Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.01.2017.

16:44

Džumhur nezadovoljan suđenjem protiv Troickog

Viktor Troicki savladao je na startu Australijan opena Damir Džumhura (3-2), a bosanskohercegovački teniser nije bio zadovoljan sudijskim odlukama.

Izvor: AK

Autor: AK

Džumhur nezadovoljan suđenjem protiv Troickog
Foto: Getty images

Džumhur je uspeo da nadoknadi dva seta zaostatka, a smatra da je na konačni rezultat u petom umnogome uticao sudija.

Na terenu 22 na kojem su se sastali Srbin i igrač iz BiH nije dostupna video tehnologija "Oko sokolovo (Hawk Eye), već samo na prvih sedam terena u Melburnu.

"Troicki je poznat kao veliki borac i igrač koga je teško pobediti. Ipak, prema mišljenju mnogih, taj peti set sam igrao bolje od Troickog, ali nisam uspeo da pobedim. Bila je i sudijska odluka koja je uticala na tok meča, žalosno je to. Zaista sam iznenađen s pojedinim portalima i medijima koji pišu o tome šta se dogodilo na terenu. Pišu da ja stalno to radim, da pravim probleme na terenu. To se mora zaustaviti, ljudi malo znaju o tenisu, a mnogo pričaju o meni. To nema smisla. Treću godinu igram u glavnom turniru AO, velika je to stvar. Igrao sam protiv igrača koji je u top 30, došao sam do petog seta", razočaran je Džumhur.

On je nezadovoljan jednom odlukom ušao u ozbiljnu raspravu sa glavnim sudijom.

"Bilo je previše loših sudijskih odluka, na Viktorovu štetu, ali mnogo više na moju. S tim će se i on složiti. Kada dođe odluka na 3:3 u petom setu, koja je katastrofalna greška sudije, ne možete se kontrolisati. Čitav meč sam bio miran, dosta dobro sam sve podnosio uprkos očitim sudijskim greškama, ali sam na kraju morao da reagujem, zbog čega sam dobio kazneni poen dva poena nakon diskusije. To je protiv svih pravila ATP, a to se ne sme događati. Bio sam sa ljudima ATP i razgovarao, sudija će biti kažnjen jer to što je uradio nije smeo", dodao je Džumhur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve