Nova vest
Tenis

Subota, 30.01.2016.

13:13

Kerberova: Serena je moja inspiracija

Nemačka teniserka Anđelika Kerber rekla je da je osvajanjem titule na Australijan Opena ostvarila jedan od svojih najvećih snova.

Izvor: JT

Autor: JT

Kerberova: Serena je moja inspiracija
Getty Images

Kerberova je do svoje prve Gren slem titule došla trijumfom nad Amerikankom Serenom Vilijams sa 6:4, 3:6 i 6:4.

“Prvo želim da čestitam Sereni. Godinama unazad je moja velika inspiracija. Najbolja je teniserka sveta, a osim što je velika šampionka, veliki je čovek”, istakla je Kerberova.

Kerberova je svojim trijumfom postala prva Nemica posle Štefi Graf 1999. godine koja je osvojila neku Gren slem titulu. Takođe je sprečila Serenu da se izjednači po broju Gren slem trofeja upravo sa Grafovom, pa je ostala na broju 21. Uz sve to, od ponedeljka će biti druga teniserka sveta, posle skoka sa sedmog mesta.

Kada se vratim unazad, uspela sam da spasem meč loptu u prvom kolu, a bilo je drame i u trećem kolu. Sve sam prevazišla, iskoristila svoje šanse i došla do duela sa Serene i na kraju pobede. Ostvarila sam veliki san. Radila sam naporno na ovome, uspela sam da postanem Gren slem šampionka, što mi sada deluje nestvarno. Zaista sam uživala u poslednje dve nedelje, one su najbolje u mom životu. Vidimo se sledeće nedelje”, naglasila je nemačka teniserka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve