Nova vest
Tenis

Utorak, 24.01.2017.

16:00

Omiljeni Federer, stara Venus i ko želi kakvo finale

Devet dana je prošlo, a razlika je ogromna u odnosu na početak.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Omiljeni Federer, stara Venus i ko želi kakvo finale
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Prošlog ponedeljka po 128 najboljih teniserki i tenisera počelo je put na Australijan openu – ostalo ih je samo nekolicina.

Tog dana gotovo 72.500 navijača prošlo je kroz kapije Melburn parka – dvostruko više nego što je to bio slučaj danas.

Iako ima sve manje mečeva, dan je od samog starta bio izuzetno sadržajan. Venus Vilijams je obezbedila drugo polufinale u poslednja tri Grend slema, pobedom nad Anastasijom Pavljučenkovom, rezultatom 6:4, 7:6 (7-3).

Venus je prvi put od 2003. godine među četiri najbolje na ovom turniru, čime je podgrejala nade da će Amerikanci gledati borbu za titulu između dve sestre.

Da bi bilo šanse za to moraće prvo da preskoči neverovatnu sunarodnicu Koko Vandevej – devojka iz Njujorka nastavila je sa sečom favoritkinja, ovoga puta ometlavši Garbinje Mugurusu sa terena za nešto više od 80 minuta.

"Kada je krenula serija, bilo je to kao voz koji ne može da se zaustavi", rekla je, a kompletnu analizu pročitajte u tekstu "Koko loko" – voz koji ne možete zaustaviti".

Činilo se da u periodu između ovog i meča Federer – Zverev nećemo prisustvovati uzbuđenjima i ponovo smo se grdno prevarili. Prvo je Stan Vavrinka dobio meč i svađu sa Žo-Vilfridom Congom, dok se njegov sunarodnik spremao za otvoreni trening.

U tim trenucima na 'Tviteru' se pojavilo da Švajcarca čeka 2.000 ljudi?! S obzirom na to da je bio postavljen na teren 17, očekivao sam da su 'tviteraši' baš preterali, kao što obično čine. Otišao sam da proverim i, što kaže naš narod, "sedeo čovek na čoveku".

Kada se gužva raščistila i kada je došlo vreme da Rodžer izađe na teren 'Rod Lejver arene', atmosfera je bila identična – gotovo svi na tribinama su želeli da ga vide kao pobednika. Posle ekspresnog prvog i nešto težeg drugog seta, bilo je jasno da je bajka Miše Zvereva gotova.

Ovim duelom zatvoren je program na najvećem stadionu u kompleksu i sada se polako ulazi u završnicu.

Spomenuo sam da će se Amerikanci radovati ako dođe do 'Vilijams' finala u Melburnu, a što se muškaraca tiče, situacija je još jasnija – na svakom koraku čuje se čavrljanje i oseti želja da se za trofej bore Federer i Nadal.

Potencijalno, bio bi to njihov 35. međusobni duel, Rafa vodi sa ubedljivih 23-11, ali su se poslednji put sastali u finalu Grend slema davne 2011. godine – bilo je to na Rolan Garosu, kada je Španac slavio sa 7:5, 7:6 (7-3), 5:7, 6:1.

Ostao sam vam dužan priču o cenama unutar Melburn parka, nju ćete moći da čitate u sredu, baš kao i zanimljivu priču o mom prvom susretu sa Dankom Kovinić, a do tada uživajte u razgovoru sa Todom Martinom.

Pozdrav iz Melburna.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve