Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.01.2020.

08:32

Spektakularni Vavrinka eliminisao Medvedeva!

Stan Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Danilom Medvedevom u pet setova – 6:2, 2:6, 4:6, 7:6 (2), 6:2.

Izvor: PT

Autor: PT

Spektakularni Vavrinka eliminisao Medvedeva!
Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Švajcarac je podsetio na najbolje dana, forhend mu je sjajno funkcionisao, bekhend takođe i mladi Rus nije imao rešenja za takvu igru.

Vavrinka će u borbi za polufinale igrati protiv Aleksandra Zvereva ili Andreja Rubljova.

Nekadašnji šampion Australijan opena od starta meča bio je veoma motivisan. Čak dva puta je "Stan the man" oduzeo servis Medvedevu u prvom setu, dobivši ga na kraju 6:2.

Tokom drugog i trećeg perioda igre, Vavrinka je upao u krizu, Medvedev je podigao nivo igre i "čas posla" je preokrenuo rezultat – 6:2, 2:6, 4:6.

Švajcarac se nalazio u teškoj situaciji, retki su protiv Medvedeva u poslednje vreme pravili velike preokrete, međutim borbeni duh tridesetčetvorogodišnjeg tenisera je presudio.

U četvrtom setu nije bilo brejkova, ušlo se u taj-brejk u kojem je postojao samo jedan teniser. Vavrinka je sa 7:2 dobio trinaesti gem i uveo meč u peti set.

Tamo je potpuno preuzeo kontrolu, briljirao je sa osnovne linije i set dobio rezultatom 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve