Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2019.

17:17

Lajović o Novakovim šansama u Melburnu, Cicipasu i Dejvis kupu

Srpski teniser Dušan Lajović osvrnuo se na svoje učešće na Australijan openu i prokomentarisao završnicu tog takmičenja, gostujući na TV O2.

Izvor: LN

Autor: LN

Lajović o Novakovim šansama u Melburnu, Cicipasu i Dejvis kupu
Photo by Di Yin/Getty Images

Dušan je u Melburnu poražen u prvom kolu od Urugvajca Pabla Kuevasa, ali tim rezultatom nije izgubio nadu za dobrom sezonom.

Lajović je neposredno pred turnir imao zdravstvenih problema što je uticalo na njegovu partiju na "Ozi openu". Ipak, on je nedavno ostvario renking karijere i pozitivno gleda na budućnost.

"Ne moram da pobeđujem, a napredujem na listi. Imam najbolji renking i nemam mnogo poena da branim", našalio se Lajović.

Dušan će sa reprezentacijom Srbije igrati kvalifikacije za vrašni turnir Dejvis kupa. Njihov protivnik je Uzbekistan početkom februara, u Taškentu.

"Idemo u dosta jakom timu sa dosta jakim igračima, mislim da imaomo dobre šanse da se kvalifikujemo za finale Dejvis kupa", jasan je Dušan.

Što se tiče očekivanja, zdravlje je na prvom mestu. "Duci" kaže da je "zacrtao da se oporavi od svih povreda koje vuče".

Najprijatnije iznenađenje AO je sigurno Grk Stefanos Cicipas, koji je prvo pobedio Rodžera Federera, zatim eliminisao "zahuktalog" Roberta Bautistu Aguta, a sada u polufinalu igra protiv Rafaela Nadala.

"To što je posle igrača kao što je Federer dobio Aguta, jer se često dešava da posle takve pobede tako mladi igrači ne zadrže formu. Dobar je momak, ima svoje neke 'bubice', koje mu sigurno pomažu. Igra kvalitetan tenis, na neki način drugačiji od onog kako se danas igra, i svaku priliku koju ima pokušava da iskoristi. Meni se sviđa, raznolik je igrač", istakao je Lajović i dodao:

"Rafa zna kako da igra protiv igrača sa jednom rukom i to je njegov najveći adut protiv Cicipasa".


Novak Đoković u polufinalu igra protiv Francuza Luke Puja. On je u potrazi za sedmom titulom u Melburnu, a Dušanu veru traži u nekim statističkim parametrima.

"Ne bih da 'malerišem', ali Nole je Nišikorija dobio treći Grend slem zaredom. Tako da, statistički gledano....", rekao je Lajovič.

Naime, Novak je Nišikorija poslednja dva puta pre duela na AO pobeđivao na Vimbldonu i US openu, Grend slemovima koje je i osvojio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve