Nova vest
Tenis

Utorak, 22.01.2019.

18:22

"Nije Federer izgubio, već je Cicipas bio neverovatan"

Teniski trener Patrik Muratoglu imao je šta da kaže posle pobede Stefanosa Cicipasa nad Rodžerom Federerom u osmini finala Australijan opena.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Muratoglu, trenutno trener Serene Vilijams, viđen je u Cicipasovoj loži, ali zvanično on nije njegov trener.

Muratoglu je u jednom intervjuu rekao da mu se ne sviđa mišljenje da je "Federer izgubio".

"Ne mislim da je Federer izgubio taj meč, nego je Cicipas bio neverovatan. On je rođeni talenat", kazao je Muratoglu za SRF.

Mladi Grk je pobedom nad jednim od najboljih tenisera svih vremena došao na posebnu listu ljudi koji imaju pozitivan skor u međusobnim duelima protiv Švajcarca. On, ipak, ima skromnih 1-0, a pored njega time mogu da se pohvale Tanasi Kokinakis i Jevgenij Donskoj sa istim skorom, ali i Novak Đoković sa 25-22 i Rafael Nadal sa 23-15.

Pored toga, Stefanos je postao četvrti najmlađi teniser koji je Rodžera pobedio na Grend slemovima. On je to učinio sa 20 godina i pet meseci, a pre njega su to uspeli da ostvare Nadal (20 godina) u finalu Rolan Garosa 2006, takođe Nadal 2005 u polufinalu Rolan Garosa, kao i tada 18-godišnji Mario Ančić pobedom na Vimbldonu 2002. godine.

U međuvremenu, Cicipas je nastavio da ređa trijumfe i u četvrtfinalu Australijan opena je bio bolji od Roberta Bautiste Aguta, pa će u polufinalu prvog Grend slema sezone igrati protiv Rafaela Nadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve