Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.01.2017.

14:00

Karlović za B92: Kada Novak hoće – nema mu ravnog!

Hrvatski teniser Ivo Karlović igra tenis života – sa 37 godina na pragu je svog najboljeg plasmana u karijeri.

Izvor: Nikola Đukić

Autor:Nikola Đukić

Karlović za B92: Kada Novak hoće – nema mu ravnog!
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Karlović je završio nastup na Australijan openu u trećoj rundi, posle čega će skočiti na 18. poziciju na ATP listi, samo četiri mesta ispod najboljeg renkinga.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

„Još uvek osećam motivaciju, i dalje mi se igra tenis. Shvatam koliko je ovo dobar život koji vodim i uživam igrajući. Uživam u mečevima, čak i u treninzima. Dok mogu, nastaviću da se bavim tenisom“, rekao je Ivo Karlović za B92.

Za nešto više od mesec dana napuniće 38 godina i ima samo jednu želju.

„Da, želim samo da nastavim da uživam i izbegnem ozbiljnije povrede“.

'Doktor Ivo' je preživeo teško prvo kolo sa Orasijom Sebaljosom, potom savladao domaćeg igrača Vitingtona, pre nego što je izgubio od Davida Gofana.

„Bio sam umoran i nisam se kretao onako brzo kako mogu, ali je on igrao neverovatno. Verujem da je ovo bio njegov najbolji meč. Sve što je udario završilo je u terenu, plus je izuzetno riternirao. Poraz je kombinacija te dve stvari“.

Tokom nedelje ga je mučila i prehlada.

„Pokušao sam da se oporavim, ali nisam uspeo. Nije bilo dovoljno vremena između mečeva. Bio sam prehlađen, od trenutka kada sam stigao u Melburn, nos nije prestajao da mi curi. Ne znam da li je to zbog klime ili sam nešto 'pokupio' u avionu, ali je curio neverovatno“.

Hrvatski teniser bio je iznenađen eliminacijom Novaka Đokovića, koji je rundu pre njega izgubio od Denisa Istomina u trileru od pet setova.

„Nisam gledao taj meč, ali sam bio veoma iznenađen. Iako je neočekivano, Novak dominira svetskim tenisom nekoliko godina. Oscilacije su skroz normalne u našem sportu. Ono što je on napravio u karijeri je neverovatno i ako se nekada dogode male oscilacije, to ne treba gledati kao nešto nenormalno“.

Ipak, tvrdi da je ovo samo prolazna kriza kod najboljeg srpskog tenisera.

„Pad u karijeri? Ma, kakvi. Ako Novak hoće i ako zapne, niko mu nije ravan. Sve zavisi od njega i njegove motivacije“, zaključio je Karlović za B92.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve