Vilander: Novak nije samo zbog pobeda na Zemlji

Proslavljeni švedski teniser Mats Vilander rekao je da Novaku Đokoviću sada više nego ikada prija status najboljeg na svetu i da može još mnogo toga da ostavi.

Izvor: JT

Četvrtak, 04.02.2016.

22:00

Vilander: Novak nije samo zbog pobeda na Zemlji
Getty Images

Vilander, koji je poznat po tome da na dnevnoj osnovi menja svoje mišljenje o najboljem teniseru današnjice, ovoga puta je istakao da bi Novak mogao da bude još dominantniji u godinama koje dolaze.

Novakova dominacija bi mogla da izgleda kao Federerova kada je tokom tri-četiri godine osvojio sve. Taj period bi mogao da traje četiri ili pet godina, a da Novak osvaja po tri Gren slema godišnje. Svi ostali su daleko od njega”, istakao je Vilander.

Sa Vilanderom se složio i teniski stručnjak Bred Gilbert, koji je nekada trenirao Andrea Agasija.

On ima kompletan paket – odbranu, napad i način na koji se stara o sebi i fizički i psihički. Nikada nisam video nekog bolje igra od njega, a mislim da će biti samo još bolji”, naglasio je Gilbert.

Mnogi mediji ističu da je Đoković možda teniser koji je najviše opsednut svojim napretkom. Striktno poštuje svoju dijetu, vežba jogu, meditira, ne pije ni alkohol, ni kafu, a vodu voli samo toplu. Tokom dve nedelje u Melburnu, gde je po šesti put osvojio Australijan Open, provodio je sate u hiperbaričnoj komori, što mu je pomoglo u oporavku posle napornih mečava.

Vilander ističe da Novaku to što je toliko pentantan pomaže i na fizičkom i na psihičkom polju.

Pobede su sada samo mali deo njegovog života, tako izgleda. Postao je otac, ima svoju dijetu, svoje vežbe, bavi se jogom, igra tenis, takmiči se i vredno trenira. On nije samo zbog pobeda na Zemlji, to je za mene velika razlika”, naglasio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: