Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.01.2020.

11:11

Federer zadrhtao na početku, pa se "prošetao" do četvrtfinala!

Švajcarski teniser Rodžer Federer se plasirao u četvrtfinale Australijan opena posle manjih problema na početku meča sa Mađarom Martonom Fučovičem.

Izvor: LN

Autor: LN

Federer zadrhtao na početku, pa se
Photo by Jack Thomas/Getty Images

Federer je savladao Fučoviča sa 3-1 u setovima (4:6, 6:1, 6:2, 6:2) posle dva časa i deset minuta tenisa.

Ovo je bila treća pobeda Švajcarca u međusobnim susretima, prva u kojoj je izgubio set.

Federer će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikancem Tenisom Sandgrenom, koji je prethodno pobedio Italijana Fabija Fonjinija.

Treći teniser sveta imao je dosta problema u prvom setu. Fučovič je igrao stabilno, nije grešio i imao je odgovor za napade protivnika. To je rezultovalo time da prvi dođe do brejk lopti.

U sedmom gemu seta Mađar je stvorio tri šanse i iskoristio poslednju, a dva servis gema kasnije rutinski osvojio prvi set i najavio potencijalno dramatičan meč, baš kakav je Federer imao u prethodnom kolu protiv Džona Milmana.

Ipak, odmah potom, igra Fučoviča se potpuno raspala. Nije Rodžer igrao neuporedivo bolje u narednom setu, već je mađarski igrač, 67. na planeti, značajno pao.

Meč ste mogli da ispratite uživo uz naš LIVE BLOG.

Federer je podigao nivo servisa, uglavnom čekao greške rivala i rutinski došao do izjednačenja na 1-1.

Ništa bolje Mađaru nije bilo u trećem setu, gde je povećao broj grešaka. U drugom, iako ga je ubedljivo izgubio, je imao samo pet, a u trećem je taj broj porastao na 13.

Švajcarac je napravio dupli brejk, Fučovič je uspeo čak i da vrati jedan i smanji na 4:2, ali je usledio novi, te i kraj trećeg seta.

I četvrti set, kao i prethodna dva, Rodžer je otvorio brejkom - rutinski, bez preterano teških udaraca, uglavnom čekajući greške.

Fučovič je jedva preživeo peti gem seta, ali nije sedmi, kada je Federer napravio brejk i poveo sa 5:2, a zatim u narednom iskoristio treću meč loptu i plasirao se u četvrtfinale.

Rodžer se plasirao u svoje 15. četvrtfinale u Melburnu na karijeri, ukupno 57. u karijeri, a meč protiv Sandgrena će igrati u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d