Nova vest
Tenis

Utorak, 22.01.2019.

15:30

Nadal: Mladi teniseri više ne žele da čekaju

Španski teniser Rafael Nadal je posle pobede nad Frensisom Tijafoom u četvrtfinalu Australijan opena rekao da je veoma zadovoljan.

Izvor: LN

Autor: LN

Nadal: Mladi teniseri više ne žele da čekaju
Photo by Julian Finney/Getty Images

On je, takođe, pričao i o svom narednom protivniku na AO Stefanosu Cicipasu.

Nadal je eliminisao Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 3-0 u setovima i plasirao se u polufinale.

"Sa puno emocija dočekujem povratak u polufinale u Melburnu. Biti nazad u polufinali mi znači sve, sjajan je osećam. Uvek je posebno igrati na ovom terenu i naravno da sam srećan kako sam odigrao večeras", rekao je Nadal posle pobede.

Njega u borbi za finalni meč očekuje duel sa najvećim iznenađenjem muškog dela turnira, Grkom Stefanosom Cicipasom.

"On je igrač koji je u prethodnih godinu dana napredovao iz meseca u mesec. Već je osvojio jedan turnir, igrao je u finalu Barselone, a zatim i Toronta. Fantastičan je igrač i bio je neverovatan danas (protiv Aguta) i on ima priliku za mesto među najboljima na svetu u budućnosti", kaže Rafa.

"Bik sa Majorke" i dalje nije izgubio nijedan set na turniru, a posle nešto iskusnijih protivnika svoje duele četvrtfinala i polufinala igra sa teniserima buduće generacije, takozvanim "NextGen" igračima

"Pre nekoliko kola sam rekao da oni ipak mogu malo da sačekaju, ali izgleda da oni to ne žele. Biće ovo sjajna teniska godina u smislu 'podele' na generacije. Biće interesantno, pa da vidimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve