Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.01.2017.

10:52

Mediji o Đokoviću: Britanci likuju, ostali iznenađeni

Poraz Novaka Đokovića na Australijan openu nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Izvor: B92

Autor:B92

Mediji o Đokoviću: Britanci likuju, ostali iznenađeni
Foto: Getty images

Gotovo svi svetski mediji u izveštaju iz Melburna i eliminaciji branioca titule imaju reč "šokantno" ili "senzacija", i dok jedni sa žaljenjem konstatuju da je prekinuta jedna fantastična serija srpskog tenisera na Ozi openu, drugi naravno likuju.

U likovanju logično prednjače Britanci, jer njihov predstavnik Endi Mari ima otvoren put ka trofeju, ukoliko ga u tome ne zaustavi povreda zgloba.

"Mail online" likuje nad činjenicom da je Novaka eliminisao igrač sa vajld kartom, dok "San" u senzacionalnom porazu srpskog tenisera vidi šansu da se Mari domogne prvog grend slem trofeja u 2017. godini.

Španci su opet umereni po pitanju eliminacije, konstatovali su je na svojim stranama naslovima "Senzacija" (Marka) i "Bombastično" (AS), ali ne na udarnim mestima, već tek iz priča o Ronaldu, Realu, Zinedinu Zidanu. Uprkos činjenici da Rafael Nadal može da se domogne trofeja, Španci ne likuju nad porazom Novaka Đokovića.

Sa Švajcarcima je već druga priča. Tabloid "Blick" na sportskiom stranama ima udarnu vest o senzacionalnom porazu Novaka, sa slikom srpskog tenisera koji pognute glave napušta teren. Mediji u Australiji uglavnom prenose reči našeg tenisera "da je Istomin zaslužio pobedu", smirenim tonom i bez bombastičnih naslova.

Hrvati, tačnije "Jutarnji list" piše o "najvećoj senzaciji ikada", "Index.hr" vrdi da je u pitanju "najveće iznenađenje desetljeća", dok "Večernji list" samo konstatuje da je Novaka izbacio 117. igrač sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve