Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 20.01.2020.

04:03

Đere ispuštao brejkove i brzo završio nastup u Melburnu!

Srbija je odmah ostala bez jednog predstavnika na Australijan openu.

Izvor: AK

Autor: AK

Đere ispuštao brejkove i brzo završio nastup u Melburnu!
Foto: Reuters/Kim Hong-Ji

Laslo Đere je eliminisan već u uvodnim satima prvog Grend slema sezone.

Bolji je bio 71. igrač sveta Jošihita Nišioka iz Japana sa 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (1).

Đere je tako treću sezonu u nizu završio učešće u prvom kolu turnira u Melburnu.

Nakon što je spasao brejk loptu već u prvom gemu meča, Đere je bio izjednačen sa Nišiokom u prvom setu. U šestom gemu stiže do dve brejk lopte, ali ih ne koristi.

Japanac to surovo kažnjava jer već u narednom gemu stiže do brejka koji kapitalizuje i privodi prvi set kraju za 6:4.

Đere očajno počinje drugi set, Nišioka mu odmah oduzima servis, ali to kao da je konačno pokrenulo našeg tenisera.

U četvrtom gemu vraća izgubljen servis, nakon čega preuzima kontrolu nad igrom i u osmom gemu pravi novi brejk za 6:3 i poravnanje u setovima.

Međutim, Đere i treći set počinje gubitkom servisa, što ovaj put Japanac ne propušta da iskoristi, pravi brejk i u sledećem servis-gemu našeg tenisera za ogromnih 4:0.

Đere uspeva da ekspresno vrati drugi brejk, ali ne i da se potpuno vrati u set, pa Japanac sa 6:2 stiže do 2-1.

Važnost četvrtog seta je uticala na igru obojice tenisera, Đere se bolje snalazi na startu i odmah pravi brejk, ali Nišioka ekspresno vraća servis.

Đere nastavlja u istom ritmu i opet stiže do brejka za 2:1, ali opet ga ne kapitalizuje. Nakon što su u petom i šestom gemu konačno osvojili svoje servis-gemove, Đere i treći put u setu stiže do brejka prednosti.

Međutim, ni ovaj put nije uspeo da ga sačuva, Nišioka i treći put vraća brejk u narednom gemu, pa je pobednika odlučivao taj-brejk.

Đere nije uspeo da zadrži koncentraciju, što Japanac maksimalno koristi i sa tri-mini brejka stiže do konačne pobede sa 3-1.

Nišioka će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv 30. nosioca Danijela Evensa iz Velike Britanije koji je preokrenuo dva seta zaostatka protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve