Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.01.2017.

01:02

Mekinro o Kirjosu: On je sramota za tenis kada gubi namerno

Legendarni američki teniser Džon Mekinro rekao je da je Nik Kirjos sramota za tenis kada počne namerno da gubi mečeve.

Izvor: B92

Autor:B92

Mekinro o Kirjosu: On je sramota za tenis kada gubi namerno
Getty images

Kirjos je u drugom kolu Ozi opena vodio sa 2-0 u setovima protiv Andreasa Sepija, ali se Italijan vratio i slavio je sa 10:8 u petom setu.

Mladi Australijanac, koji je već suspendovan prošle godine zbog tankovanja, i na ovom meču je zbog iste stvari opomenut.

"Znate moju istoriju i kakav sam bio tokom karijere. Ne smeta mi kada neko pokazuje emocije na terenu i s vremena na vreme kaže neke loše stvari. Ne osuđujem to, ali svakako mogu to bolje da shvatim nego bilo ko ko govori o tenisu", rekao je Mekinro i dodao:

"Ono što ne mogu da razumem i ne mogu da prihvatim je kada Kirjos prestane da se trudi i daje 100% i počne namerno da gubi. Ja bih to nazvao sramotom. Ja mislim da je on najtalentovaniji igrač sveta koji ima manje od 29 godina. Mogao bi da bude najbolji na svetu, ali je mentalno oko 200. pozicije", dodao je legendarni Amerikanac koji se nije tu zaustavio.

"U redu je da pokazujete emocije, to bih i voleo da vidim kada igrate jedan ja jedan i kada ste prepušteni sami sebi, ali kada postane teško, ti periodi kada se on ne takmiči, to je sramota za sport."

Kirjos je na konferenciji u prvi mah dobro prihvatio kritiku Mekinroa, ali je potom u nekoliko navrata cinično odgovorio na nekoliko pitanja sa "pitajte Mekinroa, on sve zna."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve