Nova vest
Tenis

Subota, 30.01.2016.

15:25

AO: Mari i Soareš preokretom do prvog GS

Džejmi Mari i Bruno Soareš osvojili su Australijan open u konkurenciji dublova i tako stigli do svoje prve Gren slem titule.

Izvor: B92

Autor:B92

AO: Mari i Soareš preokretom do prvog GS
Getty images

Škot i Brazilac u finalu su bili bolji od Danijela Nestora i Radeka Štepaneka posle preokreta – 2:6, 6:4, 7:5.

Iako su Mari i Soareš u finale ušli kao sedmi nosioci, favoriti su bili Štepanek i Nestor, ako ništa drugo zbog mnogo većeg iskustva.

Nastor je u karijeri osvojio osam Gren slemova u dublu, a Štepanek je igrač koji ima takođe ogromno iskustvo na velikim turnirima.

Tako je i počelo. U prvom setu koji je trajao 39 minuta Nestor i Štepanek su uz dva brejka lako poveli sa 1-0.

Mari i Soareš su se razigrali u drugom setu. Napravili su brejk u petom gemu i zadržali su servis do kraja – 6:4.

I u trećem setu je prvi brejk viđen u petom gemu. Ponovo su Škot i Brazilac uspeli da naprave brejk u istom trenutku i delovalo je da će uspeti rutinski da privedu meč kraju

Ruka ima se ipak stegla u desetom gemu, ispustili su servis, ali su odmah u 11. napravili novi brejk i potom su servisima Brazilca stigli do prve Gren slem titule u muškom dublu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve