Nova vest
Tenis

Sreda, 25.01.2017.

08:00

Želite na Australijan open? Spremite mnogo novca

Sigurno ste se pitali koliko bi vam novca bilo potrebno da posetite neki od Grend slemova.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Želite na Australijan open? Spremite mnogo novca
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

I ja sam, dok nisam dobio priliku da ove godine posetim Australijan open i dobijem pravi uvid u cene na jednom od najvećih turnira.

Kada se izračuna koliki su troškovi za vizu, smeštaj i put do Melburna, cene karata i nisu toliko strašne, ali su opet skupe za naše uslove.

U prva četiri dana turnira postoji posebna ulaznica koja vam dozvoljava da pratite mečeve na svim stadionima, osim na dva najveća – 'Rod Lejver areni' i 'Margaret Kort areni'. Takozvana 'ground pass' propusnica košta 45 australijskih dolara (oko 4.000 dinara), dok za decu od 3 do 12 godina ona košta 5 dolara.

U tom periodu karte za dve spomenute arene koštaju 56, odnosno 82 dolara. Naravno, u mesecima pre turnira postoje promo periodi i posebni paketi koji su jeftiniji, što posetioci umeju da iskoriste.

Iako nema mnogo smisla, postoje ljudi koji kupuju 'ground pass' i u drugoj nedelji, kako bi iz kompleksa, na velikim ekranima, mogli da prate najzanimljivije mečeve.

Ulaznice za samu završnicu su posebna priča – da biste gledali žensko finale potrebno je da izdvojite minimum 200 australijskih dolara (17.500 dinara), dok je najjeftinija ulaznica za poslednji meč u muškoj konkurenciji 400 AUD (35.000 RSD). Međutim, njih je veoma teško naći u prodaji, obično su unapred rezervisane, a za ovogodišnje izdanje karte za finale idu i preko 1.500 dolara.

Kada je u pitanju sadržaj u samom kompleksu, cene su mnogo iznad našeg proseka – najjeftiniji hot-dog košta nešto više od 6 dolara, kesica čipsa takođe, a posebno je zanimljivo što niti jednu čokoladicu ne možete kupiti za manje od 8 (700 dinara).

Hamburgeri su skuplji, kao i specijaliteti od svinjetine i teletine, dok suši na licu mesta možete platiti i do 30 dolara.

Što se pića tiče, nije mnogo drugačije – najjeftinija flašica vode je 4.60 AUD (400 dinara), čaša piva 8.20, isto kao i čaša crnog ili belog vina.

Nije nimalo jednostavno preživeti dan u Melburn parku i, ako ste planirali da ga posetite sledeće godine, možda bi bilo pametno da već sada počnete da skupljate novac.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve