Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.01.2017.

10:22

Đoković izgubio 1955 bodova: Šta posle Melburna?

Novak Đoković napravio je korak unazad u borbi za prvo mesto na ATP listi, eliminacijom u drugom kolu Australijan opena izgubio je 1955 bodova.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković izgubio 1955 bodova: Šta posle Melburna?
Foto: Getty images

Ukoliko Endi Mari stigne do finala i odbrani bodove, Britanac će dodatno uvećati aktuelnu prednost koja trenutno iznosi skoro 2.000 bodova.

Đoković je pre početka sezone planirao samo četiri turnira u prva tri meseca 2017, odbranio je Dohu, a pred njim je sad pauza svedo 9. marta.

Krajem trećeg meseca godine na programu su Mastersi u Indijan Velsu i Majamiju, gde Đoković takođe brani titule. U nastavku sezone Novak na nove bodove može računati u Monte Karlu gde je prošle sezone eliminisan u drugom kolu, a nakon toga brani Madrid.

Prvu šansu da direktno oduzme bodove lideru na ATP Endiju Mariju imaće na Mastersu u Rimu, gde ga je prošle godine Britanac savladao u finalu. Posle Italije mora da odbrani Rolan Garos, gde se revanširao Britancu, a onda sledi napad na Vimbldon, gde takođe može da osvoji veći broj bodova zbo poraza od Sema Kvarija u trećem kolu prošle sezone.

U tom trenutku sezone se pre Melburna očekivao potencijalni povratak Đokovića na vrh, ali će sada za to morati da se poklopi nekoliko rezultata. Drugi deo sezone bi trebalo već da donese Srbinu laški put ka broju 1 jer brani samo titulu na Rodžers kupu, a u igri su US Open, Šangaj, Pariz i Završni turnir što se tiče takmičenja iz serije 1.000.

Za razliku od prethodnih godina najbolji srpski teniser neće nastupiti u Dubaiju koji je osvajao pet puta, a u rasporedu nema ni prvog kola DK protiv Rusije (3-5. februar).

S druge strane, Mari kako je već navedeno brani finale AO, nakon čega ima priliku da skuplja poene na Indijan Velsu i Majamiju gde je u 2016. gubio u trećem kolu, te u Monte Karlu gde brani polufinale.

Posle najavljenih izazova u Rimu i RG, Mari brani titule na dva turnira – Kvins i Vimbldon, gubi poena sa Olimpijskih igara, ali potom ima finale Sinsinatija i četvrtfinale US Opena. U samoj završnici ga očekuje pakao – titule Pekinga, Šangaja, Beča, Pariza i Završnog turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve