Nova vest
Tenis

Sreda, 16.01.2019.

00:40

Đokovićeve nove patike: Logo i Reiki – podsetnik na aktuelni trenutak

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pred novu sezonu dobio je novi model patika kompanije “Asiks”.

Izvor: B92

Autor:B92

Đokovićeve nove patike: Logo i Reiki – podsetnik na aktuelni trenutak
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Đoković, koji je prošle sezone potpisao ugovor sa japanskim proizvođačem sportske opreme, u 2019. će nositi model “COURT FF Novak” – rađen isključivo za srpskog igrača.

Novi model je u odnosu na prethodni i prilagođen načinu Novakovog igranja i proklizanjava, a prisutni su i određeni simboli o kojima je i sam govorio.

“Što se tiče simbola, to je nešto što sam imao i na prethodnom modelu patika koje sam nosio proteklih godina i za to postoji razlog. Jedan od njih je moj logo koji je kreiran 2011. godine. Da ne zalazim u detalje, ali postoji mnogo toga, objašnjenje logotipa i šta on predstavlja”, objasnio je Đoković.

Osvajač 14 Grend slem trofeja je otkrio i kako je odabrao baš taj dizajn.

“Za mene, on predstavlja originalnost i podseća me da budem originalan, najbolja verzija sebe, da ne pratim niti jedan trend i kopiram bilo koga, već da gradim sopstveni karakter na uspesima i da budem dobar što je više moguće”.

Tu je i jedan simbol koji je skriven.

“Jedan od druga dva simbola nalazi se ispod leve patike i u pitanju je Reiki simbol koji znači da je sva energija univerzuma koncentrisana sada i ovde, što me podseća da uvek budem svestan trenutka u kojem sam. Podseća me da koliko god mogu budem svestan sadašnjosti i dajem 100% u onome što radim, što je, u ovom slučaju, igranje na teniskom terenu jer kada ste individualni sportista, nemate baš na koga da se oslonite”.

Novak je kazao i da mu upravo Reiki pristup životu pomaže da pruža maksimum svakoga dana.

“Naravno, tu je vaš tim, koji se nalazi pored terena, ali niko ne može da vas zameni ako nešto krene pogrešno. Zbog toga mislim da je biti što je moguće bliže maksimalnom fokusu, posvećenosti i aktuelnom trenutku krucijalno za uspehe”, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve