Nova vest
Tenis

Utorak, 22.01.2019.

13:45

Federer mu nije dovoljan – Cicipas želi titulu preko Đokovića i Nadala

Grčki teniser Stefanos Cicipas želi da odigra savršen turnir i osvoji Australijan open pobedama protiv najboljih na svetu.

Izvor: LN

Autor: LN

Federer mu nije dovoljan – Cicipas želi titulu preko Đokovića i Nadala
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Cicipas je iznenadio većinu u Melburnu pobedivši Rodžera Federera u četiri odigrana seta u osmini finala turnira.

Posle Federera na red je došao Roberto Bautista Agut, koji je prošao podjednako neuspešno ka Rodžer, ali najveći izazovi Grku tek predstoje.

Njegov protivnik u polufinalu je niko drugi no legendarni Rafael Nadal, a ako prođe njega očekuje ga, reklo bi se, podjednako težak duel sa najverovatnije Novakom Đokovićem.

Najveće iznenađenje muškog dela AO ipak veruje da trijumfi nisu nemogući.

"To bi ovaj turnir učinilo 'kompletnim' (pobediti Federera, Đokovića i Nadala) Srećan sam što igram protiv takvih protivnika jer me oni čine boljim teniserom i od njih sam dostao naučio. Drugačije je igrati protiv njih, legendi našeg sporta. Mogu da analiziram njihovu igru i da napredujem. U tim mečevima nemam šta da izgubim, samo da izvučem pozitivne stvari", kazao je Cicipas za grčkim medijima u Melburnu.

Prošle godine Cicipas nije imao većin šansi u mečevima sa Rafom, ali veruje da će ove to biti drugačije.

"Protiv Nadala sam igrao jedanput na šljaci i jedanput na betonu. Osećao sam da mogu da ga pobedim u Torontu, iako me je pobedio 6:2, 7:6. Sećam se da sam se vratio u svlačionicu i obećao sebi da ću sledeći put protiv njega igrati mnogo, mnogo bolje. Posle meča sam mnogo bolje shvatao sve što on radi na terenu, posebno na betonu", istakao je Cicipas.

Grk je prethodno poražen od Španca u Barseloni dosta ubedjivije nego u Torontu, 6:1, 6:2, a on za to "krivi" podlogu.

"Na šljaci je to totalno drugačija priča. U Barselonu nisam imao nikakve šanse. Mislim da je on na apsolutno drugom nivou na šljaci, nego što je na betonu. Videćemo, biće interesantno. Govorim sebi da mogu da pobedim jer sada bolje poznajem njegov stil. Bolje shvatam njegovu taktiku i baš, baš želim da ga pobedim", zaključio je 20-godišnji Grk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve