Nova vest
Tenis

Utorak, 02.02.2016.

09:30

Delpo sve bliži povratku na teren

Pre sedam godina je kao 20-godišnjak stigao do četvrtfinala Australijan Opena, međutim povrede su sprečile Huana Martina del Potra da stigne do teniskog vrha.

Izvor: SV

Autor: SV

Delpo sve bliži povratku na teren
foto: Beta/AP

Argentinac, svojevremeno četvrti teniser sveta, trenutno se nalazi na 1041. poziciji ATP liste i polako priprema svoj povratak na teren.

Delpo je blizu vraćanja tenisu, pojedini izvori tvrde da trenira bez dana pauze u Buenos Ajresu, a iako se ne oglašava niti najavljuje tačan dan povratka spekuliše se da bi mogao da zaigra tenis na nekom od predstojećih turnira u SAD.

U junu prošle godine je obavio operaciju levog ručnog zgloba i naveo je da će se vratiti tenisu samo ako ne bude više osećao bol i bude u perfektnoj fizičkoj kondiciji.

Poslednji meč je odigrao protiv Vaseka Pospišila prošle godine u Indijan velsu, kada je poražen, a navodno na teren bi trebalo da se vrati na jednom od pet turnira na tvrdoj podlozi, pitanje je da li će to biti Memfis, Delrej, Akapulko, Indijan vels ili Majami.

Upravo je u SAD zabeležio najbolji rezultat karijere, 2009. godine je osvojio US Open, a na Rolan Garosu i Vimbldonu je uspeo da stigne do polufinala, 2009. odnosno 2013. godine.

Parte del entrenamiento de esta mañana. // Practising this morning.

Posted by Juan Martín del Potro on Thursday, January 7, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve