Dan XI: Sestre Vilijams i švajcarski derbi

Nakon još jednog dana dva od tri stigli smo u samu završnicu takmičenja.

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2017.

20:00

Dan XI: Sestre Vilijams i švajcarski derbi

Vilijamsova će pokušati da izbore sestrinsko finale, dok će veliku bitku u muškoj konkurenciji voditi dvojica Švajcaraca.

Koko Vandevej – Venus Vilijams
ug više (22,5) kvota 1,95

Koko Vandevej je jedan od hitova turnira u ženskoj konkurenciji, a nije nemoguće da se Amerikanka prvi put u karijeri nađe i u finalu jednog Gren slema. Već je ostvarila rezultat karijere, a poslednja prepreka za novi list istorije joj je iskusna zemljakinja Venus Vilijams, koja predstavlja ništa manje iznenađenje. Ako je do sada bilo teško prognozirati ishode mečeva u Melburnu, ovaj je poseban "specijalitet". Pre manje od godinu dana Venus je bila bolja od Koko u meču sa 19 gemova, sada se nadamo da ćemo gledati maraton. Red je da starija sestra Vilijams izgubi bar jedan set na ovom turniru.

Rodžer Federer – Stanislas Vavrinka
ug više (42,5) kvota 1,9

Alpski derbi "dole ispod". Pomalo neočekivano, ali više nego zanimljivo. Vavrinka ima status favorita, ali je psiha ono što će igrati možda i ključnu ulogu. Federer skoro da nema šta da izgubi, neočekivano je stigao i do polufinala, ali opet, tako je blizu 18. Gren slemu, prvom posle pola decenije. S druge strane, Vavrinka ima sjajnu priliku da osvoji novi, ali je od prethodna 24 okršaja sa zemljakom dobio samo dva, i to poslednji u junu 2015. Priželjkujemo i ovde maraton u pet setova.

Serena Vilijams – Mirjana Lučić-Baroni
ug manje (18,5) kvota 1,85

Posle onoga što je pokazala u prethodih deset dana niko za Lučić-Baroni ne može niti sme da kaže da je autsajder u ovom okršaju. Ipak, Serena je suverena sila u ženskom tenisu već godinama, a do sada je u Melburnu "počistila" sve rivalke u dva seta. U silnom je naletu ka novom GS, možda je ovo jedini meč u narednoj noći koji neće dugo trajati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: