Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.01.2019.

05:47

Kraj sna za Kolins, Kvitova u finalu Australijan opena

Češka teniserka Petra Kvitova prva je finalistkinja Australijan opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Kraj sna za Kolins, Kvitova u finalu Australijan opena
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Kvitova je polufinalu elininisala najveće iznenađenje turnira Danijel Kolins, rezultatom 7:6 (7-2), 6:0.

Duel na "Rod Lejver areni" trajao je sat i po vremena i može se podeliti na dva različita dela, delom i zbog visoke temperature u Melburnu. Organizatori su zato odlučili da zatvore krov što je odgovaralo njenom stilu igre.

U prvom setu Amerikanka je uspela da parira uprkos činjenici da je prvi servis ubacivala manje od 40%, dok Čehinji nije funkcionisao ritern. Međutim, u taj brejku je na površinu isplivao Petrin kvalitet i tada je rešila pitanje pobednika.

Povela je 1-0, da bi u drugom delu igre na terenu postojala samo jedna igračica.

Dvostruka osvajačica Vimbldona plasirala se u svoje treće Grend slem finale, prvo u Melburnu i prvo otkad je u decembru 2016. napadnuta i ranjena nožem u svojoj kući.

"Naporno sam radila da se nađem ovde, da dođem u finale bilo kojeg turnira. Nisam očekivala da ću stići ovoliko daleko, ali srećna sam što sam došla do finala. Biću zadovoljna šta god da se desi", rekla je Kvitova.

Ovo će joj biti već drugo finale ove sezone, pošto je pre desetak dana osvojila trofej u Brizbejnu, pa ima izgledne šanse da od ponedeljka bude prva igračica sveta.

U borbi za trofej "Dafne Akhurst" sastaće se sa Naomi Osakom koja je u drugom polufinalu savladala Karolinu Pliškovu.

"Biće to veoma zanimljiv meč – Pliškova je imala neverovatan trijumf protiv Serene, dok je Naomi u sjajnoj formi. Karolina možda ima bolji servis, ali je Osaka u izuzetnoj formi. Nisam sigurna da ću gledati taj duel, verujem da će biti veoma dobar", dodala je.

Finale je na programu u subotu od 9.30 po srednjoevropskom vremenu i biće prvi međusobni duel Čehinje i Japanke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve