Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.01.2017.

17:00

Heroina I dana: Devojka koja je knjigu zamenila reketom

Američka teniserka Šelbi Rodžers napravila je iznenađenje prvog dana Australian Opena eliminisavši četvrtu rangiranu teniserku Simonu Halep rezultatom 6:3, 6:1.

Izvor: Sara Milićević

Autor: Sara Milićević

Heroina I dana: Devojka koja je knjigu zamenila reketom
Foto: Getty images

Za sat i 15 minuta igre na Rod Lejver areni Rumunka je dopustila rivalki čak 11 brejk lopti iz kojih su stvorena četiri brejka, a prvi Gren slem sezone samo je potvrdio koliko je Halepova u lošoj formi.

Rumunka je drugu godinu zaredom eliminisana u Melburnu, a prošle godine poražena je od Kineskinje Šuai Ženg sa 6:4, 6:3. Halepova je u poslednjih sedam godina ispala čak četiri puta u prvom kolu.

"Ne postoji laka pobeda na ovakvim turnirima. Drago mi ja da sam pobedila i nadam se da ću i ovako nastaviti", rekla je 24-godišnja Rodžers.

Amerikanka je 2009. godine odlučila da napusti fakultet i knjige je zamenila reketom. Njen uzor u teniskoj karijeri je legendarna nemačka teniserka Štefi Graf.

Kao 17-godišnjakinja osvojila je nacionalno državno prvenstvo, a njen najbolji rezultat karijere je četvrtfinale Rolan Garosa 2016. godine.

Na tom putu savladala je Čehinju Petru Kvitovu, a eliminisana je od Garbinje Murguruse koja je tada postala šampionka i osvojila prvu Grend slem titulu u karijeri.

"Posle Pariza počela sa da verujem u sebe da mogu da pobedim najbolje teniserke sveta. Neke stvari moraju da se poprave, a ja radim na tome. Moram da verujem u sebe". rekla je Amerikanka posle eliminacije u Parizu.

Ovo je bio drugi međusobni susret između Rumunke i Amerikanke, u prvom meču Halepova je eliminisala Rodžerovu u 3. kolu US Opena 2014.

Skoro tri godine kasnije 52. teniserka sveta savladala je četvrtu teniserku sveta i sa pravom ponela titulu "heroine" prvog dana u Melburnu.

Sara Milićević

@SaraMilievi1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve