Nova vest
Tenis

Utorak, 17.01.2017.

12:02

VIlander: Novak prvi favorit za titulu

Mats VIlander, analitičar 'Eurosporta' i sedmostruki Grend Slem šampion, smatra da je Novak Đoković prvi favorit za osvajanje Australian Opena.

Izvor:

Autor:

VIlander: Novak prvi favorit za titulu
Getty Images

Novak je uspešno startovao na prvom Grend Slem sezonu, na kom brani titulu i juri sedmi trofej, trijumfom nad Fernandom Verdaskom u tri seta.

"Jeste Novak imao 56 neiznuđenih grešaka, ali to znači da je bio agresivan pri svakom udarcu, da je napadao, da je postavljao ritam... To mi se sviđa. Smatram da je sada, posle ovog meča, on prvi favorit za osvajanje turnira. Ne kažem to jer Endi Mari nije prvi igrač sveta, već zato što Novak deluje veoma dobro na terenu, ponovo. Ovo je njegova kuća, šest puta je pobeđivao, izgubivši svega nekoliko mečeva", kaže Vilander.

Đoković će u narednoj rundi igrati sa boljim iz duela između Uzbekistanca Denisa Istomina i Ivana Dodiga iz Hrvatske.

"Opet, kao i u Dohi, Novak je delovao pomalo nesigurno na nogama, donekle i umorno, ali razlog tome nije to što se slabije pripremao ili manje trenirao, već jer u poslednje vreme ima nešto manje odigranih mečeva i osvojenih titula", zaključio je Šveđanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve