog Davidenka dok mu nisu dosli Nadal i Djokovic.

Bole vampir

pre 1 godinu

Ivanisevic deluje izgubljeno, sramota ga je sto ne zna sta da mu kaze.
(MJordan, 29. januar 2023 11:35)

A koji trener uopste može bilo šta da savetuje Đokovića. Trener je uglavnom tu da upije negativnu energiju Novaka. Novak mora na nekog da se razdere i obruši. Tako dobija neku dodatnu energiju izgleda. I Ivanišević to zna. Sve za pobedu.

Simbolika

pre 1 godinu

Grom zagrmi na Svetoga Savu, usred zime kad mu vreme nije,(polufinale)
Sevnu munja na Časne Verige, potrese se zemlja sa istoka...(finale)
Nole...munjo nebeska!

jorgovanka

pre 1 godinu

Stvarno steta sto je pobijedio,zbog ovih mrzitelja koji su vec komentarisali kako lose igra i izgubice.. A on 3:0 lagano, ali opet za nase susjede mrzitelje, jedva da je pobijedio.

Девампиризатор

pre 1 godinu

Србомрсци и западољубци су врло несрећни слој у нашем народу јер због својих скромних интелектуалних, вољних и радних особина почињу утеху тражити у дивљењу Западу и у ниподоштавању Срба и Србије те тако себе покушавају да учине важним и оствареним личностима.
Онда сваког Србина који покаже врхунску способност и успех на националном, регионалном, европском и светском нивоу са мржњом доживљавају као свог непријатеља као неког за шта они немају моћи да икада буду.
Тако и најбољег свих времена, Нолета, који доминира управо на западном терену из дна душе мрзе.
Дакле, нолетомрсци и србомрсци, не дајте се паклу и мраку своје неспособности и ништавности већ своју енергију мржње према успешним Србима усмерите у своје усавршавање и напредовање.
НОЛЕ, СРБИНЕ, КРАЉУ, ХВАЛА !!!

Боске

pre 1 godinu

Слава Богу!

Новак Ђоковић, највећи спортиста који се икад родио на овој планети!

Jestra

pre 1 godinu

Tesko da ce kod nas u Srbiji da se skoro pojavi ovakav sportista i covek pre svega.
Zato uzivajmo jos 2-3 godine, gledajuci NOVAKA DJOKOVICA na ovakvom nivou.
Zadovoljstvo mi je sto sam sam bio svedok njegove teniske ere.
Jedan od vrlo retkih trenutaka gde mogu da ponosno kazem da sam Srbin, jer poticem iz zemlje odakle je veliki Novak.
Hvala Nole.

Miko

pre 1 godinu

Ljudi moji, da li je ovo moguce.Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena.Ludnica,tresu se portali,sta je ovo,sta je ovo.Bravo Nole,bravo i za Gorana Ivanisevica,ovo je i njegova zasluga.

Nikola

pre 1 godinu

Po svakom bitnijem kriterijumu, Nole je GOAT.
Broj nedelja je odavno prevazidjena stvar, a i tesko da se zadrzi na 1. mestu, jer se nije prijavio za turnire u Februaru, a Alkaras igra jedan 250 i jedan 500 i ako ih osvoji, a veliki je favorit, bice izjednacen sa Noletom poslednjeg ponedeljka Februara. U Martu slede turniri 1000 u USA gde je Noletu zabranjeno da ucestvuje i tu je sansa Alkarasu i Cicipasu da ga ponovo prestignu. Nefer trka, ali sta da se radi. Najbitnije je da se ukinu mere do US opena, jer za koji dan SZO ukida stanje pandemije i sve se vraca na staro.

B.Živković

pre 1 godinu

@Gordana
Verovatno niste pratili sport iz 60-ih i 70-ih da bi znali pravu istinu. Muhamed Ali je u periodu od 25-e do 29-e godine živote bio onemogućen da se takmiči, bio je hapšen, zatvaran, osuđen itd. Kada se vratio, nije to bio onaj Muhamed Ali (Kasijus Klej) ali je ipak tukao najvećeg "razarača" i nokautera u istoriji boksa Foremana, potom Frejzera i desetinu "napaljenih", mnogi su govorili da posle "Trilera u Manili" Muhamed Ali treba da se povuče. Sada mi odgovorite, koji od svih navedenih koje ste pomenuli, da mu je bila uskraćena sportska karijera od 25-e do 29-e godine, a da bi mogao da napravi nešto čudesno, bi to i napravio. Muhamedu Aliju su američki predsednik Ford i tadašnja svetska elita ukazali počast, prostrli "crveni tepih" i "pomilovali ga", on je bio protiv rata u Vijetnamu, kada je rat izgubljen on je rehabilitovan. Đoković je nešto slično, hapšen prošle godine, zatvaran, deportovan, zabranjeno mu učešće, i danas ne može u SAD. Torturu protiv Fišera ne bih ni pominjao. Možda je samo Pele bio blizu, jer su ga "lomili" i 1962. i 1966. 1962. je Mane Garinča sa Vavom, Didijem, Đalmom i Niltonom Santosom itd. uzeo titulu. Ipak, Muhamed Ali, Bobi Fišer, Novak Đoković, hapšeni, zatvarani, opstruisani sa svih strana itd. Kažite mi da svakome od onih koje ste naveli "izbrišu" karijeru od 25-e do 29-e godine, gde bi bili? Sportski pozdrav!

Vaše ime

pre 1 godinu

Ja не знам за вас људи али jа Новака доживљавам као члана породице, као неког кога знам од рођења јер ту негде каде је он 2003. починњао са тенисом ја сам био мали дечак и почео сам да га пратим каде је играо на већим турнирима. Сад кад бих га срео мислим да бих се према њему понашао као према члану породице иако он мене не познаје, па човек би помислио да сам неки лудак што се тако према странцу односим. Много тренутака je у мом животу прошло уз Нолета, када га гледам данас, као да ме врати у основну школу и моје почетке. Пратио ме и до мале матуре, кроз средњу школу, велику матуру, губитак пар вољених особа, упис факултета, прве лубави итд.
Сваки тај моменат, био добар или лош
je испраћен неким Новаковим мечом у том периоду. И једног дана, кад Ноле више не буде играо и кад све ово буде давна прошлост, ако будем жив, сешћу када никог не буде било кући и уклучити неки од негових мечева за вечност и исплакати се као човек, поново проживети исте тренутке и вратити се у неко прошло сигурно лепше време где бол и туга на тренутак потпуно нестају меч лоптом од аса, ванземаљским ритерном или фуриозним форхенд винером једног човека самог у колосеуму против непријатељске аждаје са 20 000 глава. Човек због кога сам научио све о тенису, кога не знам али бих му дао све што имам и никад ништа не бих тражио за узврат јер је он задужио и мене и 10 милиона Срба.
(Miljan, 29. januar 2023 13:09)

Brate, hvala ti do neba za ovaj komentar!! Najezio sam se ceo i oci mi se nesto zamaglile, ne znam zasto XD
Po komentaru vidim da smo negde istih godina, i mogu da potpisem svaku rec. Potpuno isto misljenje i dozivljaj imam o Novaku Djokovicu kao i ti, i ne mogu to nikome da objasnim niti se trudim, prosto cuvam to za sebe. A ti si to majstorski predstavio, kao da sam citao svoje misli i osecanja. Pozdrav, ziv bio.

Strelac

pre 1 godinu

Kada se malo pogleda sa druge strane,svi ovi klinci se max trude da pobede jednog,moze se reci penzionera i ne ide im.Nekamo mi je i zao tih ljudi,kako ne kontaju da je Novak njihovig godina,meceve bi zavrsavali sa nula gemova redovno.Prosto kako ih nije sramota bar malo.

Crvena

pre 1 godinu

Idemo Nole! Nadam se da nece imati pritisak kao protiv Medvedeva kada je trebalo da ispise istoriju. I da mu je "los dan" bio u prvom setu polufinala, a da ce danas biti na svom nivou. Srecno!

Alex

pre 1 godinu

Realno Grk ovde jedino nešto može ako ubacuje prvi servis preko 80%. Stvarno ne vidim na koji drugi način on može da dobije Djokovica.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ali sorc Cicibana :))) ...kao na rekreaciji amatera, bas neozbiljno. Ajd, ne mora biti lose kad je neozbiljno (obozavam alternativno, originalno i van sablona) ali bas nekako neukusno, otrcano izgleda... Dodje ti da pomislis da je dress code ipak mozda potreban i na ostalim GS mimo Wimbldona.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Koliko je neverovatno toliko nepostovanje Novaka od stranih komenratora (bar strim na kojem pratim).

Sve vreme stavljanje u istu ravan Cicibana i Djokovica... Kao sudar dva titana, a jedan 21 GS a drugi 0! Ko je drugi Titan, Cicipas?

Onda 20min pricaju o odlasku Novaka da se presvuce i sto je 7min a ne 5min PRITOM ne spominjuci toliko pricanu temu i problem kod Cicipasa koji je to toliko dugo i toliko puta radio to (mesecima bila gl teniska tema Cicipasove pauze, svi se zivi zalili)... Ni da spomenu, kada je vec ta tema (totalno neopravdano i bespotrebni), u 20min kritikovanja sto je igrac koji vodi 2:0 u setovima produzio malo pauzu za presvlacenje. Neverovatno. Da ne gubi Ciciban zbog toga mozda...

Aca bg

pre 1 godinu

Cici jednostavno nema glavu za pobedu.Iako ga bekhend pristojno sluzi.Novaka polako stizu godine,ali i dalje je dovoljno dobar za ovakve,ipak,nekompletne igrace.

Ponos

pre 1 godinu

Nikada niko protiv Đokovića nije okrenuo 2:0 u finalu Australija opena.
(Statistika iz trbuha, 29. januar 2023 11:45)

Ako ćemo precizno niko nije okrenuo ni 3:2. Šalu na stranu Novak istina u tenisu liči na Klička u boksu. Federer jeste atraktivniji ali Novak je naš najbolji sportista u istoriji, naš Igeman Stenmark, Pele, Džordan...

питам за друга

pre 1 godinu

Sad Cicipas pravi brejk koji će biti prekretnica meča i preokret u njegovu korist za konačnih 3:2 za grčkog tenisera. Ovo pišem na 4:4 u trećem setu, Novak servira.
(marko, 29. januar 2023 12:17)

Анимиран твојом прогнозом, ево ме у кладионици, стављам кућу на тих 3:2 (пишем ово на 5:0 за Ђоковића у тај-бреку трећег сета).

Ales clear

pre 1 godinu

3:0 za Novaka. 6:4 6:2 7:5
(Legenda živi, 29. januar 2023 09:57)

Uzeo je Cicipas 4 gema više. Ipak rezultat si pogodio. Svi srećni. Barem mi koji smo normalni i navijamo za Đokovića.

Amin

pre 1 godinu

Pazi ovog sa naočarima. Kaže Novak jedan od najboljih … ne jedan od … već najbolji. Kmecite, suze su vam uvijek besplatne.
Tsitsipas ti je upravo rekao ko je najbolji.

Kosta

pre 1 godinu

I dalje "jedan od najvecih"
Tukao je Rodju vise nego ovaj njega, Rafu. Tukaobih kao mlad, tukao ih kao "mator"
Tuce i ove zutokljunce kao matorac. Uskoro tuce i apsolutni rekord broja nedelka kao br1. iako je to rekord zenskog tenisa.
I opet "jedan od najvecih"
Da obori neki "nebinarni" rekord, opet ga ne bi oslovili kao NAJBOLJI
E pa licemerni zapade, ovoliko ljubavi kao ispre RL arene ni jedan vas Rodja niti Rafica nije niti ce doziveti.
NAJBOLJI je ipak Novak Djokovic.
Srbin. Ejjjj, SRBIN!

Miko

pre 1 godinu

Ljudi moji, da li je ovo moguce.Novak Djokovic je najbolji teniser svih vremena.Ludnica,tresu se portali,sta je ovo,sta je ovo.Bravo Nole,bravo i za Gorana Ivanisevica,ovo je i njegova zasluga.

Marko

pre 1 godinu

Novak drži 10 najbitnih teniskih rekorda (uprkos brojnim opstrukcijama) i ovi sa Eurosporta ladno kažu "jedan" od najboljih tenisera svih vremena. Hahahahah pa jesu li oni normalni ??

majstor

pre 1 godinu

Ako bude trebalo 5 setova...5 setova. Medvedev je iskoristio pad na US Openu i otkinuo mu deo istorije...treba dati poslednji atom snage protiv najjaceg Cicipasa u punoj formi i vrhuncu igre i doci do toga da se ove godine prestigne Rafa i time stavi tacka i na tu temu. Ako ga ne dobije, lagano moze da se desi da mu opet pobegne u Parizu za 2 trofeja i onda ce biti jako jako tesko prestici ga. Napred Nole #10

питам за друга

pre 1 godinu

Ja imam tremu... Srecno Nole
Ako neko ima neki link neka prosledi, jer nemam uslove da gledam, a vise ld svega to trenutno zelim. Hvala svima
(Malimis, 29. januar 2023 08:41)

Куцај "buffstreams" на Гуглу, снаћи ћеш се после сам.

goblin

pre 1 godinu

Novak je nervozan,pasivan i stegnut tokom celog meča i opet vodi 2:0,nestvarno... Čovek nije ni na 70 posto svojih mogućnosti. Inače,mislim da se malo priča o tome koliko ovaj Grk ima dobar "retern".

Matorac

pre 1 godinu

zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Ja gledao Nikolu Pilića, Boru Jovanovića, Željka Franulovića, Bobu Živojinovića (u 1/2 Vimbldona) a gledao u Vimbldonu Borga, Njukomba, Nastasea, Tirjaka, Anu, Jelenu, Moniku

ten-is

pre 1 godinu

Istina da Novak ne briljira u meču, loše se kreće ( kako kaže pesnik: ponekad se sa mesta ne pomakneš al’ ipak svima odmakneš)

Racundzija

pre 1 godinu

Tako se dolazi na prvo mesto, a ne kao onaj lesinar Medvedev sto je igrao 40 turnira u godinu dana i obletao oko Novaka kojem nisu dozvolili da igra. Nemam nista protiv Rusa da neko pogresno ne shvati ja sam Rusofil, nego ocenjujem ponasanje pojedinca kao Medvedev. Potpune prezasluzen povratak Novaka na prvo mesto, tako se to radi osvojis najvaznije turnire, a ne da lovis sa 40 turnira u kojima dolazis do polufinala

matori

pre 1 godinu

@Kakva nekultura Novaka! Onako svima psuje mater i salje ih u neku stvar. S takvim ponasanjem nikada nece biti najveci teniser, a kamo li sportista.
I ne branite ga za ove poteze. To nije uobicajeno "praznjenje" u sportu. Da nije Srbin nikada ne bi branili ovakvo njegovo ponasanje...
(Serpico, 29. januar 2023 11:19)

onda znaš da mu je stalo.
a kada mu je stalo da pobedi, ništa ga ne može zaustaviti!!!!
bravo !!!!!!!

Miloš

pre 1 godinu

Novak je definitivno najjjjbolji teniser svih vremena.Dokazao je svima ko je GOAT,ovima na zapadu to nije drago ali moraće da se pomire sa time da je Novak kralj tenisa.

velikoslovog

pre 1 godinu

Kao sto sam rekao da folirnat nece izgubiti nijedan set posle onog Francuza.

Sta bi bilo da je "zdrav"!
(Grobar, 29. januar 2023 12:55)



Uuuuuf, boliiiiii, a? Kako mi je drago zbog vas zlobnika, bukvalno mi toplo oko srca!

Marko, Varaždin

pre 1 godinu

Pozdrav!
Danas mi je obiteljska slava Časne verige,
na slavu mi Novak osvaja tenisku povijest.
Šta reći...
Lp
Marko, Varaždin

Oli

pre 1 godinu

Sreli se Novak Đoković i Čak Noris.
I kaže njemu Nole brate tebra da odigramo jednu partiju tenisa u gajbu piva.
A Čak će njemu Nole tebra brate hoću, ali samo tetki da odnesem lek...

Topolac

pre 1 godinu

@Marko, Varaždin, srećna ti slava Marko! Da mnogo slava slaviš, sa tvojom porodicom u zdravlju i veselju!
Sve najlepše Ti od srca želim, veliki pozdrav iz Šumadije!!

Bravo Nole LEGENDO, koji povezuješ dobre ljude, najveći si!!!

Куп је битан

pre 1 godinu

Ako posle Vimbldona bude 23:22 za Noleta, verujem da je to kraj najveće sportske priče ikada.
(Zoran, 29. januar 2023 10:13)

Не бих да отпишем Надала, али мислим да ако не освоји предстојећи РГ, прича је завршена.

WarpSpeed.

pre 1 godinu

Brate mili, pa da li ste vi nekada gledali Noleta?? Uvek iznova glupi komentari. Finale je to, nije lako ali na kraju Nole pobedjuje!!!

veliki strumf

pre 1 godinu

Колико је први сет био лаганини, толико је други сет био мучење. Потпуно непотребно се Новак нервирао кад је имао предност од једног сета, губио живце - ипак је ово финале, није Грк неки тамо левак, може да одигра на високом нивоу. Проблем за Нолета је био што негде од средине другог сета уопште није могао да погоди ас или сервис винер, није из сервиса погађао линије или ћошкове, сервирао је по средини и Циципас му је враћао сваки сервис, често дубоко и тиме га одмах стављао под притисак. Тек је задњи поен био сервис винер, после сигурно пола сата игре. Срећом, Грк је лабилан, све је промашио у тај бреку и сам себе добио практично. Сад Ноле само треба да га дотуче.

Kole

pre 1 godinu

Pogledao sam visoko titažni grčki list Ekaterini, prva vest na sportskoj strani je fudbalski tim Paok, zatim košarkaška tema vezana za euro ligu i tek na trećem mestu je Melburn i Cicipas. Posto im tenis nije toliko bitan, onda bolje da trofej ide po navici kao i do sada.

Nedelja

pre 1 godinu

U zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Nisi u pravu. Gledao sam i Bobu a naravno da posle Đokovića neće biti isto.

Gordana

pre 1 godinu

Rade, otkako je Novak 2011. postao dominantan u svetskom tenisu Federer je osvojio samo 4 Grend slema od 35 koliko je igrao, a ukupno 8 otkako su se na sceni pojavili Nadal i Djokovic. Pre toga je osvoji 12. Toliko o konkurenciji

Tasmanijski Djavo

pre 1 godinu

@Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.

Pa uzmu genije reket u ruke i lagano onda zgrni milione kad je bedna konkurencija,ti si mi mnogo pametan pa se razumes

Paradox

pre 1 godinu

Djokovic se tek sad zaleteo, dajte jos jedan krug, sve ce bobediti do kraja bez izgubljenog seta. Hvala ti Novace sto si mi ulepsao ove dve nedelje, i zadnjih 17 godina!!!

gloria

pre 1 godinu

WTA uvodi novo pravilo: dok je Novak aktivan igrač svi turniri na kojim on igra se razigravaju za drugo mjesto, u Cara se ne dira :-):-):-)

Riki

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)

Samo se ti tesi,Nole je GOAT.

Štuka bez repa

pre 1 godinu

Kaže ovaj ovo je bio najbolji AO ikada 😂😄😂🤣 Meni odgovara jer ga je Novak Đoković osvojio ali nije baš da je istina.

Sremac

pre 1 godinu

Нек се овај вијек горди над свијема вјековима,
он ће ера бити страшна људскијема кољенима. Новак шампион!

чемерница РС

pre 1 godinu

Огромно огромно ти хвала ,чиниш нас поносним гдје год да живимо ,поносу наш вољени,мили драги,амин

jorgovanka

pre 1 godinu

Susjedi sada placu.. Vise bi voljeli da nam se desi nesto lose nego da se njma desi nesto dobro. Nole je jedan jedini, neponovljivi, a vi mu trazite mane i pricajte kako je danas slaba konkurencija..

Ufo

pre 1 godinu

Nije najveci, to I ne kapiram sta vam znaci, nije najkrupniji teniser, nego je NAJBOLJI teniser svih vremena I uzece jos par slemova idemooo Noleeeeee !

Moravac

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Ako će ti biti lakše, teši se i raduj tome što si napisao. Mi ostali ćemo plakati... Sa Novakom, od sreće zbog uzetog 22. slema...

Dušan

pre 1 godinu

Ljudi koji zaista misle da su Bagdatis, Filipusi, Henman pa i Hjuit i Rodik, bolji teniseri od Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Alkaraza, Sinera itd... da batale da gledaju tenis, jer nema ništa gore od uzaludno utrošenog života. Bravo Djokoviću, šampione... njegova posvećenost, fokus i disciplina, kako na terenu tako i van njega je prevazišla granice sporta. Naklon i poštovanje 👏🏻

OptaAce

pre 1 godinu

2. deo
-Teniseri sa najviše titula na AO od 1905. (singl+dubl+miks):
13 A. Quist (3s+10d+0m)
11 J. Bromwich
10 Đoković (10s+0d+0m)
-Teniseri sa najviše titula AO u singlu od 1905.:
10 Đoković
6 R. Emerson, Federer
-Đoković ima 89 pobeda na AO (Federer 89 na USO). Novak je 5. igrač sa najviše pobeda na 1 GS u Open eri.
-Đoković je 3. najstariji pobednik AO u Open eri (K. Rosewall 1971, 1972 i Federer 2018).
-Đoković (na AO) je 2. teniser u Open eri koji je neporažen u prvih 10 finala na 1 ATP turniru posle Nadala (RG i Barselona).
-Đoković je 2. teniser u Open eri koji je osvojio 1 GS nakon 15+ godina od 1. titule (AO 2008-2023), nakon Nadala (17 god, RG 2005-2022).
-Teniseri sa najviše uzastopnih pobeda na AO u singlu od 1905.:
28 Đoković 2019-23
27 R. Emerson
26 A. Agasi
25 Đoković 2011-14
-Teniseri sa najviše finala u singlu na 1 GS od 1877.:
14 Nadal RG
12 Federer W
10 Đoković AO, B. Tilden USO
-Đoković je 1. teniser u istoriji sa 10+ osvojenih GS nakon 30. rođendana.

Bravo Nole!

Ales clear

pre 1 godinu

3:0 za Novaka. 6:4 6:2 7:5
(Legenda živi, 29. januar 2023 09:57)

Uzeo je Cicipas 2 gema više možda i 3. Ipak rezultat si pogodio. Svi srećni. Barem mi koji smo normalni i navijamo za Đokovića.

Aleksa

pre 1 godinu

australijske vlasti: još uvek čekamo rezultate na COVID test za Đokovića, Cicipas još uvek ima šansu za titulu... :) dominiraaaaaaaaaaj!!!!!...

Del Boj

pre 1 godinu

Deportacija zabrana igranja oduzimanje poena. Sta su sve radili najvećem ikada da ga na razne načine iskljuce iz ritma da ga onesposobe ali nisu uspeli. Zato si kralj zato si GOAT ne mogu ti nista. I ove emocije su na kraju pokazale to. Najbolji si teniser svih vremena.I jedan od najvećih sportista ikada. Uz Muhameda Alija Dzordana Mesija Sumahera tu ti je mesto legendo ziva. Sve čestitke majstore svog zanata.

Neko se gricnuo za jezik

pre 1 godinu

Prošle godine su ga zatvorili u hotel sa izbjeglicama,ove godine ga gledaju na pobjedničkom postolju sa čekom od tri miliona.Prijatna situacija za nas,ne baš za njih.

Delije Jug

pre 1 godinu

Nije Djokovic toliko dobar koliko su svi losi. Pratim tenis 25 godina ne pamtim losiji GS.
(RW#0, 29. januar 2023 10:43)

I ja pratim skoro 30 godina. Najlošiji je bio AO prošle godine. Ovaj je dobar, niko nije izbačen zbog politike.

krznena recolucija

pre 1 godinu

plačem od sreće. vratio se najveći ikada nakon nezapamćene nepravde i hajke.
hvala ti legendo, što postojiš.
vec 15 godina uljepšavaš naše živote.
volimo te nole, idemo do istorije!

Vlada

pre 1 godinu

Najviše GS, najviše Mastersa, najviše nedelja na prvom mestu, najviše GS finala, najviše pobeda nad top 10 igračima, najbolji H2H sa osvajačima GS-ova, najviše završnih mastersa, najviše završenih godina na prvom mestu. GOAT! I to više niko ne može da ospori!

nikvet

pre 1 godinu

Па добро, ставили га на робију колико да осети дух оснивача Аустралије, да види како су се они злопатили док су освојили. Сад споменик гарант.

Djed Gavrilo

pre 1 godinu

Otvoreno prvenstvo Australije otvorilo je novu stranicu istorije.Na naslovnu stranu se smestio Novak Đoković.Možda će tu ostati za sva vremena.Zaslužio je to Novak.Hvala Novače što si mi podizao moral i životni smisao čonio pozitivnim.
Srećno i nastavi sa isposivanjem istorije tenisa na ovoj našoj Planeti.

Cinik

pre 1 godinu

Ako je iko sumnjao ko je najveći i najbolji teniser u istoriji ovog sporta, Novak im je to danas objasnio!
Sad treba da odmori, pa da razvali na RG i Vimbldonu, pošto ga Ameri sigurno neće pustiti da igra masterse u SAD!
Pogotovo ne posle nove GS titule!

Posmatrač

pre 1 godinu

Novaku nedostaje jos jedan Roland Garos pa da bude jedini u istoriji koji je osvojio sva 4 Gred slema tri puta. Mozda već ove godine!

Giga Moravac

pre 1 godinu

Kad se setim njegovog prvog grend slema, tada sam pomislio da je super što će i jedan Srbin imati bar jedan trofej i ne sanjajući da ćemo brojati do 22. Sada mi je i to malo, voleo bih bar još 2 - 3,da se učvrsti na poziciju 1 i da ostane zapisano zauvek kako je jedan Srbin, Novak Djoković igrao najbolji tenis u istoriji.

bogomoljka

pre 1 godinu

Šta je sponzori koji ste brže bolje potrčali i raskinuli ugovore s ovakvim sportistom i čovekom!!!!
Najbolji ikada!!! Ostati svoj u ovom ludom svetu to je najveća privilegija za jednog čoveka!!!! Takva mentalna snaga i takva vera se ne viđa često!!! Bravo Novače, ti si ovo zaslužio!!!!

Vrg

pre 1 godinu

Da li je neko izvalio da je Novak odmah posle osvajanja poslednjeg poena pokazao prstom na glavu, pa na srce, pa dole ka izmedju nogu (kadar nije savrseno uhvatio ali je skroz ocigledno)? :D
Bravo Novace, samo udri!

stoka21

pre 1 godinu

Ja sam isto ‘87 godiste i od prvog Umaga pratim svaki tvoj turnir, nisam idolopoklonik ali stvarno navijam iz sve snage sve ove godine ne samo zato sto si nas nego zato sto si ispravan i zato sto smo zajedno odrastali, postajali roditelji, cak sam i ja imao neku minus fazu kao i ti kad smo bili oko 27-28 godine pa sam te nekako i razumeo kad si bio u daunu. Kad si prvi put dobio Federera 6:2 6:7 6:2 skakao sam do plafona, uz one preokrete na US openu i Vimbldonu sam bio kao na iglama, onaj ritern iz mrtvih na 5:2 na US openu te je vinuo u zvezde to je tog momenta bilo jasno! Toliko radosti ovih 15 godina od tebe. Hvala generacijo! Najveci si ikad! Idemo do 22.!!!
(Deda mraz, 29. januar 2023 09:23)

76 26 76 prva pobjeda protiv Federera. Ostalo potpisujem :)

Комша

pre 1 godinu

Новак је невероватан лик. И кад попусти игра, кад крене нервоза, провокације са трибина итд. он опет узме сет. Ајмо Ноле још овај сет!!!

Marija D

pre 1 godinu

Velika prednost za Noleta. 2:0
Nervoza je prisutna,vidi se. Prošao je kroz mnoge stvari, to se odražava na nervozu. Ne sudite dok ne prodjete isto. Podrška za Noleta uvek!

Aca

pre 1 godinu

ЈЕДАН ЈЕДИНИ!!!! НАЈВЕЋИ НА СВЕТУ!!! НИСУ УСПЕЛИ ДА СЛОМЕ ДУХ ЊЕГОВ ИЗБАЦИВШИ ГА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ЗБОГ СМРДЉИВОГ КОВИДА!!!
ДОШАО ЈОШ ЈАЧИ И ПОБЕДИО!!
БРАВО НОВАЧЕ!! БРАВООО!!!

Куп је битан

pre 1 godinu

Ако га заобиђу повреде и ако буде играо више турнира од 250 вероватно ће стићи Конорса. Недостаје му још 16 титула.

Realno

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?
(Zbunjen, 29. januar 2023 12:41) # Link komentara
Isto tako bi umesto dočeka ispred skupštine, sportiste mogli da dočekamo svako kod svoje kuće. Pravi si genije.

Toliko

pre 1 godinu

Još jedna pobeda i titulaaaaa... vraćanje na tron,gde mu je i mesto,koji su mu nepravedno oteli prošle godine ali ove malo šta brani,tako da će potrajati na čelo kolone.

Riki

pre 1 godinu

Nole svaka čast. Igrao si taman onoliko koliko je bilo potrebno. Da li je moguće da 20 godina imamo tenisera u samom vrhu a da se za to vrijeme niko nije naučio da komentariše tenis na tv. Užas. Bitno da oni brbljaju cijelo vrijeme i ubijaju sa statistikom i imenima koja sjede na tribinama. Prenos sa našim jezikom bukvalno nije za gledanje,bar ja tako mislim. Bravo Nole, sve cestitke.

Backo

pre 1 godinu

Da mu nisu zabranili da igra prosle godine, prevara Nadal bi imao 21 a Djokovic 23, ali dobro ovoko je sladje, penzionisace prevaru na RG!

González

pre 1 godinu

Goat, ljudina, poštovanje do neba, ako pobedi biće mu ovo najvažnija titula od svih GS u karijeri.
(González, 29. januar 2023 12:21)

Najteži meč u karijeri, emocionalno najteži, i najvažnija titula u karijeri, i kamen bi zaplakao...

Pozdrav za sve licemere, mrzitelje, provokatore, mentalno bolesne... a pogotovo ove LICEMERE koji se uzvišeno zgražavaju...

"babajko" koliko godina gledaš Novaka a još nisi shvatio tako jednostvano da je to oslobadjanje energije posle koje igra još bolje, to je njegov način uvek, od početka i biće takav do kraja, možda je bolje da iskoristiš inteligenciju što je sumnjivo ako do sada još nisi shvatio da "pitaš" Vajdu i Gorana kako to da su oni ZAJEDNO sa Novakom u tome, možda se iznenadiš... Ako ne možeš da prihvatiš nadji neku drugu "metu"... izvini

I još jednom poštovanje i hvala za teniskog genija Novaka Najvećeg

Goat i na terenu i van terena, zauvek

Megatronman

pre 1 godinu

N.W.A.
Novak With Attitude.
Em je hrabar, em je čovjek, em je No 1 u tenisu, em je duhovit, em je moralan.
Ako se ne varam (ispravite me) jedan od prvih naslova je bio na ATP u Umagu.

draganTenis

pre 1 godinu

Gde su sadas što su pametovali da Novak ne treba da ideu Australiju? Da se odrekne 22. GS-a i nekoliko miliona dolara zarade. Mnogo pamtno.

Dezurni smarac

pre 1 godinu

Novak i Rafa su isto godiste a ostalo sto si nabrojao... sve moj do mojega.
(Dusan Uros, 29. januar 2023 13:18)

Nisu isto godiste, ne mogu da verujem da neko to ne zna posle toliko godina.

SAŠA FRANKFURT

pre 1 godinu

Bravo Nole, bilo je teško ali zato slađe! Pokazao si svima i sebi, da možeš još da igraš na najvišem nivou. Kroz šta si sve prošao od prošle godine, i sada svaka čast Nole, najveći si!!

Nole je definitivno GOAT

pre 1 godinu

Ivanisevic deluje izgubljeno, sramota ga je sto ne zna sta da mu kaze.
(MJordan, 29. januar 2023 11:35)

Goran uopšte ne deluje izgubljeno, sve je to deo plana i čini mi se da i on i Nole tačno znaju šta rade i da su već uigran tim. Nije lako preuzeti takvog tenisera koji je već najbolji na svetu, sa jako malo mana u igri, a opet naći dovoljno prostora da iz godine u godinu zajedno usavršite i unapredite njegovu igru, stabilnost i fokus. To mogu samo veliki znalci.

Calcio

pre 1 godinu

Sve će na kraju doći na svoje. Pominju se ovde stalno porazi u finalima, od Mareja, Vavrinke i naročito Medvedeva. Da, mogao je Novak sad da ima i više od 22 ali pitanje je onda i motivacije u tom slučaju i da li bi se opet "ugasio", kao nakon RG 2016. Čak i da je sad u penziji sa recimo 25, Nadal bi ako treba igrao i do 50. godine, da dođe do 26. I pričali bi licemeri da je GOAT.

Ovako, svesno ili ne, postao je "zec" u trci koju će dobiti Đoković. Čak i da opet uzme RG ove godine, nakon VB će biti 23-23. US Open, opet politika odlučuje, no svejedno, sa ili bez Đokovića, Nadal više nije favorit tamo. I onda 2024, najkasnije, stvari će doći na svoje mesto. Jednom kad ga prestigne, trka je završena, naročito ako se odlepi i na +2. I da, cilj i treba da bude minimum 25, da se prestignu i Serena i Margaret Kort. Znam da nije isto muški i ženski tenis ali oni su ti koji ubacuju i to u priču, nakon što Rodžer za celu večnost ostaje iza. Prvo je ubačena u igru Graf, sa 377 (dobrim delom nezasluženih) nedelja, a sada i Serena i Kort sa 23 i 24 slema. Graf definitivno uskoro pada, a i ostalo će doći. Da, da, Novače, uzmi im sve!

Novak Đoković GOAT(G-onič O-dvratnih A-merickih T-eletabisa

pre 1 godinu

Bravo Nole.Najveći ikad.I samo ce podebljavati rekord
Bravo i za Cicipasa,naročito za govor na kraju.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

GOAT mora da ima zlatnu medalju na OI, tako da...žao mi je...
(marko, 29. januar 2023 13:56)

Pitaćemo Mekinroa, Samprasa, Agasija, Bekera i ostale tenisere ko je najveći a ne tebe...

BLuka

pre 1 godinu

Ivanisevic deluje izgubljeno, sramota ga je sto ne zna sta da mu kaze.
(MJordan, 29. januar 2023 11:35)
Čoveče šta reći nekome kao Novak što je,Novak o tenisu zna više nego svi oni zajedno i šta reći osim onoga šta je Goran rekao 'Polako".
Šta god drugo da mu kaže pogrešiće jer sve od Novaka zavisi i njegove glave.
I..Goran bio i pravu,polako sve došlo na svoje i Novak ustabilio igru i naravno POBOJEDIO.

Milan

pre 1 godinu

Gde su sad oni gmizavci koju su prosle godine (u poprilicnom broju) u ovo vreme pisali da je Djokovic zavrsio karieru i da moze samo jos da igra "Donji Milanovac Open". Dal' postoje dovoljno duboke rupe u koje se mogi sakriti?

Dojkan

pre 1 godinu

Tenis dugo nece biti isti sport, kad Novak zavrsi karijeru. Samarace se medjusobno kojekakvi Cicipasi i Alkarazi ali ce dugo njegova senka ledbeti nad najvecim teniskim terenima. I dugo ce se svi pitati kako bi bilo da je Novak tu. Srecni i ujedno nesrecni su ovi sto su dobili sansu da se odmere protiv njega.

Grizlor

pre 1 godinu

Dobro je sto je uzeo ovo jer bice sve teze.Ovi ovde sto lupetaju da je konkurencija ocajna,blage veze o tenisu nemaju.Medvedev,Cicipas,Zverev,Alkaraz,Rune su brutalno dobri teniseri i mnogo bolji nego npr prethodna generacija Cilic,Nisikori,Raonic itd ili ona pre te sa Berdikom,Tsongom,Gaskeom,Monfilsom itd.Kroz sve generacije pre ove, kao ozbiljni rivali su se istakli samo Marej,Delpo i Vavrinka...

Smilica

pre 1 godinu

Tooooooooo No1E SOKOLE!!!
TO NOVAČE JUNAČE!!!

I RODI MAJKA JUNAKA
I RODI MAJKA ĐOKOVIĆ NOVAKA!

No1E,TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

NAŠ PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKOOOO!!!

No1E, TI SI NAŠ PONOS I DIKA
JAČI SI OD ČELIKA.

POBEĐUJEŠ SVE U NIZU
U LONDONU,RIMU, MELBURNU
POBEDIĆEŠ NA RG U PARIZU!

U SRED AUSTRALIJE
SRPSKA TROBOJKA SE VIJE
POBEDIO No1E CAR SRBIJE.

No1E SVE PRED SOBOM MRVI
OPET JE PRVI

HVALA TI BOŽE ŠTO NAM PODARI OVAKO DETE
NAJBOLJEG SPORTISTU PLANETE.
BLAGO SRBIJI ŠTO TE IMA
O TEBI PRIČAĆE SE VEKOVIMA!

NE PREDAJEŠ SE NIKADA
NAJBOLJI SI IKADA.

KAO SVOJA SINA DVA
VOLIM TE No1E JA
VOLI TE TVOJA SRBIJA!

ŽIV I ZDRAV NAM No1E BIO
I SVA 4GS OSVOJIO

Nebojša

pre 1 godinu

Dobar u prvom setu pasivan u drugom ali dobi set nekako i za one što se čude nervozi uz sav onaj skandal od prošle godine sad i ovaj Srđan možda nenamerno napravi problem neće mediji i javnost napasti njega već Novaka treba sve to izdržati pa nije robot plus ovi što se dernjaju dok je poen u toku...ajde Nole još jedan.

Istina

pre 1 godinu

na AO DJOKOVICA moze pobediti samo NOVAK. Sve dok bude igrao, makar i sa 76 godina, ostali mogu samo da mazne tanjiracu. Toliko o AO.

Vaga

pre 1 godinu

Mnogo generacija su "uništili" Novak, Rafa i Radžer, sve "next" a oni 25-26godina i samo u njihovim odsustvima osvoje neki trofej.
Dok se skroz ne povuku nema novih lidera.

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)
Da ali novak je najviše trofeja uzeo u eri Rodžera i Rafe, kraj priče.

GOAT a nas

pre 1 godinu

Idemo svi, ceo svet da se pokloni najvecem teniseru svih vremena! Konkurencija je potucena, Novak je na vrhu potpuno sam bez ikoga ko bi u buducnosti mogao da ga ugrozi na tronu.

Aragorn

pre 1 godinu

Prvi put sam zaplakao a pratim legendu od Amerstorfa.
Nakon što su ga kao kriminalca deportovali, snagom i duha i uma vratio se kralj u svoje kraljevstvo. Krunisan deseti put.
Volim te Novače.

bane

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?
(Zbunjen, 29. januar 2023 12:41)

zato sto kad osvoji ovo a osvojio je. uzece ovaj trofej i izaci u park kao i svaki put kad je osvojio i slavice sa tim istim navijacima i sve su nasi ljudi

Nebojša

pre 1 godinu

Ne superiornom igrom na kakvu nas je navikao u finalima u Australi ali čeličnim umom je slomio sjajnog Cicipasa G.O.A.T. sad po svim kriterijumima i neće stati.

tresnjojed

pre 1 godinu

Legendo nasa, isplakah se zbog tebe!
Ima Boga, pravda je zadovoljena za bruku Australijske vlade prosle godine.
Svaka cast, sokole nas!!!Idemo!!!!

Batko

pre 1 godinu

Uzasan AO, najgori u zadnjih 20 godina otkako pratim tenis. S ovom konkurencijom Roger bi osvojio 40 GS.
(Rade, 29. januar 2023 12:06)

Kapiraš da pišeš u "prošlom vremenu" ?
Kapiraš da je 2023. ?
Kapiraš da ćeš još par godina da patiš i nadaš se nekom Novakovom porazu ?
Kapiraš da nada umire poslednja ?

dejan

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasni ovi što dođu ispred stadiona da navijaju. Pa koja je razlika biti ispred stadiona ili kući ?
(Zbunjen, 29. januar 2023 12:41)

Zato što će Djokovic posle meča slaviti titulu da njima.

Пера

pre 1 godinu

Оно што је Роџер освојио пре Рафе и Нолета, са слабијим противницима, сад ће Ноле да освоји.

Gejm Over

pre 1 godinu

Sad Cicipas pravi brejk koji će biti prekretnica meča i preokret u njegovu korist za konačnih 3:2 za grčkog tenisera. Ovo pišem na 4:4 u trećem setu, Novak servira.
(marko, 29. januar 2023 12:17)

TOOO markoooooo
RADUJ SE, ETO PREOKRETA. JAVI KAD BUDE 2:2 DA SE UKLJUČIM DA ODGLEDAM

doox

pre 1 godinu

Roger je svojih prvih 10 GS osvojio sa daleko gorom konkurencijom.
(Vračarac, 29. januar 2023 12:13)
Jeste, Hjuit, Rodik, Safin, Nalbandian, Blejk, Rafa, Nolo su gori teniseri od Pola i Caucauda.
(Tn, 29. januar 2023 12:32)
Da ali novak je najviše trofeja uzeo u eri Rodžera i Rafe, kraj priče.
(Zastava101Specijal, 29. januar 2023 12:45)

Sada me samo zanima da li može da se odgovori na kraj priče?! Tek će Novak da začepi usta svima, sačekajmo još malo. Čestitke za 22. titulu. Možda i jedna od najbitnijih :)

Cane

pre 1 godinu

Rekoh juče, očekivanih 3:0 doduše uz dva tajbrejka, ali bez ikakve dileme ko ovaj meč može jedini da dobije. Naravno, to što je očekivano, nimalo ne umanjuje Novakov podvig, naprotiv je tim veći, dominantno i ubedljivo osvojen trofej. Veličanstveni Novak!

Dr Hitch

pre 1 godinu

Meni je i dalje najjači utisak da je Grk igrao zaista dobro, a ni jednog trenutka niste imali utisak da može da pobedi. Toliko je Novak moćan.

Dule Popović

pre 1 godinu

Svaka čast i slava najboljem svih vremena ! Posle svega šta su mu priredili ovo je 3 x veći uspeh !

Gde su sada naši miševi i sitne domaće duše koji ga prozivaše i blatiše prošle godine !?

Ovo su najsvetliji i najveći trenuci Srpskog sporta...uživajte i slavite ga kao najvećeg Srpskog sportistu jer to on zaista i jeste !

Zv

pre 1 godinu

Sad je i zvanično, najbolji u istoriji i to na kakav način, najslađa osveta za najveću legendu! Svaka čast sampione, preponosni na tebe

John

pre 1 godinu

Zamislite ovo:
Imate 10 godina, gledate na televiziji kako jedan tip osvaja Australijan open po prvi put. I 15 godina kasnije vi igrate sa njim u tom istom finalu.
Cicipas ne mora da zamišlja, on je taj (OK, ne znam da li je stvarno gledao finale na televiziji...)

The_Dejan

pre 1 godinu

Da li je moglo emotivnije da bude..
Poklonite se kralju!
Bog sve vidi, Bog sve vrati! Svi oni koji su bili protiv tebe prošle godine, sve si ih ponizio sada! Svaka čast kralju, divim ti se! Živ nam bio!

dd

pre 1 godinu

PONELE GA EMOCIJE ZBOG PROSLE GODINE!!i sta su mu uradili.nakupilo se u njemu i jednostavno je moralo da izadje napolje da izbaci iz sebe!!!

inace koliko je samo nepravde ucinjeno prema njemu,ukrali su mu vec 3 GS!!!pa normalno da je bio pod stresom.ko ne bi bio?

ove suze su rezultat toga to je veliki pritisak,zabrane ti da se takmicis a ti se vratis sledece godine i uzmes im trofej!!!to moze sam vrhunski sportista.

bravo Novace ti si najbolji teniser koji je ikada igrao,tu vise nema price na tu temu.ove godine uzimas RG i Wimbldon!!!

Mirijevac

pre 1 godinu

Pisu ljudi kako je Rocko igrao protiv Rodika,Hjuita,Safina,Nalbandijana i kako je imao strasnu konkurenciju.Pa ovi teniseri nisu zajedno isvojili ni 3 gren slema.O cemu pricate.Novak je igrao i protiv Rocka i protiv Nadala i osvojio 22 gren slem turnira.Kako to ljudima ne ulazi u glavu,to nije normalno.O tome kakav je zivot imao Novak u odnosu na ostale nema potrebe da se prica.To nijedan teniser u zivotu nije imao a narocito Rocko i Nadal.Dakle prosto i jednostavno najbolji a glogov kolac ce da zakuca na Vimbldonu kada ga osvoji i stigne Rocka pp broju osvojenih turnira 8.Samo da ga posluzi zdravlje i ove godine bice ispisana istorija za vek vekova.

Sub013

pre 1 godinu

Malo se mi ponosimo njim, a po neki "Srbi" ga cak i pljuju, verovatno ne mogu da mu oproste sto je odbio britanske milione da nastupa pod njihovom zastavom nego se odlucio za tezi put, za put na kome je morao da se snalazi za novac, put na kome je bio u nemilosti svetskih medija i mocnika, put na kome je osporavan, lazno optuzivan, mnogo puta izvizdan, zatvaran, proterivan, put na kome su svi bili protiv njega, put koji mnogi nikada nece shvatiti, put gde ce mu ispred imena umesto Ser Djokovic stajati brat Djokovic, Dame i Gospodo, najveci sportista svih vremena, Srbin i brat Novak Djokovic, idemooo breeeee!

Q

pre 1 godinu

Da li ubuduće čitamo komentare kako su u tenisu jedino važne OI i osvajanje zlatne medalje na istim.Možda se provuče tu ineka elegancija.

Bili

pre 1 godinu

Ne razumem sto pljujete Federera. On je statisticki odavno iza Novaka. Novak ga pretekao u svemu tako da nema smisla prozivati ga. Ako hocete bas da pljujete, onda bolje Nadala(iako i to nije u redu) jer je on "donekle" pretnja, ali samo donekle jer ce i on uskoro da bude iza Novaka. Da ne dodje do zabune Novakov sam veliki fan

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Ljudi koji zaista misle da su Bagdatis, Filipusi, Henman pa i Hjuit i Rodik, bolji teniseri od Medvedeva, Cicipasa, Zvereva, Alkaraza, Sinera itd... da batale da gledaju tenis, jer nema ništa gore od uzaludno utrošenog života. Bravo Djokoviću, šampione... njegova posvećenost, fokus i disciplina, kako na terenu tako i van njega je prevazišla granice sporta. Naklon i poštovanje ??
(Dušan, 29. januar 2023 14:09)

Zaboravio si ljutu mašinu Davidenka!!

Vlada

pre 1 godinu

(Nikola, 29. januar 2023 14:34)
Ako budu izjednačeni na kraju februara, Nole je prvi jer ima GS.
Prema tome, Alkaraz ga može prestići jedino u martu.

optimus prime

pre 1 godinu

Gde su sada oni sponzori koji pobegoše prošle godine i brže bolje napustiše Đokovića najboljeg sportistu na svetu. Iskrene čestitke za 22 osvojeni grend slem trofej.

mirjana simionska

pre 1 godinu

Dusu mu ''vade'',ali ne vredi!!! Sve im naplati sa kamatom uzme im i Pare i Trofeje.Na kraju mu se poklone,hteli ili ne, Nece mu podici spomenik,ali bi mogli da postave neku bistu ispred Rod Lejver Arene,da ostane trag ko je ovde bio GAZDA.samo mi je zao sto je onaj proslogodisnji''pobednik'' pobegao.To bi bilo za istoriju,da mu u direktnom okrsaju pokaze ko je ''JARAC''!!Bice prilike na Rolan Garosu ,ako onaj folirant uopste dodje u Pariz,sto je sve teze,godine su to,ha,ha.Hvala ti Nole sto postojis i sto nas koji nismo imali tako veliki san,usrecujes!A,sad uzivaj sa porodicom i izleci tu nogu ,da oni zavidljivci zatvore usta.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Nerešeno je.

10/10!!! Jer je tako u mogućnosti.

Sve najvažnije poene i razmene je dobio. Falilo je malo više agresivnosti, ali kad je trebalo bio je pravi.

U finalu Melburna mu ne može niko ništa. Niti će verovatno ikad moći.

Cici je bio dobar, ali mora još girosa i suvlakija da se pojede da bi se uzela velika šerpa.

Bravo kralju, sad se spremaj za prašinu pa da se porveš sa Rafom kako dolikuje. Svaka čast i sve najbolje.

Sou Bisnis

pre 1 godinu

4 gema zaredom Đoković na svoj servis uzima s nulom?! Ej, finale grend slema! A setite se jučerašnjeg ženskog finala kako je sve prštalo od prvog do poslednjeg poena. Hajde da još jednom vidim da neko nešto napiše za ženski tenis. Ovo je cirkus, najobičniji cirkus u šta se ATP pretvorio.
(Mikii, 29. januar 2023 12:31

Ahahahahahahahaha

Znaci ovo su im sledeci argumenti... Nema vise nedelja na prvom mestu, nema vise 20>17,18,19...pa 22>20,21...sad ce da se bace na konkurenciju... Alo druze! Covek sa 36 godina brise pod sa ovim klincima a Nadal ispada od dosta losijih! Misli o tome!!!!

šarenilo

pre 1 godinu

Volim njegovu priču. Mentalno najčvršći igrač ikada. Najbolji i najuspešniji teniser ikada. Idemo dalje.

Čestitam Novaku povratak na prvo mesto i obaranje rekorda Štefi Graf za koju nedelju.

Niko mu nije ni do kolena.

Mandingo

pre 1 godinu

Bravo Nole. Ispisao si istoriju ovog sporta za sva vremena. Svaka cast. Puna podrska iz Makedonije kao uvek i zelje za jos mnogo uspeha.

Sumeca tableta

pre 1 godinu

Ne mogu da opisem srecu i zadovoljstvo nakon ove pobede bas zbog svega sto mu se izdesavalo prosle godine. Da li smo svesni sta imamo, kakvu tenisku gromadu,ljudinu, kakav pritisak on trpi svih ovih godina od publike, medija i opet mu ne mogu nista, skacem u sobi ko tinejdzer neki nakon poslednjeg poena, zena gleda u mene koji su ti ludak u fazonu i na kraju posebno mi je drago zbog onog mrtvaka Lejvera, sklonite ga odande, strefice ga infrakt.

Zoran

pre 1 godinu

Kralj tenisa. Šteta što mu nisu dali da igra na nekoliko turnira. Dosad bi imao najmanje 24 Gren Slema.
(Sab, 29. januar 2023 12:45)

Šteta ?? To je nezapamcena nepravda u istoriji sporta koja je direktno uticala da Djokovic vec sad nema 4 ili 5 GS više od Nadala.

Moravac

pre 1 godinu

Sad kad uzmes, reci im, dovidjenja, prijatno pokusni kunići!!!
(Lord, 29. januar 2023 12:39)

A zašto kad može da uzme i 11. put. Što bi terao sam sebi inat.

Иван

pre 1 godinu

Гледајући некада као клинац Иванишевића,Прпића,Орешара како играју Дејвис куп за ондашњу државу,нисам могао ни да сањам да ће Србија 30-ак година касније имати играча са 22 Г.С. и 10 А.О..Фантастично!!!Да ли је Новак највећи свих времена,не знам,али да је најбољи свих времена јесте.

acika

pre 1 godinu

Svaka čast Novače!
Ljudi moji, Nadal sada nema izbora, napašće RG iz svih oružja pa makar igrao sa bioničkim rukama i nogama, nema više mnogo prilika. Ako želi do 23 GS, RG 2023 mu je poslednja šansa.

glukozamin

pre 1 godinu

zadnjih 10 - 15 godina svi Srbi su postali stručnjaci za tenis.
(Jasna, 29. januar 2023 11:52)

Ja gledao Nikolu Pilića, Boru Jovanovića, Željka Franulovića, Bobu Živojinovića (u 1/2 Vimbldona) a gledao u Vimbldonu Borga, Njukomba, Nastasea, Tirjaka, Anu, Jelenu, Moniku
(Matorac, 29. januar 2023 12:22)

Bravo! A niste jedini. Tenis pratim od tamo negde 1966 (imao sam 15 godina). Verujem da nas ima još koji tenis pratimo mnogo duže nego što dotična ima godina.
Noletu sve najbolje i još puno uspeha!

Ja

pre 1 godinu

Јел се огласио Надал? 😁 Рекао је да ће честитати титулу Новаку ако је освоји.

majstor

pre 1 godinu

Bravo Nole bravo legendo. Sad odmor pa polako privikavanje na šljaku i da se otme RG ako moze ali najozbiljniji napad na London pa opet AO. Moze jos 3 komada do kraja karijere. Napred Nole

srle010

pre 1 godinu

Svaka čast Nole, najveći si! Uzmi još nekoliko komada, čisto da imaš više od Rafe i uživaj, zaslužio si sve najbolje od života! Novak > Srbija.

буразер

pre 1 godinu

Колико се глупо осећају ови што су у другом сету рекли да Ноле губи меч? Где сте? Браво мајсторе!

Gordana

pre 1 godinu

Zbunjeni, bilo bi ti jasno da malo bolje razmisliš. Dakle, ulaznice su preskupe a gledanje na velikom ekranu pored arene je besplatno. Drugo, Srbi iz Australije tako dobiju priliku za veliku žurku, a treće, i najvažnije na kraju uživo pozdrave Novaka koji ih pozdravlja s galerije

sinisalazic

pre 1 godinu

Бравоооо краљуууу!!!
Свака ти част.
Намјерно немој да стајеш молим те,газииии самоо газии.
Бања Лука чука 23 ако Бог да.
Све честитке још једном.

Bili

pre 1 godinu

AO, RG i Wb ovi mladji nece skoro osvojiti. Jednostavno velika trojka, sada dvojka im nece jos dozvoliti. Na US jedino mogu da traze svoju sansu

Mensur NP

pre 1 godinu

Novače,

DOBRODOŠAO KUĆI !!!
Na prvom mestu ATP liste, tu je vaš dom, tu se osjećate najkomotnije. Želim Vam da ostanete tu još dugo, dugo. Zaslužujete to!!!

my way

pre 1 godinu

Браво, шампионе! Не постоје речи које ово могу да опишу, па се нећу ни трудити! Нико јачи није се родио, живео краљу! Хвала ти на свему, наклон до пода!

Papillon

pre 1 godinu

Svaka mu čast, kakva mentalna snaga zapravo.ć, ali i taktika da pomera Cicipasa iz ugla u ugao.
Na kraju je i meni oko zasuzilo.

vlajko

pre 1 godinu

Najslađi Grand Slam svih vremena. Strašna osveta Nole,dokazao si svim hejterima da si GOAT.

A oni neka sada kukaju i brbljaju.

Istorija je ispisana i niko ne može to nikada da negira

Bravo Nole ti si ponos Srbije

Zuba

pre 1 godinu

A gore sa neba gleda Jelena Gencic i sa osmehom posmatra dvoje od troje svojih najuspesnijih pulena koje je otkrila.
Novak Djokovic najbolji teniser u istoriji sa svojim trenerom Goranom Ivanisevicem. Nedostaje jedino Monika Seles. Zena kojoj je manijak oduzeo pravo da bude najbolja teniserka u istoriji.