Da li Verdasko može da iznenadi Novaka?

Novak Đoković dobio je možda i najtežeg mogućeg rivala na startu Australijan opena (utorak, 09h).

Izvor: AG

Utorak, 17.01.2017.

06:03

Da li Verdasko može da iznenadi Novaka?
Getty images

Fernando Verdasko nikada nije u potpunosti ostvario svoj potencijal, ali je u mnogo navrata pokazao da je imao materijal za velike stvari, a to pokazuje i u poslednje vreme.

Najveću opomenu pred ovaj meč Novak je imao nedavno u polufinalu turnira u Dohi kada je u drugom setu spasao četiri vezane i ukupno pet meč lopti pre nego što je pobedio Španca.
Verdasko ima 33 godine, ali je u finišu prošle i na početku ove godine pokazao da ne namerava da stane. Protiv Endija Marija je na Mastersu u Parizu bio veoma blizu pobede, a isto je ponovio i u Dohi protiv Đokovića.

Bekhend mu je u poslednje vreme veoma stabilan, a kada je tako onda njegov brutalni forhend dolazi do izražaja. Trenutno je 40. na ATP listi, a sedmi je bio 2009.

Ipak, ostaje pitanje da li Španac može da se nosi sa Đokovićem u meču na tri dobijena seta. Novak je u drugom delu prošle sezone imao problema i sa formom i sa povredom, ali je osvojio prvi turnir u 2017. savladavši trenutno najvećeg rivala u finalu i sa priličnom dozom samopouzdanja je stigao u Melburn.
Getty images
Ono što Novaku ne ide na ruku je podatak da je Verdasko prošle godine u prvom kolu Ozi opena odigrao sjajan meč i izbacio Rafaela Nadala, kao i činjenica da su najveći igrači najranjiviji na startu Gren slemova...

Biće ovo njihov 14. okršaj, a Đoković je dobio devet od prethodnih 13 i sva četiri od 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: