Keš: Federer je varao; Rodžer: Preteruje

Bivši teniser Pet Keš kritikovao je Rodžera Federera zbog traženja medicinskog tajm-auta u četvrtom setu Australijan opena nazvavši ga prevarantom.

Izvor: AK

Ponedeljak, 30.01.2017.

11:45

Keš: Federer je varao; Rodžer: Preteruje
Foto: Getty images

Švajcarac, koji je u Melburnu burnu reagovao kada je protiv njega tajm-aut tražio Kei Nišikori, posegao je za istim u polufinalu protiv Stana Vavrinke, kada je njegov zemljak imao prednost, a potom je isto učinio u finalu nakon što je Nadal osvojio četvrti set.

"Ne možeš prekinuti maraton samo zbog toga što si umoran. Ne mogu da opišem koliko je to loše izgledalo dok sam gledao. To je pogrešno, pogrešno, pogrešno... To je varanje i ne bi trebalo da bude dozvoljeno. To je "legalno varanje" ali i dalje nije u redu", rekao Keš, šampion Vimbldona iz 1987.

Novi šampion AO Federer brzo je reagovao na ovu izjavu koju je Keš dao za Radio BBC.

"Noga me bolela od drugog kola i meča sa Noom Rubinom. Uspeo sam da igram uprkos bolu. Iz nekog razloga protiv Stana Vavrinke me bolelo sve vreme, s obe strane prepone. Osetio sam jaču bol u drugom setu, a dodatno je pojačalo tokom trećeg. Pomislio sam da su pravila tu da se koriste, ali ne smeju da se zloupotrebljavaju. Mislim da sam pokazao to tokom 20 godina. Zato smatram da preteruje. Ja sam poslednji čovek koji traži medicinski tajm-aut.Ne znam o čemu on govori", rekao je Federer.

Nadal nije imao komentar za njegov potez.

"Nemam mišljenje o tome. Ne znam šta je bio problem", rekao je Španac koji je takođe tokom meča tražio pauzu, a posle nekoliko minuta u svlačionici vratio se u čistoj opremi.

Federer je osvojio 18. Gren slem u karijeri, prvi od 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: