Moja: Ne postoji "ali", ovo je bitka u kojoj opstaju najjači

Trener Rafaela Nadala Karlos Moja rekao je da je njegov pulen blizu nivoa na kojem je bio pre nekoliko godina, ali da to ne znači siguran trijumf u polufinalu.

Izvor: ÐN

Petak, 27.01.2017.

06:00

Moja: Ne postoji
Photo by Vince Caligiuri/Getty Images

Nadal će se od 9.30 po srednjoevropskom vremenu boriti za finale Australijan opena sa Grigorom Dimitrovim iz Bugarske.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

"Da biste došli do polufinala morate da patite, igrate dobro i budete hrabri u teškim situacijama. To je nešto što svako ko želi da pobedi mora da radi. Sada je ostao samo jedan protivnik u situaciji do koje smo želeli da stignemo", rekao je Moja.

Španac je istakao da je Nadal spreman i da je to dokazao u dosadašnjem toku turnira.

"Ne postoji ali, tokom turnira ćete imati uspone i padove jer je ovo bitka u kojoj najjači opstaju. Rafa je bio bolji u svakom meču koji je igrao – bilo je trenutaka kada je morao da bude hrabar kako bi preokrenuo i to je činio. Draže mi je što je do ovde stigao na način na koji jeste, a ne da je svaki meč dobijao sap o 3-0".

Dimitrov možda nije važio za igrača koji je favorit da stigne u samu završnicu, ali je jedini teniser koji od početka sezone nema poraz.

"Biće ovo potpuno drugačiji meč, ali je Rafa navikao da igra sa različitim protivnicima na Grend slemovima. Poštujemo Dimitrova, samo što je Nadal blizu svog najboljeg nivoa i sposoban je da pobedi bilo koga, u to nema sumnje. Fokusiraćemo se na naš plan. Ne koncentrišete se samo na bekhend, nego na celokupnu igru – morate biti agresivni, menjati ritam i ne dozvoliti Grigoru previše prostora jer je on od onih igrača koji, kada imaju kontrolu, vrlo je teško igrati. To je pokazao protiv Gofana, a mi ćemo morati da pokušamo da ga namučimo".

Bugarin je mnogo napredovao na mentalnom planu, što se odražava u njegovoj igri.

"On ima mnogo varijacija u igri, odlično servira i sada u njegovoj igri sve funkcioniše veoma dobro. Ima jake ruke, sjajan je i kompletan sportista. Rafa je motivisan, otvoren je da pravi male korekcije i adaptacije u igri, što uveliko radimo na treninzima. Možda će se dešavati da gubi mečeve, ali sam siguran da će vratiti tamo gde mu je mesto", zaključio je Moja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: