Novak najbolji protiv najboljih: 30 finala 'velike četvorke'

Duel Rodžera Federera i Rafaela Nadala u finalu Australijan opena bilo je jubilarno 30. Slem finale u kojem su se sastali članovi ’velike četvorke’.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.01.2017.

15:01

Novak najbolji protiv najboljih: 30 finala 'velike četvorke'
Getty images

U tu grupu spadaju Rodžer Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Mari.

Ta četvorka je osvojila 43 Gren slema od poslednjih 48, a izuzetak su tri titule Vavrinke i po jedna Del Potra i Čilića.

Zanimljiva je i statistika u finalima u kojima su igrali samo članovi ’velike četvorke’.

Rodžer Federer je osvojio u nedelju sedmu titulu igrajući protiv Nadala, Đokovića ili Marija, ali ima negativan bilans pošto je izgubio devet finala.

Najslabiji učinak ima Endi Mari koji je osvojio dve titule i ima osam poraza. Rafael Nadal pretrpeo je protiv Federera šesti poraz u GS finalu, ali ima i 10 pobeda, a statistički je najbolji protiv najboljih Novak Đoković koji je 11 od svojih 12 Gren slemova osvojio protiv Federera, Marija ili Nadala, a ima sedam poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: