Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.01.2019.

11:00

Đoković uz dosta muke do četvrtfinala AO VIDEO

Novak Đoković plasirao se deseti put u četvrtfinale Australijan opena.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Đoković uz dosta muke do četvrtfinala AO VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Posle dosta problema Novak je savladao Rusa Danila Medvedeva sa 6:4, 6:7 (5), 6:2, 6:3.

Đokovića u narednom kolu prvog Grend slema sezona očekuje Kei Nišikori, koji je posle petočasovnog maratona preokrenuo 0-2 protiv Pabla Karenjo-Buste.

"Pokušavao sam na razne načine, ključni momenti su se desili prilikom brejk-lopti. Čekao sam svoje šanse", rekao je Đoković.

Na osnovu prvog seta delovalo je da će Đoković rutinski nadigrati Medvedeva, iako mu je Rus uspeo oduzeti jednom servis, Novak je bez mnogo muke dobio prvi segment meča 6:2.

Nastavio je u tom ritmu i nakon što je Medvedev spasao pet brejk lopti na 1:1, nije odoleo Srbinu u sledećem servis-gemu pa Đoković brzo stiže do 4:1.

Međutim, tada je usledio veliki pad u Đokovićevoj igri, propušta priliku za dvostruki brejk nakon čega Danil uzvraća i poravnava rezultat, a potom sjajnom igrom u taj-brejku dolazi do 1-1.

Đoković je uprkos problemima sa servisom uspeo da spase tri set lopte, ali ne i da potpuno preokrene.

Ovaj set je izmorio Medvedeva koji nije imao snage ni koncentracije da parira Đokoviću u trećem setu, pa Novak sa dva brejka stiže do najlakšeg seta za 2-1.

Nije Đoković bio nestrpljiva da završi meč brzo, igrao je oprezno u četvrtom setu, a prelomio ga je u drugom gemu kada je spasao brejk šansu Medvedeva i odmah u narednom oduzeo servis Rusu.

Medvedev je krenuo na sve ili ništa u nastavku seta, izvšio je veliki pritisak na Novakov servis, ali je Srbin na iskustvo odoleo svim pokušajima i stavio tačnu nivom brejkom za konačnih 6:4, 6:7, 6:2, 6:3.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

563 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve