Kimiko ne odustaje: Idem na operaciju, nadam se povratku

Japanska teniserka Kimiko Date Krum u 45. godini života ne želi da završi karijeru, iako je pred njom veoma komplikovana operacija meniskusa levog kolena.

Izvor: SV

Utorak, 02.02.2016.

10:15

Kimiko ne odustaje: Idem na operaciju, nadam se povratku
foto: Getty Images

Ona je istakla da želi da se vrati na teren, uprkos povredi, ali i istakla da nije sigurna da li će bol nestati i posle hirurške intervencije.

“Odlučila sam da se podvrgnem operaciji meniskusa levog kolena. To ću uraditi čim se vratim sa Australijan Opena. Na tom kolenu je nekada postojala pukotina, sada se radi o rupturi. Moram da mislim o svom životu i po završetku karijere, ali je ja sada ne završavam. Ne znam da li ću da se vratim na teren, verujem da ću moći još koji put da se nađem na terenu“, navela je Date Krum.

Japanka je posle 12 godina odsustva kao 38-godišnjakinja uspela da ponovo zaigra tenis i od tada je konstantno bila u Top 100 teniserki na svetu.

Trenutno se nalazi na 187. poziciji WTA liste, a u ovoj godini nastupila je samo na Australijan Openu, u prvoj rundi kvalifikacija je izgubila od Amadin Hese u tri seta.

Zlatne trenutke karijere Kimiko je doživela pre više od 20 godina, 1992. je proglašena za igračicu koja je najbolje napredovala. Sledeće je stigla do četvrtfinala US Opena, a 1994. je zaigrala polufinale Australijan Opena.

U tim trenucima je uspela da stigne do pete pozicije na WTA listi, pored legendi poput Štefi Graf, Monike Seleš, Gabrijele Sabatini, Aranče Sančes, Lindzi Devenport... Najbolji plasman u karijeri zabeležila je 1995. godine, stigla je do polufinala Vimbldona i plasirala se na četvrtu poziciju WTA liste, iza Grafoe, Končite Martines i Aranče Sančes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: