Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.01.2019.

12:10

Rafa: Đoković je neverovatan, Puj može svakoga da pobedi

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da očekuje zanimljivu i neizvesnu borbu između Novaka Đokovića i Luke Puja za finale Australijan opena.

Izvor: B92/Tanjug

Autor: B92/Tanjug

Rafa: Đoković je neverovatan, Puj može svakoga da pobedi
Photo by Julian Finney/Getty Images

Nadal se plasirao u svoje peto finale u Melburnu ubedljivom pobedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom 6:2, 6:4, 6:0.

"Sva polufinala su teška i zanimljiva. Novak je favorit, bio je puno puta u toj poziciji, za razliku od Puja koji prvi put igra polufinale na gren slemu. Puj ima veliki potencijal, može da pobedi svakog kada je igra svoj najbolji tenis. Isto tako Đoković je neverovatan, biće težak meč", rekao je Nadal u Melburnu.

Nadal ima dan odmora više u odnosu na đokovića i Puja, odnosno rivala u finalu u nedelju.

"Sutra ću da se smirim i opustim, možda odradim neke aktivnosti van tenisa", poručio je Nadal i pohvalio Cicicipasa rečima da ima sve što je potrebno da u budućnosti postane višestruki šampion na gren slemovima.

O igri protiv Cicipasa, Nadal kaže da veruje da može da pruži i bolju partiju.

"Nadam se da mogu da igram bolje od ovoga. Ne znam kako... Ovo je bio sjajan meč. Posle mnogo meseci bez igre ovaj teren i publika dali su mi veliku energiju", kaže Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve