"Novače, prestani da budeš tako fin"

Novak Đoković polako ali sigurno osvaja srca svetske javnosti, ne samo dominacijom na terenu već i svojom ličnošću.

Izvor: AK

Utorak, 02.02.2016.

11:25

foto: Fiona Hamilton, Tennis Australia

Bez obzira što je već godinama jedan od najboljih na svetu, Đoković na teniskim turnirima nema podršku poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pa čak ni Endija Marija.

To se pre svega ističe na engleskom govornom području, ali Srbin postaje "dobar tip" i u toj sredini.

Iako je u nedelju lagano osvojio šesti Australijen open pobedom nad Britancem Endijem Marijem, njegovi zemljaci nisu ostali imuni na Đokovićevu humanost.

Novak je dan nakon osvajanja prvog Gren slema u sezoni, a 11. u karijeri, prvo posetio ugroženu decu Melburna, i preko svoje humanitarne fondacije im donirao 20.000 dolara.

"Novače Đokoviću, želimo da te mrzimo jer su pobedio Endija Marija, možeš li da prestaneš da budeš tako fin?", naslov je u jednim škotskim novinama u vezi sa Đokovićevom humanitarnom akcijom.

"On je suvereni svetski broj jedan u tenisu koji je slomio srce Mariju u finalu Australijen opena. Ali dan nakon što je osvojio šestu titulu na Ozi openu, Novak Đoković je pokazao svoju drugu stranu, osvojio je srca kao milosrdni šampion. Čak i Marijev fanatični navijači moraju priznati da je nemoguće ne voleti Đokovića", navodi se u tekstu Dejli Rekorda.

Đoković je u Melburnu proveo dan igrajući se sa decom, s kojom je slikao, pevao im, davao autograme i naravno malo igrao i tenis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: