Nova vest
Tenis

Četvrtak, 04.02.2016.

20:00

Henman: Federer i Nadal mogu da pariraju Novaku

Nekadašnji najbolji britanski teniser Tim Henman rekao je da je Novak Đoković nezaustavljiv u ovom trenutku, ali da postoje teniseri koji mogu da mu pariraju.

Izvor: JT

Autor: JT

Henman: Federer i Nadal mogu da pariraju Novaku
Getty Images

Đoković je u nedelju osvojio Australijan Open, odnosno svoj 11. Gren slem, a tom titulom još jednom je potvrdio svoju dominaciju.

Srpski teniser je u polufinalu pobedio Federera, a potom Endija Marija u finalu, i njegov trijumf tokom tih mečeva nijednog trenutka nije doveden u pitanje.

Međutim, Henman ističe da su Federer i Nadal, koji zajedno imaju 31 Gren slem titulu, i dalje Đokovićevi najveći konkurenti, iako njihov plasman na ATP listi ili igra u poslednje vreme to ne ukazuju.

Federer je igrao neverovatno konstantno na Gren slemovima poslednjih godina. Ali, uvek mu je Đoković bio poslednja prepreka i bio je jednostavno previše dobro. Đoković je jasni najbolji teniser sveta, on je igrač kojeg svi žele da pobede”, istakao je Henman, “Nadam je osvojio 14 Gren slemova i jedan je od najboljih tenisera svih vremena. Ima tek 29 godina i smatram da ga ne bi trebalo otpisivati”.

Proslavljeni britanski teniser je, ipak, priznao da je Đoković trenutno klasa za sebe i da će svaki teniser koji želi da ga pobedi morati da odigra savršen meč.

Osvojio je svoj 11. Gren slem i mislim da će za muški tenis biti zanimljivo videti koliko može još da ih osvoji. Zaista izgleda nezaustavljivo u ovom trenutku”, naglasio je Henman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve