Nova vest
Tenis

Utorak, 22.01.2019.

07:39

Đoković zatvorio trening za javnost pred meč sa Nišikorijem VIDEO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rešio je da trenira bez prisustva navijača i kamera, dan uoči meča četvrtfinala na Australijan Openu.

Izvor: Zoran Kecman

Autor: Zoran Kecman

Đoković zatvorio trening za javnost pred meč sa Nišikorijem VIDEO
Foto: B92/ZK

Đoković, koji za protivnika u sredu od 09.30 časova po našem vremenu, ima Japanca Keija Nišikorija, imao je termin za vežbanjeod 16 časova po lokalnom vremenu.

Trebalo je da trenira na terenu broj 16, na kojem je uglavnom radio i proteklih dana, ali su članovi njegovog stručnog tima odlučili da je bolje da odlože trening za koji sat i potom rade bez prisustva publike.

Naravno, tako nešto nije nimalo neobično, posebno u završnoj fazi turnira. Ipak, za ljubitelje tenisa u Srbiji, najvažnije je da imaju informaciju o tome kako se Novak oseća posle meča u kojem je u četiri seta pobedio Rusa Danila Medvedeva.

Novak se kasnije na konferenciji za medije požalio da je bio pomalo umoran u samom finišu meča te da je osetio izvesnu nelagodnost u leđima.

* Ulaze u punoletstvo – biće im ovo 18. međusobni sudar. Samo dva su pripala Japancu, poslednji još 2014. Stoga se pobeda Đokovića plaća kvotom 1,10. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Đoković – Nišikori.

On je delovao prilično samouvereno rekavši da je došao kasnije na pres zato što je morao da odradi opravak posle meča, jer iz iskustva zna šta je neophodno da uradi kada se nađe u takvoj situaciji kao što je bio u ponedeljak.

On je, takođe, tada izrazio uverenje da će imati dovoljno vremena da se fizički oporavi za susret sa Nišikorijem koji je još u težoj poziciji od njega jer je dva puta igrao u pet setova, dok je u prvom kolu Poljak Majčrak predao meč Keiju u petom setu pri rezultatu 3:0 za Japanca.

U međusobnom skoru Đoković protiv Nišikorija vodi sa 15:2, a u Australiji su igrali samo jednom, u četvrtfinalu takođe, kada je Novak slavio u tri seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve