Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.01.2016.

13:25

Vilander: Novak je predobar, ali...

Bivši švedski teniser Mats Vilander rekao je posle finala Australijan opena da je Novak Đoković predobar u odnosu na ostale igrače.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Vilander: Novak je predobar, ali...
Photo by Ben Solomon/Tennis Australia via Getty Images

Đoković je u finalu savladao Britanca Endija Marija maksimalnim rezultatom, po setovima 6:1, 7:5, 7:6 (7-3), za nešto manje od tri sata igre.

„Predobar je. Čvrst u igri i nema periode kada njegov nivo previše pada. Tenis koji je danas prikazao nije njegov najbolji, ali je bio dovoljan za pobedu. Ima dobar stav, dobar govor tela i trenutno je nepobediv“, rekao je Vilander.

Novak je u prvom setu ’razbio’ protivnika za manje od pola sata, ali je u sledeća dva morao malo više da se pomuči.

„Bio je izuzetno dobar, mislim da je u prva dva seta igrao na onom nivou na kojem je bio protiv Rodžera Federera. Ali moram reći i da Mari nije bio dovoljno dobar. U trećem setu je zaigrao, pokušavao da ’oduzme’ ritam Novaku, ali nije uspeo. U trećem setu je pronašao udarce koji su mu potrebni – mnogo slajseva, snažnih udaraca, dobrih riterna. Po mom mišljenju, tokom većeg meča je to radio sjajno i terao Novaka da udara nešto na šta nije navikao. Međutim, njegov problem je što pokazuje nervozu kada izgubi poen. To mnogo utiče na njega i on to dozvoljava. Sa druge strane mreže Đoković to vidi i nastavlja da ga pritiska i čini ga nervoznim. Kod tih poena se lome njihovi mečevi“, dodao je Šveđanin u emisiji "Game, set and Mats" neposredno posle dodele pehara.

On je ipak priznao da Britanac može da se suprotstavi najboljem teniseru današnjice ukoliko ostane mentalno jak.

„Nema uspona i padova. U ovom meču odigrao je sjajan prvi set, a u drugom ga je Mari ’oborio’ na nivo na kojem je mogao da bude bolji od njega. Tada mora da shvati da je Novak bolji udarač, da bolje igra kada se međusobno ’šetaju’ sa jednog na drugi deo terena. Kada to uspe, mislim da neće proći mnogo vremena za pobedu nad Đokovićem u velikom finalu“, zaključio je Vilander rekavši da mu je vrhunac u ove dve nedelje to što je Federer pokazao da i dalje može da igra fantastično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

384 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

16 h

U fokusu

Vidi sve