Nova vest
Tenis

Petak, 13.01.2017.

21:35

Da li je Đoković previše mršav?

Legendarna teniserka Martina Navratilova pričala je za Sports Ilustrejted o zanimljivoj temi o Novaku Đokoviću – mršavosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Da li je Đoković previše mršav?
Foto: Getty images

Iako je Đoković u novu sezonu ušao titulom u Dohi pobedom nad najbolje rangiranim teniserom sveta Endijem Marijem, mnogi su se zabrinuli što su mogli da mu "prebroje rebra" kada je skinuo majicu.

Zabrinutost za njegovo fizičko stanje istakla je i Navratilova, koja u šestoj deceniji i dalje aktivno igra tenis.

Navratilova smatra da bi nizak nivo masti u Đokovićevom telu mogao da ima dugoročan rizik za njegovo zdravlje, jer će prebrzo da se umara pošto mišići bez masti počinju sami sa sagorevaju.

"Masa" nikad nije bila Đokovićev adut, a zdravstvene probleme s početka karijere je vremenom prebrinuo i postao jedan od fizički najspremnijih igrača u istoriji tenisa, pa je tokom karijere dobio 77 odsto mečeva koje je igrao u pet setova.

Izuzetna fleksibilnost, posebno njegovih zglobova, omogućavali su mu sjajne defanzivne mogućnosti, tokom godina dominacije se isticao ekspresnim stizanjem loptice, pa mu je u tom periodu upravo telo bilo najjače oružje.

Međutim, njegov novi "imidž" na startu 2017. nikoga nije ostavio ravnodušnim, a problemi koje je imao tokom duela sa Fernandom Verdaskom (koji ga čeka i na startu Australijen opena), su to posebno naglasili.

Iako je ova priča možda i preterivanje, to što neko izgleda mršavo ne znači da je loše, ipak se postavlja pitanje da li Đoković ide u pravom smeru kada je u pitanju stanje njegovog tela, s obzirom da ulazi u četvrtu deceniju života?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

204 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve